х. Добрила - вр. Ботев
Отдавна се бях насочил към алпийската част на Стара планина. Сега му дойде времето. С колата до лифта над Сопот, преход до х. Добрила, разходка до Залъмово кладенче за апетит. Вечерта на страхотно поддържаната хижа бяхме само 7 човека. Хапване, пийване, нови запознанства... На другия ден към 9.30 ч. потеглих след пържени филийки, кафета, чайове и раздувки с новите познати. Лека-полека влязох в някакво темпо и се озовах на вр. Амбарица, а после пред Голям Купен, който винаги ме е привличал. Бързо го качих и се полакомих да го сляза, след като предположих, че към вр. Ботев ще е истинска забава с тежка раница. Слизането ми вдигна адреналина, трябва да се внимава и при слизането по 5-те въжета, а и след това при Кръстците, защото от север си има вече лед по тревата.. Качих после Голям Кръсте, Костенурката. Предната вечер ми бяха препоръчали заслон Ботев..Като стигнах до него, запознах се с Вальо и заедно качихме вр. Ботев. Горе се бяха напили военните и слушаха здрава чалга. Имах време да сляза по Тарзановата към х. Рай, но Вальо ми каза, че не е пълноводно да изчакам пролетта. С неговия пикап слязохме от Ботев до заслона, който е много добре поддържан. Баня, чисто, топла вода, котел на пелети, храна вкусна. Подкарахме приказки на домашна ракия и шопска салата, дойдоха още две момчета от х. Тъжа, които се включиха в раздувките. На другата сутрин след като закусихме обилно с шкембе чорба и торта с двете момчета слязох към х. Равнец и Карлово. Нови маршрути, познати и страхотно време...От Карлово с такси до паркинга на лифта.
https://photos.google.com/share/AF1QipP2nmF3VmbUgmtcTVuXnTAS7gjaYqK4CKUEqcz-n2_8rb4ngzpcO07hse5U1ZfxkQ?key=T1JacWRWS0ZaSm5BbWE1UWx3TWxuVlRYYzA3NnVn
Съб Окт 24, 2020 9:41 pm
t.hristov
Хубави емоции и снимки!
Поздравления!
Чет Окт 29, 2020 10:20 am
excalibur
t.hristov написа:
Хубави емоции и снимки!
Поздравления!
И най-вече извадих страхотен късмет с времето...Пожелавам го на всеки по билните маршрути..
Пет Окт 30, 2020 9:48 pm
ray
Честито Ексакабилуре!!! Но трябваше да го отложиш с една седмица - тогава вече освен убаво времие щеше да имаш абсолютно сички екстри. Не зная защо не се консултирате ами само след станалото коментирате. Успехи!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети