Автор |
Съобщение |
Velio
|
|
до връх Елен |
|
По принцип трябваше до отидем до 7те рилски езера, но бившите колеги на жената от Самоков се отказаха в последния момент заради прогнозата за дъжд и гръмотевици и ходенете до там се отлага засега. Така и така имаше мерак за ходене, та реших да идем до връх Елен - и аз не бях ходил, а знам че е леко ходене.
На Туричка черква - поглед към Синаница
последва скучновато ходене по камионен път в гората. Малко след моста на р. Разсланковица се появи Кельо с котарите
вече на върха, поглед на изток - Кельо и Стефанов връх забулени в облаци
поглед на югоизток
на север - може би трябваше да се вижда Спано поле и Синаница, но уви
и на запад - трябваше да се вижда Сандански, но пак облаци
и за последно, ако някой реши да се качва натам - къде е отбивката от камионния път
стига се до останки от някаква постройка
вдясно има останки от кошара
пътеката тръгва вляво от боклуците от сградата между дърветата
пътеката излиза на билото и надясно има ясна пътека, по която за 7-8 минути се стига до върха.
може да има и друг път до върха, но аз тоя намерих
Толкова за тая седмица, другата повече
|
|
|
Нед Авг 08, 2010 5:26 pm |
|
|
In Earnest
|
|
|
Перфектно! Аз лично адмирирам разходката до Елен-а! Не съм ходил там бая отдавна и почти не помня...
Колко го направи пеш от Туричка?
|
|
|
Нед Авг 08, 2010 10:41 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Жалко само за облачното време иначе гледките от върха
са перфектни.Нищо,следващия път по-хубаво време.
По Беговишката долина и на Кукленското езеро,пък
времето беше много хубаво и за ходене и за снимане.
Ето и няколко снимки за илюстрация.
|
|
|
Пон Авг 09, 2010 8:20 am |
|
|
In Earnest
|
|
|
Jordy, най-добре си си бил ти!
Кукленското езеро е благодат за душата. С нетърпение чакам събота, когато живот и здраве и ние сме там като част от проекта за Каменишкото било
Иначе и аз походих ударно недалеч, но по-късно ще споделя с някоя друга снимка .
|
|
|
Пон Авг 09, 2010 8:51 am |
|
|
jordy
|
|
|
|
|
|
Jordy, най-добре си си бил ти!
Кукленското езеро е благодат за душата. С нетърпение чакам събота, когато живот и здраве и ние сме там като част от проекта за Каменишкото било
Иначе и аз походих ударно недалеч, но по-късно ще споделя с някоя друга снимка . |
Даа Куленското езеро е вълшебно място.Дано се съхрани това девствено
кътче от Пирин.
И много много не се мотай със снимките
|
|
|
Пон Авг 09, 2010 9:14 am |
|
|
In Earnest
|
|
|
|
|
Даа Куленското езеро е вълшебно място.Дано се съхрани това девствено
кътче от Пирин.
И много много не се мотай със снимките |
Ами ако продължаваме така да го хвалим надали ще остане девствено - дано поне езерцето посреща съвестни хора, каквито вярвам, че са четящите тук!
Иначе за снимките - не по-рано от довечера
|
|
|
Пон Авг 09, 2010 9:40 am |
|
|
Velio
|
|
|
|
|
|
Перфектно! Аз лично адмирирам разходката до Елен-а! Не съм ходил там бая отдавна и почти не помня...
Колко го направи пеш от Туричка? |
За около 2.30ч. от Туричка не е проблем да се стигне до върха без зор. Ние се забавихме повече, щото не намерихме веднага отбивката от камионния път
иначе времето в беговишката долина е нямало нищо общо с това в гората след Туричка
|
|
|
Пон Авг 09, 2010 10:06 am |
|
|
In Earnest
|
|
|
|
|
За около 2.30ч. от Туричка не е проблем да се стигне до върха без зор. Ние се забавихме повече, щото не намерихме веднага отбивката от камионния път
|
Мерси, идеална разходка си е за 1 ден от Попина лъка нагоре за 3ч.
|
|
|
Пон Авг 09, 2010 10:36 am |
|
|
mihaela10
|
|
|
Джорди, благодаря ти за снимките от Кукленското езеро! Разгледах целия албум в Пикасата - отразил си най - подробно това райско място! А, аз уви, пак не успях да отида там! Бяхме запланували да ходим от х.Каменица до х. Малина през Кукленското езеро, но в последния момент по - мъдрите решиха, че ще си удължим и без това дългия път и минахме през Солището.
|
|
|
Пон Сеп 06, 2010 11:01 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
|
|
Джорди, благодаря ти за снимките от Кукленското езеро! Разгледах целия албум в Пикасата - отразил си най - подробно това райско място! А, аз уви, пак не успях да отида там! Бяхме запланували да ходим от х.Каменица до х. Малина през Кукленското езеро, но в последния момент по - мъдрите решиха, че ще си удължим и без това дългия път и минахме през Солището. |
Здравей Михаела!Завърши ли обиколката на Пирин?
Защо се бавиш с фотописа?Хайде чакаме с нетърпение.
Поздрави!
|
|
|
Вто Сеп 07, 2010 9:51 pm |
|
|
mihaela10
|
|
|
Ами, трябваше ми време да проверя точно кое какво е, та да не ми правиш после корекции на наименуванията! Блещих се доста из твоя албум от Солището и из моите снимки от там и попреписах от тебе!
|
|
|
Вто Сеп 07, 2010 10:07 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
|
|
Ами, трябваше ми време да проверя точно кое какво е, та да не ми правиш после корекции на наименуванията! Блещих се доста из твоя албум от Солището и из моите снимки от там и попреписах от тебе! |
Хе хе голяма работа,като сбъркаш с наименованията,че това да не е форум
на географи и картографи,аз отдавна вече никого не коригирам,понеже
всеки си нарича и кръщава върхове и местности така,както му скимне и
се губи смисъл.Ти познаваш Пирин по-добре от мене,така,че не се моткай
много и пускай кадрата.
|
|
|
Сря Сеп 08, 2010 7:53 am |
|
|
mihaela10
|
|
|
|
|
|
|
Ами, трябваше ми време да проверя точно кое какво е, та да не ми правиш после корекции на наименуванията! Блещих се доста из твоя албум от Солището и из моите снимки от там и попреписах от тебе! |
Хе хе голяма работа,като сбъркаш с наименованията,че това да не е форум
на географи и картографи,аз отдавна вече никого не коригирам,понеже
всеки си нарича и кръщава върхове и местности така,както му скимне и
се губи смисъл.Ти познаваш Пирин по-добре от мене,така,че не се моткай
много и пускай кадрата. |
Шегувам се, разбира се! Аз просто правя много снимки в планините, така си събирам материал за моите картини. Общо снимките ми от 9-те дни в Пирин са 1290. Да обработиш толкова снимки и да подбереш от тях най - хубавите за качване в интернет, това си иска доста време, но най - после съм готова!
|
|
|
Чет Сеп 09, 2010 10:01 pm |
|
|
Velio
|
|
|
|
вчера с Жоро и Пепи се запътихме към в. Елен, но заради снега пак не можахме да се качим Без снегоходки - толкова. Поне разтъпкахме знайни и незнайни пътеки и пътища от северната страна на рида, където е върха. Приятно време, спокойно в тая част на планината - перфектно прекарване на неделния ден
спанополски работи
Башлията
Кельо под лунния поглед
на долния разкол е вече пролет
толкова
|
|
|
Пон Мар 14, 2011 10:30 am |
|
|
|