|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
lyra
|
|
Кратка разходка на Витоша |
|
Привет. От всякъде чувам за затворени лифтове, прекратени автобусни линии и прочие ограничен достъп до Витоша, но не съм навлизал в подробности. Ако сте запознати, ще съм благодарен да ми дадете съвет къде може да си направим една лека разходка утре. Мислих си като вариант да хванем маршрутка до златните мостове и от там да се спуснем до Боянския водопад, но нямам представа дали изобщо има такива маршрутки в момента, камо ли за разписание. Ако се сещате и други варианти, подходящи за сравнително начинаещи туристи, давайте 
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 2:25 pm |
|
 |
alexander86
|
|
|
|
Здравей. Подходящ маршрут е с автобус 67 от Химическия факултет до последната му спирка в Симеоново. От там през Витоша може да се стигне до Бояна и Драгалевци. Пътеката е приятна, без големи изкачвания. Успех. 
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 3:30 pm |
|
 |
alexander86
|
|
|
|
Друг вариант е с автобус 98 от Хладилника до Железница. Мисля, че спирката, на която трябва да се слезе, е Чешмата. От там по почти хоризонтална пътека може да се стигне до Бистрица, Симеоново и тн. Доста известна пътека е. 
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 3:38 pm |
|
 |
lyra
|
|
|
|
Да, вариантът с Железница е добър, пък и там съм ходил през лятото. Иначе гледам маршрутка номер 10 ходи до златните мостове. Има ли някакъв начин да проверя дали ще се движи утре?
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 4:48 pm |
|
 |
Сотиров
|
Изпробвано! |
|
Слизането през Боянския водопад е чудесно, но не знам как ще е пътеката. Ако не е утъпкана (най-вероятно), е бая стръмно. Най-сигурен, а и много приятен е споменатият маршрут: от последната спирка на Симеоновския автобус диагонално нагоре до Бай Кръстьо, после надолу покрай реката до Драгалевския манастир или до самото Драгалевци. Може преди манастира да свиете по хоризонталната пътека вдясно и да се приберете пак през Симеоново. Аз все по тоз маршрут минавам. Успех!
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 4:56 pm |
|
 |
lyra
|
|
|
|
Добре изглежда, но ме притеснява, че няма маркировка, а като не знам пътя, може да се заблудим някъде. Иначе изглежда добре маршрутът.
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 5:11 pm |
|
 |
Сотиров
|
Има маркировка |
|
Що да няма маркировка? Ако говорим за симеонвския маршрут, има стрелки, има червени ленти по дърветата, има колове с табели по разклоните, а най-видима маркировка си е самата пътека. Вървите по нея и стигате до целта. Няма страшно!
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 5:22 pm |
|
 |
lyra
|
|
|
|
Явно са пооправили пътеките, трябва да си взема нова карта. Но все пак ще го оставя за пролетта този маршрут Благодаря за предложенията 
|
|
|
Съб Фев 11, 2012 5:36 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|