Просто научно потвърждение на това което знаем всички.
Така е и на Рилските и Йончево като гледам как всички си киснат краката в Страшното, скоро и там
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Сеп 29, 2019 8:30 pm
ray
А има ли нещо, за което „учените“ да не са предупредили, че е в опасност или че е опасно или и двете заедно? Ала май т.н. "учени" са една от най-големите опасности.
Иначе и според мен има намаляване на водата и заблатяване на доста езера в пирин и рила, вероятно поради комплексни причини.
Нед Сеп 29, 2019 9:00 pm
kaloyanv
ray написа:
А има ли нещо, за което „учените“ да не са предупредили, че е в опасност или че е опасно или и двете заедно? Ала май т.н. "учени" са една от най-големите опасности.
Иначе и според мен .
А ти точно какво се опитваш да кажеш, защото ако казваш нещо то е много неясно и се разбира само последното “според мен”
Нед Сеп 29, 2019 9:12 pm
ray
Здравей, Калояне,
Казвам, че "и според мен има намаляване на водата и заблатяване на доста езера в пирин и рила, вероятно поради комплексни причини". Уточнявам: става въпрос за чисто субективно мнение, не съм правил никакви измервания, проучвания и подобни. Наскоро споделх за това във форума и още двама колега потвърдиха, че и те са с такива впечатления. Не уточнявам и причините и относителната им тежест, защото и там просто имам мнение, но минимални познания и не бих искал да въведа в заблуда някого. Напълно възможно е разбира се да греша за всичко казано по-горе.
Извинявай, че не съм бил ясен. Поздрави.
Иначе и според мен .
А ти точно какво се опитваш да кажеш, защото ако казваш нещо то е много неясно и се разбира само последното “според мен”
Просто да е контра, и в други теми просто си пише глупости.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пон Сеп 30, 2019 7:56 am
kaloyanv
ray написа:
Здравей, Калояне,
Напълно възможно е разбира се да греша за всичко казано по-горе.
Извинявай, че не съм бил ясен. Поздрави.
Е, чак пък да се извиняваш няма нужда и за какво . Все пак това си е твое мнение, просто не се разбира.
Пон Сеп 30, 2019 8:24 am
Провей
Два въпроса (не са риторични, искрено питам):
1. Въпреки че табелите съветват домашните кучета да са задължително на каишка/спъвачка, масово се пускат свободно и си нагазват по бреговете на рилските езера. Това ок ли е?
2. Много хора си хвърлят екзотичните хранителни отпадъци из планината под предлог, че са био продукти - например, обелки от банани. Това ок ли е?
_________________ Натрупвайки опит, нека не забравяме, че пропастите, които вече не ни плашат, продължават да са точно толкова дълбоки.
Два въпроса (не са риторични, искрено питам):
1. Въпреки че табелите съветват домашните кучета да са задължително на каишка/спъвачка, масово се пускат свободно и си нагазват по бреговете на рилските езера. Това ок ли е?
2. Много хора си хвърлят екзотичните хранителни отпадъци из планината под предлог, че са био продукти - например, обелки от банани. Това ок ли е?
Обелките от банани са много питателни, хората с тях развъждат инфузории(чехълчета). Смятай за какво става дума. Те и кучетата са питателни, казват...
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Като туристи, планинаристи и сяквисти има ли какво да направим ? За съжаление повечето български поговорки са в стил "Като се обърне каруцата - пътища много" та не виждам защо и сега да по-различно ?
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети