Автор |
Съобщение |
excalibur
|
Въпрос за изкачване на Мальовица и слизане по Урдина река |
|
Въпросът ми е някой правил ли го е за един ден в светлата част от денонощието и възможно ли е? В понеделник надявам се да се качим на вр. Мальовица с приятели и за да не слизаме по "магистралата" обратно до х- л Мальовица може да се върнем през Орловец и БАК или през Урдин циркус...А и вечерта трябва да имаме сили за рожден ден Ако някой от рилските разбирачи е склонен да ми даде време за нормално ходене по маршрут ЦПШ- вр. Мальовица- Урдин циркус /по реката/- ЦПШ, че все пак не сме маратонци ще съм много благодарен! Много отдавна ми се ще да се намъкна в този циркус
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 9:58 am |
|
|
Antoon
|
|
|
|
Без да се причислявам към баш разбирачите: ходил съм маршрута ЦПШ – х. Мальовица – Еленини езера – покрай вр. Мальовица (т.е. не ходих до върха по равното) – Мермерите – Додов връх – вр. Дамга – Раздела – слизане по Зелени рид – Яворова поляна – ЦПШ за 8часа и 10 мин. Този маршрут дори трябва да е малко по-дълъг от описвания от теб. За сведение тогава съм бил към 100кг. (при ръст 185), т.е. далеч съм от спортист. Ходя обаче сам и не се съобразявам с други.
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 10:13 am |
|
|
Сотиров
|
Напълно възможно! |
|
Възможно е за един ден: от хижата през върха, после слизане през езерата, изкачване на Зелени рид и връщане по него. Обикалят се много от Урдините езера и се виждат всичките. Естествено може да се спуснете и по реката, но ще пропуснете някои езера. Ако не държите да се катерите на Мальовица, може да се качите до Мальовишките езера и оттам да слезете до Урдините, като прехвърлите седлото до Ушите. Така ще имате повече време за езерата. От тях можете да продължите по долината на Урдина река.
P. S. Маршрутът на Антон не минава през Урдините езера, а ги "оглежда" отгоре. Ако искаме да ги докоснем, налага се слизане в циркуса.
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 10:15 am |
|
|
excalibur
|
|
|
Благодаря на всички за информацията! Задължителната ми част е изкачване на Мальовица, където ще срежем символична торта. Групата ни е много разнородна и с различни възрасти, а поводът са празнуване на два рожденни дни. Единият ден пикник на Мальовишка река , а на 5.09. изкачване на върха по традиционния маршрут. Голяма част не вярват, че са способни да се качат Но като истински егоист мисля и аз да намажа нови гледки и маршрут, ако не ми се скарат много и върнат по "магистралата". Ами ако не стане сега да вляза в циркуса ще има още хубави дни за тази година, надявам се
Успешно ходене по горите и камънаците
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 10:43 am |
|
|
fireman75
|
|
|
|
|
|
Без да се причислявам към баш разбирачите: ходил съм маршрута ЦПШ – х. Мальовица – Еленини езера – покрай вр. Мальовица (т.е. не ходих до върха по равното) – Мермерите – Додов връх – вр. Дамга – Раздела – слизане по Зелени рид – Яворова поляна – ЦПШ за 8часа и 10 мин. Този маршрут дори трябва да е малко по-дълъг от описвания от теб. За сведение тогава съм бил към 100кг. (при ръст 185), т.е. далеч съм от спортист. Ходя обаче сам и не се съобразявам с други. |
направо си за Лондонския маратон
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 11:32 am |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Аз също не съм от разбирачите, но според мен човека питаше за Урдина река, а не за Урдиния циркус
От вр. Мальовица може да се слезе в долината на Урдина река покрай Мермерската колибка. Слизането не е от най-приятните в частта след колибата, но е кратко. Покрай нея изтича поток, пътеката върви горе-долу заедно с него. Или поне аз така вървях.
Долината на Урдина река е едно от най-чудноватите места, на които съм попадала в Рила ! И не е за изпускане !
Няма маркирана пътека, разбира се, но според мен човек няма къде да се загуби.
1. Върви се по реката.
2. Долината е оградена от стръмни склонове, демек, няма къде да мърдаш.
Меандрите на реката, които са някъде по средата на спускането до ЦПШ са
За един ден е напълно умопостижимо - върха-колибата-долината-Яворова поляна-ЦПШ.
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 12:14 pm |
|
|
excalibur
|
|
|
[quote="ve_san"]Аз също не съм от разбирачите, но според мен човека питаше за Урдина река, а не за Урдиния циркус
Езерата искам да видя от Дамга и в самия циркус по езерата да мина, и меандрите които описваш като "вълшебни" Знам, че едва ли ще стане в един ден
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 1:32 pm |
|
|
excalibur
|
|
|
|
|
|
|
Аз също не съм от разбирачите, но според мен човека питаше за Урдина река, а не за Урдиния циркус
От вр. Мальовица може да се слезе в долината на Урдина река покрай Мермерската колибка. Слизането не е от най-приятните в частта след колибата, но е кратко. Покрай нея изтича поток, пътеката върви горе-долу заедно с него. Или поне аз така вървях.
Долината на Урдина река е едно от най-чудноватите места, на които съм попадала в Рила ! И не е за изпускане !
Няма маркирана пътека, разбира се, но според мен човек няма къде да се загуби.
1. Върви се по реката.
2. Долината е оградена от стръмни склонове, демек, няма къде да мърдаш.
Меандрите на реката, които са някъде по средата на спускането до ЦПШ са
За един ден е напълно умопостижимо - върха-колибата-долината-Яворова поляна-ЦПШ. |
http://torah.snimka.bg/mountain/urdini-reka-i-ezera.606109.24206422
Малко снимки |
Брей, какви красиви кътчета...
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 2:22 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
Ааа, ми нещо не съм доразбрала аз явно
Както и да е, желая ти слънчеви и светли дни в Рила ! Ако е рекъл Онзи, скоро и ние ще я видим.
|
|
|
Пет Сеп 02, 2011 3:51 pm |
|
|
excalibur
|
|
Сря Сеп 14, 2011 11:09 am |
|
|