Няма нищо читаво! Е за това се ядосвам на гармин, че са голелми дървари. Продават телефони с Андоид, а единственото им свястно приложение го няма за различни платформи.
Една от по-старите версии на Мапсорс върви нормално под Wine. Но аз лично така и не можах да е накарам да ми разпознае устройстовото.
Другия вариант, който ползвах беше с нелегален M$ през Vbox, но както се досещаш производителността на приложението падна значително. В крайна сметка си купих XP и сега съм с dual boot, като Windows-a го ползвам единствено за Гармин и нищо друго.
Твърдо съм решил, че докато не предоставят support за Линукс, аз няма да си купя нито една тяхна карта!
Нед Авг 07, 2011 5:05 pm
lgr
Мапсорс за Убунту
При мен работи следната комбинация:
- Ubuntu 10.04
- Wine 1.3.31
- Mapsource 6.16.3 (май единствената версия, която върви под убунту)
Ако Мапсорс не разпознава устройството:
- Влиза се в Applications/Wine/Configure Wine/Drives
- Избира се Add...
- Избира се свободна буква
- Чрез Browse се задава се път към устройството, което се намира в media...
– Избира се Show Advanced
–Задава се Type:Floppy disk
- Apply/ok
Проблем е, че Мапсорс крашва при инсталацията на някои карти, като например BgMountains и BGOffroad 5.60, докато BGOffroad 4.90a и TopoMaps вървят. Ако някой знае как да се избегне това, да сподели...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети