Пътеката за х.Бенковски от ...
Здрасти на всички , искам някой да ме информира от паметника на Бенковски от къде се намира пътеката покрай р.Костина за х.Бенковски? Защото от там не съм се качвал още , а по пътя покрай Заводна не ми се иска да губя толкова часове които мога да прекарам примерно на Тетевенска баба или Булуваня ....примерно Благодаря предварително за всякаква информация
Пет Апр 20, 2012 5:28 pm
zezo
От Костина не съм се качвал, но съм чувал, че не е много добре маркирана. Ако искаш да съкратиш време има втори маркиран маршрут откъм Заводна:
При арката, където започва парк "Централен Балкан" вдясно има ливада, където обикновено отиващите нагоре си спират колите. Зад ливадата започва един черен път нагоре. По него се върви известно време, в началото няма маркировка, но после се появява зелена лентова за Бенковски. Пътеката след това е сравнително добре маркирана, въпреки че на едно две места маркировката е нанесена на по-голямо разстояние една от друга, минава по Тънката рътлина, после покрай вр. Ушите и излиза до овчарника при хижата. Колко ще ви съкрати не знам със сигурност, пък и зависи от групата ви, но да речем час и половина - два...
Пет Апр 20, 2012 8:33 pm
IvayloG
Благодаря zezo , ще пробваме оттам, 1,30-2 часа не е малко, целта ми е да се помотая из билото, от Планинските извори до Братаница - живот и здраве да е, затова не ми се стои по пътищата, а знам че през Костина е най-пряко, но и този който казваш е за предпочитане пред ''царския път''
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети