Автор |
Съобщение |
presque
|
|
Еко пътеки |
|
Здравейте, интересува ме дали съществува сайт, карти, книги, в които да са описани всички еко-пътеки в България?? И ако съществуват да ме насочите
|
|
|
Сря Юли 21, 2010 10:46 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Юли 21, 2010 11:22 pm |
|
|
presque
|
|
|
|
Принципно и аз знам как да използвам гугъл, но не е там работата. Намирам сайтове в които има само част от еко пътеките. Интересуваше ме дали има книжка или карта, в която да са синтезирани всичките в едно
|
|
|
Чет Юли 22, 2010 8:12 am |
|
|
mila 3
|
|
|
Пет Юли 08, 2011 12:57 pm |
|
|
Криси
|
|
|
Всъщност какво им е "екото" на тези еко пътеки? Струват ми се по-неекологични от обикновените.
|
|
|
Пет Юли 08, 2011 3:58 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Пет Юли 08, 2011 5:13 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
цапната тук-там маркировка, няколко пейки и беседки - ето еко пътека, а някой от общината е прибрал едни пари...
Така гръмко откриха лозенската еко пътека, която се оказа просто пътеката от Долни лозен до Пасарел, ама премаркирана.
|
|
|
Пет Юли 08, 2011 6:03 pm |
|
|
Antoon
|
|
|
|
Ами можеш ли да обявиш каскаден път, по който се движат и множество леки автомобили за "еко пътека"?! Както направиха скоро с голям медиен шум Райфайзен - от Кирилова поляна до Рибните...
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 10:03 am |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
Ами можеш ли да обявиш каскаден път, по който се движат и множество леки автомобили за "еко пътека"?! Както направиха скоро с голям медиен шум Райфайзен - от Кирилова поляна до Рибните... |
Оня гнусен чакъл е "еко пътека"?
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 10:43 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
|
|
Ами можеш ли да обявиш каскаден път, по който се движат и множество леки автомобили за "еко пътека"?! Както направиха скоро с голям медиен шум Райфайзен - от Кирилова поляна до Рибните... |
Оня гнусен чакъл е "еко пътека"? |
Разбира се - как? Добре, че е RBB.
Трябва да отидеш да разходиш - Кирилова поляна - Кантона - Рибни езера - Смрадливото езеро - Кантона /по жълтата маркировка/ - Кирилова поляна. Нещо ботаническо имаше в залъгалката.
Погрижили са се банкерите за указателни табели, пейки и популяризиране на този дял от Рила в медиите.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Юли 11, 2011 10:59 am |
|
|
zezo
|
|
|
Еко пътеките са си голяма далавера за някои. В последните години знайни и незнайни черни пътища се сдобиха с табели, пейки и колчета, съответно бяха обявени за "еко пътеки". Бонус е ако някъде наблизо има дупка, която набързо се обявява за пещера
Аз така научих за две нови пещери около нас, едната беше просто дупка в земята, пълна с вода, а другата още не съм я посещавал...
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 12:20 pm |
|
|
ДИАНА
|
|
|
За ЕКОПЪТЕКИТЕ и... КЪСМЕТА!
И аз да се разпиша в темата: Хубав пример, за хубава екопътека е „БЯЛА РЕКА”, в НП „Централен Балкан”, над КАЛОФЕР!
Чакахме тази пролет да цъфне силивряка /орфеевото цвете/ и на 24 май, се понесохме към това късче изпуснато от Рая. Тя и пътеката за хижа „Рай” е наблизо, та всичко там е Райско и на думи и на гледка!
Човек като си няма късмет... Още долу на бивака, ни посрещна Заповед, издадена два-три дни по-рано, че екопътеката е затворена за туристи, заради опасните участъци за преминаване над Бяла река по дървените мостове и стълби. Нали сме си навити глави и не, че сме за пример, със забраната напред - тръгнахме… Ами само тогава цъфти това архаично цвете. А водопад от вода и водопад от милиони лилави цветчета едно до друго, не се вижда често в живота… Не се разказва това, трябва да се види и преживее! Разсърдихме Пазителя на тази неземна хубост и наполовината от екопътеката при скалите, ни изненада внезапен дъжд и бързо се изнесохме по-кратния и вариант. А това с дъжда тук, не ни е за първи път.
Та късмета е важно нещо! Кога ще поправят опасните участъци и ще „падне” Заповедта, кога пак ще цъфне силивряка и няма да вали?... Най-важното - кога ще се съчетаят така нещата, че и аз пак да съм там?!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Пон Юли 11, 2011 1:55 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Згориградската, до водопада Боров камък, също е хубава и много живописна, понякога даже я и поддържат
|
|
|
Пон Юли 11, 2011 2:04 pm |
|
|
zezo
|
|
|
Е, днес разбрах, че алеята "Баш бунар" в Ловеч вече е станала "еко-пътека"
Следващата стъпка е някой булевард да го обявят за такава!
|
|
|
Пон Окт 17, 2011 11:35 pm |
|
|
|