Не съм ходил, но инфо вече се намира колкото искаш по нета. Преди десетина години се заинтересувах и бях намерил достатъчно и тогава. Разгледай тук първо, всички връзки:
http://www.summitpost.org/area/range/152176/durmitor.html Имаше някъде кратко описание на маршрути.
После има сайтове на курорта Жабляк, на каньона на Тара, на Боботов Кук и др. Има и онлайн сканирана карта, ако те интересува може да потърся в моите архиви. Имах и описание на маршрута от София до Жабляк с влак/автобус. Сега нещата може да са по-сложни с транспорта, защото Черна гора вече е отделна държава, а се минава първо през Сърбия.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Сеп 14, 2009 10:58 am
amorpheus
Мерси, гледах описанията в Summitpost, жалко че сърбина който ги е писал не ми отговаря засега.
Картата я изрових, и нещо като маршрут съставих (или поне списък на по-интересните места където трябва да се мине)
Доколкото разбирам там хижи няма, палатки не могат да се опъват където и да било; което доста спъва нещата въпреки малките размери на планината. Поне в китното село по име Жабляк ще трябвало да има къде да се спи и то на прилична цена.
С кола ще ходим дано сърбите са благосклонно настроени
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети