|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Saigon
|
|
Пон Юли 16, 2012 8:31 pm |
|
 |
peca
|
|
|
За раницата разлика в класа няма,като качество също но ташевката е доста по-лека, а и мисля,че 60+10 е предостатъчно.
За палатката, зайото е близо 1кг. по-леко и като качество е добро, като 3000мм. е напъло достатъчно.Аз имам такава само че Монтайн3 (210/210/1.35+90предверие и тежи 3.200кг. и все ме домързява да я нося.
За чувала, като за летен е перфектен даже спокойно и за ранна есен .
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Пон Юли 16, 2012 9:11 pm |
|
 |
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
 |
 |
С този чувал ще трепериш от студ на 2500 метра на езерата освен ако не си облечеш дебелите блузи, шапката с ръкавиците и вълнените чорапи. Ще ти трябва и шалте заради камънаците , а и за изолация от земята. Понякога лятото е доста студено на тази височина. |
Човека може да се наметне с половин литър ракиджос .... не е нужно да мъкне толкова дрехи 
_________________ Not All Who Wander Are Lost |
|
|
Пон Юли 16, 2012 10:02 pm |
|
 |
Saigon
|
|
|
Ми то колегата с две думи ми каза да не ходя никъде. Ходил съм на планина, не много, но ми харесва. Спал съм на палатка( моята е от старите платнените и тежи доста), но това ми е първият път поход и спане. Със старата палатка само на риба съм ходил: от колата на тревата. И аз искам такава палатка: http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=992 ама, йок нема пари, а и толкова пари........Разликата между раниците е точно 43 лв.(за 60+10), а за мен това са доста. На чувала пише: долна граница +5С, риск - 6С, до колко пада температурата??? Имам поларени дрехи, ще спя с тях, а и ракия ще нося Не се заяждам, просто ме интересуваше дали това което съм избрал, за тези пари е удачен вариант??? И друг въпрос, както колегата каза, че не се спи там в близост до някоя хижа, не може ли да се спи??? Когато изкачвах Мальовица до хижата от долната страна имаше доста палатки. Благодаря предварително.
|
|
|
Вто Юли 17, 2012 8:29 pm |
|
 |
peca
|
|
|
Колега всеки сам си преценя какво да носи, някои предпочитат по хижите други на палатки, кой както му дойде.
За Зайото ти гарантирам по-добро за цената няма, за раницата- 126лв. също няма, ако ще се чувстваш по-добре на палатка, давай. Най-много да си имаш нова палатка за риба така,че кво губиш.
Тук ще срещнеш хора на които и носенето на 3кг. им е много, има и такива които без 15кг. багаж не тръгват.
Ти сам ще си прецениш, както се казва докато не го изпиташ на гърба си няма да разбереш.
П.С. По- нататък може да помислиш за чувал с по-ниска долна граница. 
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Вто Юли 17, 2012 9:19 pm |
|
 |
Saigon
|
|
|
Мерси за отговорите. И аз си мисля, че трябва човек да се опари, за да не си играе с огъня. Ще видя как е, ще преценя по натам живи и здрави, кое, как и т.н. Благодаря Ви пак. Надявам се да имаме снимки, ако нещо не се обърка.
|
|
|
Сря Юли 18, 2012 8:55 pm |
|
 |
loudidd
|
|
|
|
Помисли и за екипировка втора ръка - ако търсиш, ще намериш запазени артикули на 40-50-60% от цената им 
|
|
|
Сря Юли 18, 2012 10:21 pm |
|
 |
diablo666
|
|
|
Сря Окт 10, 2012 11:19 pm |
|
 |
joropc
|
|
|
Чет Окт 11, 2012 11:10 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|