|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
igurbev
|
Гармин и Линукс/Убунту |
|
Като се сетя за тази тема, винаги в главата ми се появява крилатата фраза, която прочетох някъде:
 |
 |
Тате иска да си купи Garmin, но не иска да си купува Windows |
Някой би ли могъл да препоръча програма, аналогична на MapSource или BaseCamp, или която върши сходна работа под Ubuntu?
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 10:02 pm |
|
 |
kasmer
|
|
|
Сря Авг 03, 2011 12:39 pm |
|
 |
modjoa
|
|
|
|
Няма нищо читаво! Е за това се ядосвам на гармин, че са голелми дървари. Продават телефони с Андоид, а единственото им свястно приложение го няма за различни платформи.
Една от по-старите версии на Мапсорс върви нормално под Wine. Но аз лично така и не можах да е накарам да ми разпознае устройстовото.
Другия вариант, който ползвах беше с нелегален M$ през Vbox, но както се досещаш производителността на приложението падна значително. В крайна сметка си купих XP и сега съм с dual boot, като Windows-a го ползвам единствено за Гармин и нищо друго.
Твърдо съм решил, че докато не предоставят support за Линукс, аз няма да си купя нито една тяхна карта!
|
|
|
Нед Авг 07, 2011 5:05 pm |
|
 |
lgr
|
|
Мапсорс за Убунту |
|
При мен работи следната комбинация:
- Ubuntu 10.04
- Wine 1.3.31
- Mapsource 6.16.3 (май единствената версия, която върви под убунту)
Ако Мапсорс не разпознава устройството:
- Влиза се в Applications/Wine/Configure Wine/Drives
- Избира се Add...
- Избира се свободна буква
- Чрез Browse се задава се път към устройството, което се намира в media...
– Избира се Show Advanced
–Задава се Type:Floppy disk
- Apply/ok
Проблем е, че Мапсорс крашва при инсталацията на някои карти, като например BgMountains и BGOffroad 5.60, докато BGOffroad 4.90a и TopoMaps вървят. Ако някой знае как да се избегне това, да сподели...
|
|
|
Пет Окт 28, 2011 1:47 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|