ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х. Добрила - вр. Ботев

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
х. Добрила - вр. Ботев
Автор Съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Мнение х. Добрила - вр. Ботев Отговорете с цитат
Отдавна се бях насочил към алпийската част на Стара планина. Сега му дойде времето. С колата до лифта над Сопот, преход до х. Добрила, разходка до Залъмово кладенче за апетит. Вечерта на страхотно поддържаната хижа бяхме само 7 човека. Хапване, пийване, нови запознанства...Smile На другия ден към 9.30 ч. потеглих след пържени филийки, кафета, чайове и раздувки с новите познати. Лека-полека влязох в някакво темпо и се озовах на вр. Амбарица, а после пред Голям Купен, който винаги ме е привличал. Бързо го качих и се полакомих да го сляза, след като предположих, че към вр. Ботев ще е истинска забава с тежка раница. Слизането ми вдигна адреналина, трябва да се внимава и при слизането по 5-те въжета, а и след това при Кръстците, защото от север си има вече лед по тревата.. Качих после Голям Кръсте, Костенурката. Предната вечер ми бяха препоръчали заслон Ботев..Като стигнах до него, запознах се с Вальо и заедно качихме вр. Ботев. Горе се бяха напили военните и слушаха здрава чалга. Имах време да сляза по Тарзановата към х. Рай, но Вальо ми каза, че не е пълноводно да изчакам пролетта. С неговия пикап слязохме от Ботев до заслона, който е много добре поддържан. Баня, чисто, топла вода, котел на пелети, храна вкусна. Подкарахме приказки на домашна ракия и шопска салата, дойдоха още две момчета от х. Тъжа, които се включиха в раздувките. На другата сутрин след като закусихме обилно с шкембе чорба и торта Smile с двете момчета слязох към х. Равнец и Карлово. Нови маршрути, познати и страхотно време...От Карлово с такси до паркинга на лифта.
https://photos.google.com/share/AF1QipP2nmF3VmbUgmtcTVuXnTAS7gjaYqK4CKUEqcz-n2_8rb4ngzpcO07hse5U1ZfxkQ?key=T1JacWRWS0ZaSm5BbWE1UWx3TWxuVlRYYzA3NnVn
Съб Окт 24, 2020 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
Хубави емоции и снимки!

Поздравления!
Чет Окт 29, 2020 10:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

t.hristov написа:
Хубави емоции и снимки!

Поздравления!

И най-вече извадих страхотен късмет с времето...Пожелавам го на всеки по билните маршрути..
Пет Окт 30, 2020 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ray

Честито Ексакабилуре!!! Но трябваше да го отложиш с една седмица - тогава вече освен убаво времие щеше да имаш абсолютно сички екстри. Не зная защо не се консултирате ами само след станалото коментирате. Успехи!
Вто Ное 03, 2020 4:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.