Петък 13, след публичната депеша – вред из Балкана да е заредено с бира /поради странно слънчевото, сухо ноемврийско време напоследък/ си се разходихме с наслада до х. Добрила и нагоре към залеза над Амбарица
Страшен е Балканът, суров, нежен, закопнял за хора
Пастелът се сменява със съботното утро
След толкова пролята бира решихме да подсичаме...
Кончета, мецани и други твари - далеч от Париж
Буките са величествено голи
Водопадът - скромен аристократ
Реката е Стара
Надолу... към бирата........
…
Балканът е размътен и ронлив,
калта лютива стъпките завлече.
Назад да свърнеш – си против,
по билото самотно си обречен.
Бурята страхливците щади,
а миналото все те изпреварва?
Сега напразно оцеляваш ти,
щом никога, във нищо не повярва.
Позната пътека и места. Констатирам, че от вятъра листата бая са поопадали.
Иначе да - на баира без бира,
това главата ми не го побира!
Вто Ное 17, 2015 2:57 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Хубаво изживяване и снимки. Нищо чудно да сме се разминали или срещнали по пътя. И аз бях по тази част на Балкана - събота по "кабела" до в Ботев, от там по Тарзановата пътека, снимка на Райското пръскало и на х. Васил Левски. Вторият ден по подсичащата пътека за Добрила, на пряко към в.Малък Купен, Голям Купен, Кръсци, Жълтец, з.Ботев и обратно по традиционния маршрут, до паркинга на х.Плевен. Направих и снимки - https://plus.google.com/111406724198802896435/posts/MkBreBmsoE2
Няма ли премиера на Бестард Сумита? Или за форумната среща ще са официални обуща
Сря Ное 18, 2015 8:35 pm
il4o_voivoda
nabludatel50 написа:
Няма ли премиера на Бестард Сумита? Или за форумната среща ще са официални обуща
Тежаха ми в раницата три дни. Ще ги пазя за по – тежки моменти, за скали и орляци, пълчища дъждове. Едни здрави китайски маратонки припкаха като ангели. За срещата също ще пробвам нещо непретенциозно. Купих си и едни планински сандали изпитвам вариант да ги редувам с Бестар Сумита. Тях ги разходих из Витош планина, но да видим като позаледи и заснежи, какво ще запеят. Тази година отчитам над 30 дни по билата, пренавих пружината и сега разпускам лежерно. Малко друг вид тържество на духа, с дружина, с биричка, без график.
Благодаря за вниманието и съпричастието на ВateBorko и Whitestar / той за два дни е прелитал като харамия, нещо се омотах от маршрута му/ – те са юначаги , обикалят вред / доколкото съм изчел през годините писания и снимки/, хубаво ще бъде да се погодим за нещо си. Но за бирата – само ледена , в изпотена стъклена чаша, айде, да не е истински кристал, но с нещичко дребно за мезе!
Сря Ное 18, 2015 10:09 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Цитат:
Благодаря за вниманието и съпричастието на ВateBorko и Whitestar / той за два дни е прелитал като харамия, нещо се омотах от маршрута му/ – те са юначаги , обикалят вред / доколкото съм изчел през годините писания и снимки/, хубаво ще бъде да се погодим за нещо си. Но за бирата – само ледена , в изпотена стъклена чаша, айде, да не е истински кристал, но с нещичко дребно за мезе!
Много благоприятно време беше тези два дни и доста ора по Балкана. Само за обикаляне.
Чет Ное 19, 2015 11:12 am
il4o_voivoda
Прилепил съм се за BateBorko и го наспъпвал по петите, да го стресирам. В отплата за водачеството, ще се пробвам да му изтълкувам поне половината цветя / грейнали сред друга тема/.А, че няма снимки и подобни доказателства за пиене на бира, то е – да не развращаваме поколенията. Но в бирата е нашето спасение, след шетнята впланината.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети