ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос за изкачване на Мальовица и слизане по Урдина река

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Въпрос за изкачване на Мальовица и слизане по Урдина река
Автор Съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Мнение Въпрос за изкачване на Мальовица и слизане по Урдина река Отговорете с цитат
Въпросът ми е някой правил ли го е за един ден в светлата част от денонощието и възможно ли е? В понеделник надявам се да се качим на вр. Мальовица с приятели и за да не слизаме по "магистралата" обратно до х- л Мальовица може да се върнем през Орловец и БАК или през Урдин циркус...А и вечерта трябва да имаме сили за рожден ден Wink Ако някой от рилските разбирачи е склонен да ми даде време за нормално ходене по маршрут ЦПШ- вр. Мальовица- Урдин циркус /по реката/- ЦПШ, че все пак не сме маратонци ще съм много благодарен! Много отдавна ми се ще да се намъкна в този циркус Confused
Пет Сеп 02, 2011 9:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Мнение Отговорете с цитат
Без да се причислявам към баш разбирачите: ходил съм маршрута ЦПШ – х. Мальовица – Еленини езера – покрай вр. Мальовица (т.е. не ходих до върха по равното) – Мермерите – Додов връх – вр. Дамга – Раздела – слизане по Зелени рид – Яворова поляна – ЦПШ за 8часа и 10 мин. Този маршрут дори трябва да е малко по-дълъг от описвания от теб. За сведение тогава съм бил към 100кг. (при ръст 185), т.е. далеч съм от спортист. Ходя обаче сам и не се съобразявам с други.
Пет Сеп 02, 2011 10:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Напълно възможно! Отговорете с цитат
Възможно е за един ден: от хижата през върха, после слизане през езерата, изкачване на Зелени рид и връщане по него. Обикалят се много от Урдините езера и се виждат всичките. Естествено може да се спуснете и по реката, но ще пропуснете някои езера. Ако не държите да се катерите на Мальовица, може да се качите до Мальовишките езера и оттам да слезете до Урдините, като прехвърлите седлото до Ушите. Така ще имате повече време за езерата. От тях можете да продължите по долината на Урдина река.

P. S. Маршрутът на Антон не минава през Урдините езера, а ги "оглежда" отгоре. Ако искаме да ги докоснем, налага се слизане в циркуса.
Пет Сеп 02, 2011 10:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
excalibur

Благодаря на всички за информацията! Задължителната ми част е изкачване на Мальовица, където ще срежем символична торта. Групата ни е много разнородна и с различни възрасти, а поводът са празнуване на два рожденни дни. Единият ден пикник на Мальовишка река Alcohol , а на 5.09. изкачване на върха по традиционния маршрут. Голяма част не вярват, че са способни да се качат Confused Но като истински егоист мисля и аз да намажа нови гледки и маршрут, ако не ми се скарат много и върнат по "магистралата". Ами ако не стане сега да вляза в циркуса ще има още хубави дни за тази година, надявам се
Успешно ходене по горите и камънаците Croc
Пет Сеп 02, 2011 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fireman75

Antoon написа:
Без да се причислявам към баш разбирачите: ходил съм маршрута ЦПШ – х. Мальовица – Еленини езера – покрай вр. Мальовица (т.е. не ходих до върха по равното) – Мермерите – Додов връх – вр. Дамга – Раздела – слизане по Зелени рид – Яворова поляна – ЦПШ за 8часа и 10 мин. Този маршрут дори трябва да е малко по-дълъг от описвания от теб. За сведение тогава съм бил към 100кг. (при ръст 185), т.е. далеч съм от спортист. Ходя обаче сам и не се съобразявам с други.
направо си за Лондонския маратон
Пет Сеп 02, 2011 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Аз също не съм от разбирачите, но според мен човека питаше за Урдина река, а не за Урдиния циркус Wink

От вр. Мальовица може да се слезе в долината на Урдина река покрай Мермерската колибка. Слизането не е от най-приятните в частта след колибата, но е кратко. Покрай нея изтича поток, пътеката върви горе-долу заедно с него. Или поне аз така вървях.

Долината на Урдина река е едно от най-чудноватите места, на които съм попадала в Рила ! И не е за изпускане !
Няма маркирана пътека, разбира се, но според мен човек няма къде да се загуби.
1. Върви се по реката.
2. Долината е оградена от стръмни склонове, демек, няма къде да мърдаш.
Меандрите на реката, които са някъде по средата на спускането до ЦПШ са Jumpy

За един ден е напълно умопостижимо - върха-колибата-долината-Яворова поляна-ЦПШ.
Пет Сеп 02, 2011 12:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

[quote="ve_san"]Аз също не съм от разбирачите, но според мен човека питаше за Урдина река, а не за Урдиния циркус Wink

Езерата искам да видя от Дамга и в самия циркус по езерата да мина, и меандрите които описваш като "вълшебни" Wink Знам, че едва ли ще стане в един ден Confused
Пет Сеп 02, 2011 1:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

torah написа:
ve_san написа:
Аз също не съм от разбирачите, но според мен човека питаше за Урдина река, а не за Урдиния циркус Wink

От вр. Мальовица може да се слезе в долината на Урдина река покрай Мермерската колибка. Слизането не е от най-приятните в частта след колибата, но е кратко. Покрай нея изтича поток, пътеката върви горе-долу заедно с него. Или поне аз така вървях.

Долината на Урдина река е едно от най-чудноватите места, на които съм попадала в Рила ! И не е за изпускане !
Няма маркирана пътека, разбира се, но според мен човек няма къде да се загуби.
1. Върви се по реката.
2. Долината е оградена от стръмни склонове, демек, няма къде да мърдаш.
Меандрите на реката, които са някъде по средата на спускането до ЦПШ са Jumpy

За един ден е напълно умопостижимо - върха-колибата-долината-Яворова поляна-ЦПШ.

http://torah.snimka.bg/mountain/urdini-reka-i-ezera.606109.24206422
Малко снимки Wink

Брей, какви красиви кътчета... Shocked
Пет Сеп 02, 2011 2:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Ааа, ми нещо не съм доразбрала аз явно Very Happy
Както и да е, желая ти слънчеви и светли дни в Рила ! Ако е рекъл Онзи, скоро и ние ще я видим.
Пет Сеп 02, 2011 3:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Мнение На Мальовица Отговорете с цитат
В крайна сметка празнувахме двата рожденни дни и се качихме с рождениците на върха https://picasaweb.google.com/rumenjordanov/052011?authuser=0&feat=directlink
Сря Сеп 14, 2011 11:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.