Е как да не може - подсичащата има място за маневри и обходи колкото искаш. Аз неведнъж съм минавал паралелно на пътеката - няколко метра отгоре или отдолу.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Авг 16, 2012 1:29 pm
bobitata
ZCEZBPM написа:
bobitata написа:
Здравейте! Благодаря на всички, които ми дадоха идеи за маршрут , съвети и кураж! Вчера бях на Кончето, но за огромно мое съжаление само се качих, без да премина през него. Минахме по подсичащата Кутело пътека и излязохме в средата на Кончето. Защо, мили мои съфорумници никой не ми каза, че подсичащата е не по- малко страшна? Или не е страшна, а просто аз имам страх от височини и едва вчере разбрах за него. Ако някой от вас вчера е бил по този маршрут и е видял една лазеща... това бях аз. Въпреки частичния успех, съм безкрайно доволна от прехода и още по- влюбена в Пирин. Догодина, живот и здраве ще опитам пак, но през билото на Кутело. Искам отново да видя гледката, която се открива от Кончето- чудовищна красота и респект.
Сигурно в поне пет -шест на брой теми в които става дума за Кончето съм написал че подсичащата Кутело е много по-опасна и страшна особено в мокро време отколкото самото Конче което е осигурено с въже, но както каза един колега за мен самия: ЧУКЧА ПИСАТЕЛЬ, ЧУКЧА НЕ ЧИТАТЕЛЬ
За такива маршрути като този има изписано много и това което трябваше да направиш е да отделиш един ден да изчетеш всичко. в темата за Пирин. За другия път ще знаеш.
Между другото това съм ти го написал още в края на юли месец ама някой слуша ли.
Четох, но не слушам. Виновна, но и доволна съм. Хубавите работи стават бавно. Поздрави и блаагодарности!
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея.
Пет Авг 17, 2012 9:41 pm
Emil
Кончета та кончета
Всеки здрав ходещ човек би могъл да мине кончето.
Настава проблем ако е мокро и още по-голям ако вали и духа и може даже да добавим и малко мъгла.
В неделя 12-ти изкарахме голям късмет с времето. От х.Яворов до х.Вихрен поти през цялото време облачно и достатъчно хладно, но нито какпка дъжд.
Все пак небеше толкова студено, че да ти залепва кожата за въжето
На въпросния кон, от запад беше мъгла а от изток си грееше слънце, красота.
Време за минаване, като махна 2х45-те минути ядене, пушене, дремане и др. такива е 7-8 ч.
Но работата е както е казал един древен вожд:
"Ако те е страх, не го прави.
Ако го правиш, недей да те е страх."
Това понеже е станало прекалено комерсиално място са започнали да ходят всякакви хора.
Иначе има далеч по-опасни места за минаване из Пирин.
Съвет към туристите!!!
Първият път вземете някой, който е ходил там, за да ви покажи и обясни нужните детайли.
Съб Авг 18, 2012 5:04 pm
Emil
Тук таме имаше комари, но май не навсякъде. Аз много не ги забелязвам, понеже рядко ме досърбява.
Сега както бяха паднали температурите вечер, към 10 градуса мисля, че няма да има проблем. Заради тези температури не съм стоял и по къси гащи.
Всички преходи предпочетох да съм с дълги панаталони, но по тениска. Рядко съм обличал якето, но максимално разкопчано от всякъде, просто да пази от прекалено студения вятър. Но качваш ли, най-добре е къс ръкав. Толкова обличания и събличания не съм правил за няколко години заедно. Спреш ли трябваше яке ако е за повече от минута две. След всеки баир нагоре, или след дълъг преход по било сменях тениски.
Най-много ни духа между Суходолите, и по пътя за Синаница от Вихрен, като излязохме на портата, където тръгват пътеките за Спано Поле и за Синаница.
Иначе като има Слънце жулеше здраво.
На Демяница стояхме заметнати и с по едно одеяло върху дрехите отвън към 23-24ч.
Полара съм го обличал навсякъде след като пристигна в хижата и отгоре якето, понеже аз стоя до късно отвън.
* Толкова бани не съм имал никога досега. 6 от 7 дена. И на Тевно можеше на маркуча до чешмата, студена, но ми беше много студено да го правя.
Нед Авг 19, 2012 7:31 pm
svetlyoek
състоянието на кончето
някой минавал ли е скоро през кончето?разбрах,че някакви изверги са гепили парапета и стоманените въжета?
Пон Авг 20, 2012 11:31 am
Gamina
Re: състоянието на кончето
svetlyoek написа:
някой минавал ли е скоро през кончето?разбрах,че някакви изверги са гепили парапета и стоманените въжета?
За петдесети път - ВЪЖЕТО НА КОНЧЕТО СИ Е ТАМ, никой не го е гепил, не е бягало, седи си!
Няма въже по подсичащата пътека от Кутело, но там го няма от години!
Пон Авг 20, 2012 12:44 pm
ggattov
Аз чух тия дни, че Кончето избягало, вие още му тръсите въжето....
Пон Авг 20, 2012 1:34 pm
Gamina
ggattov написа:
Аз чух тия дни, че Кончето избягало, вие още му тръсите въжето....
Ми то ако се утъпче още малко, ще му се понижи чина до Магаре
Пон Авг 20, 2012 1:42 pm
ilio
..до магаре - до братчед в моя случай
И вече вместо "въже на кончето" , ще се говори за "юзди на магарето"
_________________ В планината лоша ракия, грозна жена и неприятно време - няма!
Вто Авг 21, 2012 12:59 pm
Emil
За тези които не са ходили да видят, че въжетата са там. Снимките са от 12 август неделя.
Вто Авг 21, 2012 5:22 pm
vlaves
Здравейте,
Възможно ли е за 2 часа да се стигне от връх Вихрен до заслон Кончето? Заслонът преди преминаването на кончето или след е? Простете за глупавите въпроси,но синовете ми в момента са там и ми е притеснено.
Нед Сеп 02, 2012 8:07 pm
vlaves
Благодаря ти,но аз съм много любопитна майка , те ми се обадиха от връх вихрен в 18.30 да ме успокоят уж, а, така още повече се притесних, че няма да стигнат преди да се стъмни до заслон Кончето. Ако не успеят предполагат могат да останат да спят навън.Аз не съм ходила и чета самопо форумите ... и ...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети