ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Предколедно на Мечулица

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Предколедно на Мечулица
Автор Съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Предколедно на Мечулица Отговорете с цитат
Добри приятели от форума ме заведоха в неделя на едно чудесно изворче в Стара планина, Мечулица. Край това изворче срещнах още добри приятели от форума. Осигурили ми бяха и логистиката - автомобил, и кетъринга - печено на корем. А аз, като Тодор Живков едно време "по стъпките на Чавдарци" - с ръце в джобовете. Великолепно прекарах неделята, за което благодаря на всички! Самото изворче е на стратегическо място - на петдесетина метра от главното било на Стара планина. И от него - панорами на вси четири страни. Тук е единият от безкраите, на изток:

Докато разпознавахме върховете наблизо и далеч, под нас се виеше димът от скарата:

До чешмичката монтираха аптекарски шкаф с "присъствена книга". Разписах се и аз, според философията на Лао-дзъ: "И най-високият връх от 8000 метра започва от Мечулица." Дали някое лято да не тръгна и аз по билото от запад на изток? Поне вече знам къде има вода - на Мечулица!

Искам пак!

И весели празници - чудесно слънце, дано пък и сняг падне до пролетта! Very Happy
Чет Дек 24, 2015 4:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.