Привет. От всякъде чувам за затворени лифтове, прекратени автобусни линии и прочие ограничен достъп до Витоша, но не съм навлизал в подробности. Ако сте запознати, ще съм благодарен да ми дадете съвет къде може да си направим една лека разходка утре. Мислих си като вариант да хванем маршрутка до златните мостове и от там да се спуснем до Боянския водопад, но нямам представа дали изобщо има такива маршрутки в момента, камо ли за разписание. Ако се сещате и други варианти, подходящи за сравнително начинаещи туристи, давайте
Съб Фев 11, 2012 2:25 pm
alexander86
Здравей. Подходящ маршрут е с автобус 67 от Химическия факултет до последната му спирка в Симеоново. От там през Витоша може да се стигне до Бояна и Драгалевци. Пътеката е приятна, без големи изкачвания. Успех.
Съб Фев 11, 2012 3:30 pm
alexander86
Друг вариант е с автобус 98 от Хладилника до Железница. Мисля, че спирката, на която трябва да се слезе, е Чешмата. От там по почти хоризонтална пътека може да се стигне до Бистрица, Симеоново и тн. Доста известна пътека е.
Съб Фев 11, 2012 3:38 pm
lyra
Да, вариантът с Железница е добър, пък и там съм ходил през лятото. Иначе гледам маршрутка номер 10 ходи до златните мостове. Има ли някакъв начин да проверя дали ще се движи утре?
Съб Фев 11, 2012 4:48 pm
Сотиров
Изпробвано!
Слизането през Боянския водопад е чудесно, но не знам как ще е пътеката. Ако не е утъпкана (най-вероятно), е бая стръмно. Най-сигурен, а и много приятен е споменатият маршрут: от последната спирка на Симеоновския автобус диагонално нагоре до Бай Кръстьо, после надолу покрай реката до Драгалевския манастир или до самото Драгалевци. Може преди манастира да свиете по хоризонталната пътека вдясно и да се приберете пак през Симеоново. Аз все по тоз маршрут минавам. Успех!
Съб Фев 11, 2012 4:56 pm
lyra
Добре изглежда, но ме притеснява, че няма маркировка, а като не знам пътя, може да се заблудим някъде. Иначе изглежда добре маршрутът.
Съб Фев 11, 2012 5:11 pm
Сотиров
Има маркировка
Що да няма маркировка? Ако говорим за симеонвския маршрут, има стрелки, има червени ленти по дърветата, има колове с табели по разклоните, а най-видима маркировка си е самата пътека. Вървите по нея и стигате до целта. Няма страшно!
Съб Фев 11, 2012 5:22 pm
lyra
Явно са пооправили пътеките, трябва да си взема нова карта. Но все пак ще го оставя за пролетта този маршрут Благодаря за предложенията
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети