искаме да отидем до седемте рилски езера. въпросът ми е докъде може да се стигне с лека кола (например до х. пионерска може ли) и оттам колко е пътя до езерата. има ли някой, който е ходил с деца там? мойте са на 6 и 2 и половина и се чудя дали с тях ще мога да мина прехода
От хижа Пионерска до х.Рилски езера го дават 1:30 часа, до х.Седемте езера 2:30 часа. Двегодишното май ще трябва да го носите като багаж повечето време. Така ми се струва.
Пон Сеп 03, 2007 3:48 pm
сия
а до пионерска с лека кола стига ли се. то за двегодишното ми е ясно. то и на витоша трудно се качва.
Не съм ходил там. Дават го 15 км асфалт от Сапарева баня. Не би трябвало да е проблем лятно време.
Успех!
Пон Сеп 03, 2007 6:21 pm
itilien
Миналата година август месец се качвах от там. Стигнахме с колите (пежо 307 и другата я забравих каква беше) до самата х.Пионерска. Пътя там около и малко преди хижата беше поразкопан - някакви дренажи се правеха, но нямаше проблем да се мине. Тая година обаче не знам как е положението. Мислещ казва, че пътя бил час и половина, но аз мисля че е повече. Като цяло, в началото пътя е доста стръмен и с отвратителен чакъл. Мори доста нагоре, а надолу подбива краката. Не мисля, че толкова малко дете изобщо ще стигне до някъде. Ще трябва да го носите изцяло. И имайте предвид, че стигането до х.Рилски езера не е стигане до самите езера. Нататък има още ходене, а за да се обиколят всичките езера трябва още катерене към окото и сълзата, където също е стръмничко.
Мислещ казва, че пътя бил час и половина, но аз мисля че е повече. Като цяло, в началото пътя е доста стръмен и с отвратителен чакъл. Мори доста нагоре, а надолу подбива краката. Не мисля, че толкова малко дете изобщо ще стигне до някъде. Ще трябва да го носите изцяло. И имайте предвид, че стигането до х.Рилски езера не е стигане до самите езера. Нататък има още ходене, а за да се обиколят всичките езера трябва още катерене към окото и сълзата, където също е стръмничко.
Така го пишат. Аз винаги си умножавам с коефициент, като си знам възможностите. Така и всеки друг си знае и си прави сметката. Пък и времената се дават без почивки.
Вто Сеп 04, 2007 9:48 am
сия
благодаря ви за отговорите. ние в крайна сметка се отказахме да ходим поради лошото време - с деца си е опасно, а ние бяхме с три - на 2 и половина, 4 и 6. но ходихме до стобските пирамиди и кирилова поляна, където беше страхотно - качването не е много, хубав път и може да се ходи с деца
Пон Сеп 10, 2007 3:04 pm
dido
Добре, че сте проявили благоразумие - времето не беше като за хлапета по чукаря тия дни
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети