Един преход от Клисурсият манастир до вр.Тодорини кукли
В събота реших въпреки лошите прогнози да направя една кратка разходка от Клисурския манастир до вр.Тодорини кукли.Но да не си помислите този е поредният луд. За прогнозата знаех още от началото на седмицата и я следях и по интернет, веснтници и медии до петък. Даже в събота се пооспах и станах в 7часа и като видях слънчевото време си казах: стягай багажа. И дилемата беше ако се развали рязко времето само в горският пояс до Еленков кладенец и обратно. В началото времето беше просто "все едно e пролет". Сутринта температурата беше около 0 градуса, а слънцето печеше та се късаше. Облаците сини все едно е първа пролет. Когато тръгнах от манастира (малко окъснях тази сутрин, както писах по горе) беше 9часа. Нагоре съвсем лек ветрец и аз си карах по риза. Малко преди Еленков кладенец вече студа си каза думата и трябваше да се пооблека тъй като след това излизах на открито. Качих се на средната кукла и какво да видя, на талази идват мъгла и гъсти тъмни облаци. За кратко време от слънчево времето се влоши няма и за половин час. Вятър подухваше но не и бурен даже не и силен. Тъкмо когато стигнах до подножието на голямата кукла и като заваля гъст и едър сняг, докъде да видиж ме натрупа с около 2см сняг. И тогава си казах: сори вр.Тодорини кукли, мераци и цели, аз съм дотук. И така обратно слязох до зимната маркировка и надолу до Клисурския манастир, като ту спираше, ту блесваше за кратко слънце. Извода е, че с времето и планината "хеле пък Стара планина" шега не бива.
Ето и малко снимки http://picasaweb.google.com/Rumanetsov/DonLCI[url][/url]
_________________ БАИР БУДАЛА
Нед Фев 17, 2008 9:10 pm
asenr
Стражарю, браво за това, че си се върнал
че напоследък доста хора не преценяват времето и собствените си възможности. Тъй похвалих и едни мои приятели, които скоро тръгнаха от Яворов за Бъндерица, през Кончето, и се върнаха, щото условията и те самите, не бяха във форма.
Куклите през зимата май са по-интересни от през лятото, обаче
Поздрави
Пон Фев 18, 2008 8:04 pm
kaleeff
Re: Един преход от Клисурсият манастир до вр.Тодорини кукли
[quote="стражара"] Тъкмо когато стигнах до подножието на голямата кукла и като заваля гъст и едър сняг, докъде да видиж ме натрупа с около 2см сняг. И тогава си казах: сори вр.Тодорини кукли, мераци и цели, аз съм дотук. И така обратно слязох до зимната маркировка и надолу до Клисурския манастир, като ту спираше, ту блесваше за кратко слънце. Извода е, че с времето и планината "хеле пък Стара планина" шега не бива.
Ето и малко снимки http://picasaweb.google.com/Rumanetsov/DonLCI[url][/url][/quote]
Хубаво че си се върнал на време. там района е мн опасен. Преди години едни туристи намериха смъртта си по този начин. Връхлетяла ги гъста мъгла. Мисля че има паметник някъде горе. http://www.kaleeff.snimka.bg/album.php?album_id=233205&photo=31 това са те!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети