Предколедно на Мечулица
Добри приятели от форума ме заведоха в неделя на едно чудесно изворче в Стара планина, Мечулица. Край това изворче срещнах още добри приятели от форума. Осигурили ми бяха и логистиката - автомобил, и кетъринга - печено на корем. А аз, като Тодор Живков едно време "по стъпките на Чавдарци" - с ръце в джобовете. Великолепно прекарах неделята, за което благодаря на всички! Самото изворче е на стратегическо място - на петдесетина метра от главното било на Стара планина. И от него - панорами на вси четири страни. Тук е единият от безкраите, на изток:
Докато разпознавахме върховете наблизо и далеч, под нас се виеше димът от скарата:
До чешмичката монтираха аптекарски шкаф с "присъствена книга". Разписах се и аз, според философията на Лао-дзъ: "И най-високият връх от 8000 метра започва от Мечулица." Дали някое лято да не тръгна и аз по билото от запад на изток? Поне вече знам къде има вода - на Мечулица!
Искам пак!
И весели празници - чудесно слънце, дано пък и сняг падне до пролетта!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети