|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
amorpheus
|
питане за Дурмитор, Черна Гора |
|
Някой ако е ходил натам да даде повече информация?
Всичко ме интересува 
|
|
|
Нед Сеп 13, 2009 11:51 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
Не съм ходил, но инфо вече се намира колкото искаш по нета. Преди десетина години се заинтересувах и бях намерил достатъчно и тогава. Разгледай тук първо, всички връзки:
http://www.summitpost.org/area/range/152176/durmitor.html Имаше някъде кратко описание на маршрути.
После има сайтове на курорта Жабляк, на каньона на Тара, на Боботов Кук и др. Има и онлайн сканирана карта, ако те интересува може да потърся в моите архиви. Имах и описание на маршрута от София до Жабляк с влак/автобус. Сега нещата може да са по-сложни с транспорта, защото Черна гора вече е отделна държава, а се минава първо през Сърбия.
П.П.Ето ти карти: http://www.topomaps.eu/europe/Montenegro/250m/jpeg/
Ако се качиш нагоре има и по-подробни.
Всъщност планината е с размерите на Витоша, но има 47 върха над 2000м и 18 езера.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пон Сеп 14, 2009 10:58 am |
 |
 |
amorpheus
|
|
|
Мерси, гледах описанията в Summitpost, жалко че сърбина който ги е писал не ми отговаря засега.
Картата я изрових, и нещо като маршрут съставих (или поне списък на по-интересните места където трябва да се мине)
Доколкото разбирам там хижи няма, палатки не могат да се опъват където и да било; което доста спъва нещата въпреки малките размери на планината. Поне в китното село по име Жабляк ще трябвало да има къде да се спи и то на прилична цена.
С кола ще ходим дано сърбите са благосклонно настроени
Поздрави
|
|
|
Пон Сеп 14, 2009 1:37 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|