ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Еко пътеки

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Еко пътеки
Автор Съобщение
presque

Мнение Еко пътеки Отговорете с цитат
Здравейте, интересува ме дали съществува сайт, карти, книги, в които да са описани всички еко-пътеки в България?? И ако съществуват да ме насочите
Сря Юли 21, 2010 10:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Сря Юли 21, 2010 11:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
presque

Принципно и аз знам как да използвам гугъл, но не е там работата. Намирам сайтове в които има само част от еко пътеките. Интересуваше ме дали има книжка или карта, в която да са синтезирани всичките в едно Smile
Чет Юли 22, 2010 8:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mila 3

ето тук има 31 екопътеки, но не мога да кажа дали са всички

http://www.bulgarian-mountains.com/bg/eko-pateki/index_html?b_start:int=0&-C=
Пет Юли 08, 2011 12:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Криси

Местожителство: София

Всъщност какво им е "екото" на тези еко пътеки? Струват ми се по-неекологични от обикновените.
Пет Юли 08, 2011 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Криси написа:
Всъщност какво им е "екото" на тези еко пътеки? Струват ми се по-неекологични от обикновените.

Освен това голяма част не отговарят изискванията за такива. Важното е, че са "усвоили" парата.

Пет Юли 08, 2011 5:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

цапната тук-там маркировка, няколко пейки и беседки - ето еко пътека, а някой от общината е прибрал едни пари...
Така гръмко откриха лозенската еко пътека, която се оказа просто пътеката от Долни лозен до Пасарел, ама премаркирана.
Пет Юли 08, 2011 6:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Antoon

Ами можеш ли да обявиш каскаден път, по който се движат и множество леки автомобили за "еко пътека"?! Както направиха скоро с голям медиен шум Райфайзен - от Кирилова поляна до Рибните...
Пон Юли 11, 2011 10:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Antoon написа:
Ами можеш ли да обявиш каскаден път, по който се движат и множество леки автомобили за "еко пътека"?! Както направиха скоро с голям медиен шум Райфайзен - от Кирилова поляна до Рибните...

Оня гнусен чакъл е "еко пътека"? Shocked Shocked Shocked
Пон Юли 11, 2011 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Gamina написа:
Antoon написа:

Оня гнусен чакъл е "еко пътека"? Shocked Shocked Shocked

Разбира се - как? Добре, че е RBB.
Трябва да отидеш да разходиш - Кирилова поляна - Кантона - Рибни езера - Смрадливото езеро - Кантона /по жълтата маркировка/ - Кирилова поляна. Нещо ботаническо имаше в залъгалката.
Погрижили са се банкерите за указателни табели, пейки и популяризиране на този дял от Рила в медиите. Smile
Croc

Пон Юли 11, 2011 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zezo

Еко пътеките са си голяма далавера за някои. В последните години знайни и незнайни черни пътища се сдобиха с табели, пейки и колчета, съответно бяха обявени за "еко пътеки". Бонус е ако някъде наблизо има дупка, която набързо се обявява за пещера Cool
Аз така научих за две нови пещери около нас, едната беше просто дупка в земята, пълна с вода, а другата още не съм я посещавал...
Пон Юли 11, 2011 12:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

За ЕКОПЪТЕКИТЕ и... КЪСМЕТА!
И аз да се разпиша в темата: Хубав пример, за хубава екопътека е „БЯЛА РЕКА”, в НП „Централен Балкан”, над КАЛОФЕР!
Чакахме тази пролет да цъфне силивряка /орфеевото цвете/ и на 24 май, се понесохме към това късче изпуснато от Рая. Тя и пътеката за хижа „Рай” е наблизо, та всичко там е Райско и на думи и на гледка!
Човек като си няма късмет... Още долу на бивака, ни посрещна Заповед, издадена два-три дни по-рано, че екопътеката е затворена за туристи, заради опасните участъци за преминаване над Бяла река по дървените мостове и стълби. Нали сме си навити глави и не, че сме за пример, със забраната напред - тръгнахме… Ами само тогава цъфти това архаично цвете. А водопад от вода и водопад от милиони лилави цветчета едно до друго, не се вижда често в живота… Не се разказва това, трябва да се види и преживее! Разсърдихме Пазителя на тази неземна хубост и наполовината от екопътеката при скалите, ни изненада внезапен дъжд и бързо се изнесохме по-кратния и вариант. А това с дъжда тук, не ни е за първи път.
Та късмета е важно нещо! Кога ще поправят опасните участъци и ще „падне” Заповедта, кога пак ще цъфне силивряка и няма да вали?... Най-важното - кога ще се съчетаят така нещата, че и аз пак да съм там?!

Пон Юли 11, 2011 1:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Згориградската, до водопада Боров камък, също е хубава и много живописна, понякога даже я и поддържат Razz
Пон Юли 11, 2011 2:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
zezo

Е, днес разбрах, че алеята "Баш бунар" в Ловеч вече е станала "еко-пътека" Rolling Eyes
Следващата стъпка е някой булевард да го обявят за такава!
Пон Окт 17, 2011 11:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.