|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
сия
|
|
път до х. пионерска |
|
искаме да отидем до седемте рилски езера. въпросът ми е докъде може да се стигне с лека кола (например до х. пионерска може ли) и оттам колко е пътя до езерата. има ли някой, който е ходил с деца там? мойте са на 6 и 2 и половина и се чудя дали с тях ще мога да мина прехода
|
|
|
Пон Сеп 03, 2007 2:19 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
От хижа Пионерска до х.Рилски езера го дават 1:30 часа, до х.Седемте езера 2:30 часа. Двегодишното май ще трябва да го носите като багаж повечето време. Така ми се струва.
|
|
|
Пон Сеп 03, 2007 3:48 pm |
 |
 |
сия
|
|
|
|
а до пионерска с лека кола стига ли се. то за двегодишното ми е ясно. то и на витоша трудно се качва.
|
|
|
Пон Сеп 03, 2007 4:07 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
Не съм ходил там. Дават го 15 км асфалт от Сапарева баня. Не би трябвало да е проблем лятно време.
Успех!
|
|
|
Пон Сеп 03, 2007 6:21 pm |
 |
 |
itilien
|
|
|
Миналата година август месец се качвах от там. Стигнахме с колите (пежо 307 и другата я забравих каква беше) до самата х.Пионерска. Пътя там около и малко преди хижата беше поразкопан - някакви дренажи се правеха, но нямаше проблем да се мине. Тая година обаче не знам как е положението. Мислещ казва, че пътя бил час и половина, но аз мисля че е повече. Като цяло, в началото пътя е доста стръмен и с отвратителен чакъл. Мори доста нагоре, а надолу подбива краката. Не мисля, че толкова малко дете изобщо ще стигне до някъде. Ще трябва да го носите изцяло. И имайте предвид, че стигането до х.Рилски езера не е стигане до самите езера. Нататък има още ходене, а за да се обиколят всичките езера трябва още катерене към окото и сълзата, където също е стръмничко.
|
|
|
Пон Сеп 03, 2007 9:01 pm |
 |
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
Мислещ казва, че пътя бил час и половина, но аз мисля че е повече. Като цяло, в началото пътя е доста стръмен и с отвратителен чакъл. Мори доста нагоре, а надолу подбива краката. Не мисля, че толкова малко дете изобщо ще стигне до някъде. Ще трябва да го носите изцяло. И имайте предвид, че стигането до х.Рилски езера не е стигане до самите езера. Нататък има още ходене, а за да се обиколят всичките езера трябва още катерене към окото и сълзата, където също е стръмничко. |
Така го пишат. Аз винаги си умножавам с коефициент, като си знам възможностите. Така и всеки друг си знае и си прави сметката. Пък и времената се дават без почивки. 
|
|
|
Вто Сеп 04, 2007 9:48 am |
 |
 |
сия
|
|
|
|
благодаря ви за отговорите. ние в крайна сметка се отказахме да ходим поради лошото време - с деца си е опасно, а ние бяхме с три - на 2 и половина, 4 и 6. но ходихме до стобските пирамиди и кирилова поляна, където беше страхотно - качването не е много, хубав път и може да се ходи с деца 
|
|
|
Пон Сеп 10, 2007 3:04 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
Добре, че сте проявили благоразумие - времето не беше като за хлапета по чукаря тия дни 
|
|
|
Пон Сеп 10, 2007 3:16 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|