ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Кончето
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Кончето
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Е как да не може - подсичащата има място за маневри и обходи колкото искаш. Аз неведнъж съм минавал паралелно на пътеката - няколко метра отгоре или отдолу.

Чет Авг 16, 2012 1:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
bobitata

Местожителство: София

ZCEZBPM написа:
bobitata написа:
Здравейте! Благодаря на всички, които ми дадоха идеи за маршрут , съвети и кураж! Вчера бях на Кончето, но за огромно мое съжаление само се качих, без да премина през него. Минахме по подсичащата Кутело пътека и излязохме в средата на Кончето. Защо, мили мои съфорумници никой не ми каза, че подсичащата е не по- малко страшна?Smile Или не е страшна, а просто аз имам страх от височини и едва вчере разбрах за него. Ако някой от вас вчера е бил по този маршрут и е видял една лазеща... това бях аз. Въпреки частичния успех, съм безкрайно доволна от прехода и още по- влюбена в Пирин. Догодина, живот и здраве ще опитам пак, но през билото на Кутело. Искам отново да видя гледката, която се открива от Кончето- чудовищна красота и респект.

Сигурно в поне пет -шест на брой теми в които става дума за Кончето съм написал че подсичащата Кутело е много по-опасна и страшна особено в мокро време отколкото самото Конче което е осигурено с въже, но както каза един колега за мен самия: ЧУКЧА ПИСАТЕЛЬ, ЧУКЧА НЕ ЧИТАТЕЛЬ Smile

За такива маршрути като този има изписано много и това което трябваше да направиш е да отделиш един ден да изчетеш всичко. в темата за Пирин. За другия път ще знаеш.
Между другото това съм ти го написал още в края на юли месец ама някой слуша ли.Smile

Четох, но не слушам. Виновна, но и доволна съм. Хубавите работи стават бавно. Поздрави и блаагодарности!

Пет Авг 17, 2012 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Кончета та кончета Very Happy
Всеки здрав ходещ човек би могъл да мине кончето.
Настава проблем ако е мокро и още по-голям ако вали и духа и може даже да добавим и малко мъгла. Very Happy
В неделя 12-ти изкарахме голям късмет с времето. От х.Яворов до х.Вихрен поти през цялото време облачно и достатъчно хладно, но нито какпка дъжд.
Все пак небеше толкова студено, че да ти залепва кожата за въжето Very Happy
На въпросния кон, от запад беше мъгла а от изток си грееше слънце, красота.
Време за минаване, като махна 2х45-те минути ядене, пушене, дремане и др. такива е 7-8 ч.
Но работата е както е казал един древен вожд:
"Ако те е страх, не го прави.
Ако го правиш, недей да те е страх."
Това понеже е станало прекалено комерсиално място са започнали да ходят всякакви хора.
Иначе има далеч по-опасни места за минаване из Пирин.
Съвет към туристите!!!
Първият път вземете някой, който е ходил там, за да ви покажи и обясни нужните детайли.
Съб Авг 18, 2012 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Emil

Тук таме имаше комари, но май не навсякъде. Аз много не ги забелязвам, понеже рядко ме досърбява. Very Happy
Сега както бяха паднали температурите вечер, към 10 градуса мисля, че няма да има проблем. Заради тези температури не съм стоял и по къси гащи.
Всички преходи предпочетох да съм с дълги панаталони, но по тениска. Рядко съм обличал якето, но максимално разкопчано от всякъде, просто да пази от прекалено студения вятър. Но качваш ли, най-добре е къс ръкав. Толкова обличания и събличания не съм правил за няколко години заедно. Спреш ли трябваше яке ако е за повече от минута две. След всеки баир нагоре, или след дълъг преход по било сменях тениски.
Най-много ни духа между Суходолите, и по пътя за Синаница от Вихрен, като излязохме на портата, където тръгват пътеките за Спано Поле и за Синаница.
Иначе като има Слънце жулеше здраво.
На Демяница стояхме заметнати и с по едно одеяло върху дрехите отвън към 23-24ч.
Полара съм го обличал навсякъде след като пристигна в хижата и отгоре якето, понеже аз стоя до късно отвън.Very Happy
* Толкова бани не съм имал никога досега. 6 от 7 дена. Very Happy И на Тевно можеше на маркуча до чешмата, студена, но ми беше много студено да го правя. Very Happy
Нед Авг 19, 2012 7:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
svetlyoek

Мнение състоянието на кончето Отговорете с цитат
някой минавал ли е скоро през кончето?разбрах,че някакви изверги са гепили парапета и стоманените въжета?
Пон Авг 20, 2012 11:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Re: състоянието на кончето Отговорете с цитат
svetlyoek написа:
някой минавал ли е скоро през кончето?разбрах,че някакви изверги са гепили парапета и стоманените въжета?

За петдесети път - ВЪЖЕТО НА КОНЧЕТО СИ Е ТАМ, никой не го е гепил, не е бягало, седи си!
Няма въже по подсичащата пътека от Кутело, но там го няма от години!
Пон Авг 20, 2012 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ggattov

Местожителство: София

Аз чух тия дни, че Кончето избягало, вие още му тръсите въжето.... Razz
Пон Авг 20, 2012 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

ggattov написа:
Аз чух тия дни, че Кончето избягало, вие още му тръсите въжето.... Razz

Ми то ако се утъпче още малко, ще му се понижи чина до Магаре Wink
Пон Авг 20, 2012 1:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ilio

..до магаре - до братчед в моя случай

И вече вместо "въже на кончето" , ще се говори за "юзди на магарето"

Вто Авг 21, 2012 12:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Emil

За тези които не са ходили да видят, че въжетата са там. Снимките са от 12 август неделя.Very Happy

Вто Авг 21, 2012 5:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
vlaves

Здравейте,
Възможно ли е за 2 часа да се стигне от връх Вихрен до заслон Кончето? Заслонът преди преминаването на кончето или след е? Простете за глупавите въпроси,но синовете ми в момента са там и ми е притеснено.
Нед Сеп 02, 2012 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vlaves

Благодаря ти,но аз съм много любопитна майка , те ми се обадиха от връх вихрен в 18.30 да ме успокоят уж, а, така още повече се притесних, че няма да стигнат преди да се стъмни до заслон Кончето. Ако не успеят предполагат могат да останат да спят навън.Аз не съм ходила и чета самопо форумите ... и ...
Нед Сеп 02, 2012 8:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.