За раницата разлика в класа няма,като качество също но ташевката е доста по-лека, а и мисля,че 60+10 е предостатъчно.
За палатката, зайото е близо 1кг. по-леко и като качество е добро, като 3000мм. е напъло достатъчно.Аз имам такава само че Монтайн3 (210/210/1.35+90предверие и тежи 3.200кг. и все ме домързява да я нося.
За чувала, като за летен е перфектен даже спокойно и за ранна есен .
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пон Юли 16, 2012 9:11 pm
ferdi_mruvkata
ZCEZBPM написа:
С този чувал ще трепериш от студ на 2500 метра на езерата освен ако не си облечеш дебелите блузи, шапката с ръкавиците и вълнените чорапи. Ще ти трябва и шалте заради камънаците , а и за изолация от земята. Понякога лятото е доста студено на тази височина.
Човека може да се наметне с половин литър ракиджос .... не е нужно да мъкне толкова дрехи
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Пон Юли 16, 2012 10:02 pm
Saigon
Ми то колегата с две думи ми каза да не ходя никъде. Ходил съм на планина, не много, но ми харесва. Спал съм на палатка( моята е от старите платнените и тежи доста), но това ми е първият път поход и спане. Със старата палатка само на риба съм ходил: от колата на тревата. И аз искам такава палатка: http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=992 ама, йок нема пари, а и толкова пари........Разликата между раниците е точно 43 лв.(за 60+10), а за мен това са доста. На чувала пише: долна граница +5С, риск - 6С, до колко пада температурата??? Имам поларени дрехи, ще спя с тях, а и ракия ще нося Не се заяждам, просто ме интересуваше дали това което съм избрал, за тези пари е удачен вариант??? И друг въпрос, както колегата каза, че не се спи там в близост до някоя хижа, не може ли да се спи??? Когато изкачвах Мальовица до хижата от долната страна имаше доста палатки. Благодаря предварително.
Колега всеки сам си преценя какво да носи, някои предпочитат по хижите други на палатки, кой както му дойде.
За Зайото ти гарантирам по-добро за цената няма, за раницата- 126лв. също няма, ако ще се чувстваш по-добре на палатка, давай. Най-много да си имаш нова палатка за риба така,че кво губиш.
Тук ще срещнеш хора на които и носенето на 3кг. им е много, има и такива които без 15кг. багаж не тръгват.
Ти сам ще си прецениш, както се казва докато не го изпиташ на гърба си няма да разбереш.
П.С. По- нататък може да помислиш за чувал с по-ниска долна граница.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Вто Юли 17, 2012 9:19 pm
Saigon
Мерси за отговорите. И аз си мисля, че трябва човек да се опари, за да не си играе с огъня. Ще видя как е, ще преценя по натам живи и здрави, кое, как и т.н. Благодаря Ви пак. Надявам се да имаме снимки, ако нещо не се обърка.
Сря Юли 18, 2012 8:55 pm
loudidd
Помисли и за екипировка втора ръка - ако търсиш, ще намериш запазени артикули на 40-50-60% от цената им
Сря Юли 18, 2012 10:21 pm
diablo666
за лятото специално евтин вариант е и еднослойна палатка(стига да не вали силно или продължително), тъй като е по-лека, а и тогава не е толкова студено колкото зимата. Аз поне има като тази http://podobro.com/index.php?route=product/product&product_id=164 от няколко години и за лятото ми върши перфектно работа
Сря Окт 10, 2012 11:19 pm
joropc
diablo666 написа:
за лятото специално евтин вариант е и еднослойна палатка(стига да не вали силно или продължително), тъй като е по-лека, а и тогава не е толкова студено колкото зимата. Аз поне има като тази http://podobro.com/index.php?route=product/product&product_id=164 от няколко години и за лятото ми върши перфектно работа
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети