|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
стражара
|
Един преход от Клисурсият манастир до вр.Тодорини кукли |
|
В събота реших въпреки лошите прогнози да направя една кратка разходка от Клисурския манастир до вр.Тодорини кукли.Но да не си помислите този е поредният луд. За прогнозата знаех още от началото на седмицата и я следях и по интернет, веснтници и медии до петък. Даже в събота се пооспах и станах в 7часа и като видях слънчевото време си казах: стягай багажа. И дилемата беше ако се развали рязко времето само в горският пояс до Еленков кладенец и обратно. В началото времето беше просто "все едно e пролет". Сутринта температурата беше около 0 градуса, а слънцето печеше та се късаше. Облаците сини все едно е първа пролет. Когато тръгнах от манастира (малко окъснях тази сутрин, както писах по горе) беше 9часа. Нагоре съвсем лек ветрец и аз си карах по риза. Малко преди Еленков кладенец вече студа си каза думата и трябваше да се пооблека тъй като след това излизах на открито. Качих се на средната кукла и какво да видя, на талази идват мъгла и гъсти тъмни облаци. За кратко време от слънчево времето се влоши няма и за половин час. Вятър подухваше но не и бурен даже не и силен. Тъкмо когато стигнах до подножието на голямата кукла и като заваля гъст и едър сняг, докъде да видиж ме натрупа с около 2см сняг. И тогава си казах: сори вр.Тодорини кукли, мераци и цели, аз съм дотук. И така обратно слязох до зимната маркировка и надолу до Клисурския манастир, като ту спираше, ту блесваше за кратко слънце. Извода е, че с времето и планината "хеле пък Стара планина" шега не бива.
Ето и малко снимки http://picasaweb.google.com/Rumanetsov/DonLCI[url][/url]
_________________ БАИР БУДАЛА |
|
|
Нед Фев 17, 2008 9:10 pm |
|
 |
asenr
|
|
Пон Фев 18, 2008 11:19 am |
 |
 |
mislesht
|
|
|
Хубави гледки!
|
|
|
Пон Фев 18, 2008 11:35 am |
 |
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пон Фев 18, 2008 11:39 am |
 |
 |
Kat
|
|
|
|
Стражарю, браво за това, че си се върнал
че напоследък доста хора не преценяват времето и собствените си възможности. Тъй похвалих и едни мои приятели, които скоро тръгнаха от Яворов за Бъндерица, през Кончето, и се върнаха, щото условията и те самите, не бяха във форма.
Куклите през зимата май са по-интересни от през лятото, обаче
Поздрави
|
|
|
Пон Фев 18, 2008 8:04 pm |
 |
 |
kaleeff
|
Re: Един преход от Клисурсият манастир до вр.Тодорини кукли |
|
[quote="стражара"] Тъкмо когато стигнах до подножието на голямата кукла и като заваля гъст и едър сняг, докъде да видиж ме натрупа с около 2см сняг. И тогава си казах: сори вр.Тодорини кукли, мераци и цели, аз съм дотук. И така обратно слязох до зимната маркировка и надолу до Клисурския манастир, като ту спираше, ту блесваше за кратко слънце. Извода е, че с времето и планината "хеле пък Стара планина" шега не бива.
Ето и малко снимки http://picasaweb.google.com/Rumanetsov/DonLCI[url][/url][/quote]
Хубаво че си се върнал на време. там района е мн опасен. Преди години едни туристи намериха смъртта си по този начин. Връхлетяла ги гъста мъгла. Мисля че има паметник някъде горе. http://www.kaleeff.snimka.bg/album.php?album_id=233205&photo=31 това са те!
|
|
|
Пон Апр 21, 2008 1:51 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|