ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
до връх Елен

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
до връх Елен
Автор Съобщение
Velio

Мнение до връх Елен Отговорете с цитат
По принцип трябваше до отидем до 7те рилски езера, но бившите колеги на жената от Самоков се отказаха в последния момент заради прогнозата за дъжд и гръмотевици и ходенете до там се отлага засега. Така и така имаше мерак за ходене, та реших да идем до връх Елен - и аз не бях ходил, а знам че е леко ходене.
На Туричка черква - поглед към Синаница

последва скучновато ходене по камионен път в гората. Малко след моста на р. Разсланковица се появи Кельо с котарите

вече на върха, поглед на изток - Кельо и Стефанов връх забулени в облаци

поглед на югоизток

на север - може би трябваше да се вижда Спано поле и Синаница, но уви

и на запад - трябваше да се вижда Сандански, но пак облаци Smile

и за последно, ако някой реши да се качва натам - къде е отбивката от камионния път
стига се до останки от някаква постройка

вдясно има останки от кошара

пътеката тръгва вляво от боклуците от сградата между дърветата

пътеката излиза на билото и надясно има ясна пътека, по която за 7-8 минути се стига до върха.
може да има и друг път до върха, но аз тоя намерих Smile

Толкова за тая седмица, другата повече Rolling Eyes
Нед Авг 08, 2010 5:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Местожителство: Sofia

Мнение Отговорете с цитат
Перфектно! Аз лично адмирирам разходката до Елен-а! Не съм ходил там бая отдавна и почти не помня... Smile
Колко го направи пеш от Туричка?
Нед Авг 08, 2010 10:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jordy

Жалко само за облачното време иначе гледките от върха
са перфектни.Нищо,следващия път по-хубаво време.
По Беговишката долина и на Кукленското езеро,пък
времето беше много хубаво и за ходене и за снимане.
Ето и няколко снимки за илюстрация.

Пон Авг 09, 2010 8:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
In Earnest

Jordy, най-добре си си бил ти! Laughing
Кукленското езеро е благодат за душата. С нетърпение чакам събота, когато живот и здраве и ние сме там като част от проекта за Каменишкото било Smile
Иначе и аз походих ударно недалеч, но по-късно ще споделя с някоя друга снимка Smile.
Пон Авг 09, 2010 8:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jordy

In Earnest написа:
Jordy, най-добре си си бил ти! Laughing
Кукленското езеро е благодат за душата. С нетърпение чакам събота, когато живот и здраве и ние сме там като част от проекта за Каменишкото било Smile
Иначе и аз походих ударно недалеч, но по-късно ще споделя с някоя друга снимка Smile.

Даа Куленското езеро е вълшебно място.Дано се съхрани това девствено
кътче от Пирин.
И много много не се мотай със снимките Laughing Laughing
Пон Авг 09, 2010 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
In Earnest

jordy написа:
Даа Куленското езеро е вълшебно място.Дано се съхрани това девствено
кътче от Пирин.
И много много не се мотай със снимките Laughing Laughing

Ами ако продължаваме така да го хвалим надали ще остане девствено Laughing - дано поне езерцето посреща съвестни хора, каквито вярвам, че са четящите тук!
Иначе за снимките - не по-рано от довечера Sad
Пон Авг 09, 2010 9:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velio

In Earnest написа:
Перфектно! Аз лично адмирирам разходката до Елен-а! Не съм ходил там бая отдавна и почти не помня... Smile
Колко го направи пеш от Туричка?

За около 2.30ч. от Туричка не е проблем да се стигне до върха без зор. Ние се забавихме повече, щото не намерихме веднага отбивката от камионния път Rolling Eyes

иначе времето в беговишката долина е нямало нищо общо с това в гората след Туричка Smile
Пон Авг 09, 2010 10:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
In Earnest

Velio написа:
За около 2.30ч. от Туричка не е проблем да се стигне до върха без зор. Ние се забавихме повече, щото не намерихме веднага отбивката от камионния път Rolling Eyes

Мерси, идеална разходка си е за 1 ден от Попина лъка нагоре за 3ч. Smile
Пон Авг 09, 2010 10:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mihaela10

Местожителство: Пловдив

Джорди, благодаря ти за снимките от Кукленското езеро! Разгледах целия албум в Пикасата - отразил си най - подробно това райско място! А, аз уви, пак не успях да отида там! Бяхме запланували да ходим от х.Каменица до х. Малина през Кукленското езеро, но в последния момент по - мъдрите решиха, че ще си удължим и без това дългия път и минахме през Солището.
Пон Сеп 06, 2010 11:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
jordy

mihaela10 написа:
Джорди, благодаря ти за снимките от Кукленското езеро! Разгледах целия албум в Пикасата - отразил си най - подробно това райско място! А, аз уви, пак не успях да отида там! Бяхме запланували да ходим от х.Каменица до х. Малина през Кукленското езеро, но в последния момент по - мъдрите решиха, че ще си удължим и без това дългия път и минахме през Солището.

Здравей Михаела!Завърши ли обиколката на Пирин?
Защо се бавиш с фотописа?Хайде чакаме с нетърпение.
Поздрави!

Very Happy
Вто Сеп 07, 2010 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mihaela10

Ами, трябваше ми време да проверя точно кое какво е, та да не ми правиш после корекции на наименуванията! Laughing Блещих се доста из твоя албум от Солището и из моите снимки от там и попреписах от тебе! Laughing
Вто Сеп 07, 2010 10:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
jordy

mihaela10 написа:
Ами, трябваше ми време да проверя точно кое какво е, та да не ми правиш после корекции на наименуванията! Laughing Блещих се доста из твоя албум от Солището и из моите снимки от там и попреписах от тебе! Laughing

Хе хе голяма работа,като сбъркаш с наименованията,че това да не е форум
на географи и картографи,аз отдавна вече никого не коригирам,понеже
всеки си нарича и кръщава върхове и местности така,както му скимне и
се губи смисъл.Ти познаваш Пирин по-добре от мене,така,че не се моткай
много и пускай кадрата. Very Happy Laughing
Сря Сеп 08, 2010 7:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mihaela10

jordy написа:
mihaela10 написа:

Хе хе голяма работа,като сбъркаш с наименованията,че това да не е форум
на географи и картографи,аз отдавна вече никого не коригирам,понеже
всеки си нарича и кръщава върхове и местности така,както му скимне и
се губи смисъл.Ти познаваш Пирин по-добре от мене,така,че не се моткай
много и пускай кадрата. Very Happy Laughing

Шегувам се, разбира се! Аз просто правя много снимки в планините, така си събирам материал за моите картини. Общо снимките ми от 9-те дни в Пирин са 1290. Да обработиш толкова снимки и да подбереш от тях най - хубавите за качване в интернет, това си иска доста време, но най - после съм готова!
Чет Сеп 09, 2010 10:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Velio

вчера с Жоро и Пепи се запътихме към в. Елен, но заради снега пак не можахме да се качим Smile Без снегоходки - толкова. Поне разтъпкахме знайни и незнайни пътеки и пътища от северната страна на рида, където е върха. Приятно време, спокойно в тая част на планината - перфектно прекарване на неделния ден Smile

спанополски работи

Башлията

Кельо под лунния поглед

на долния разкол е вече пролет

толкова Smile
Пон Мар 14, 2011 10:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.