 |
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Николай_K
Регистриран на: 03 Фев 2021 Мнения: 153
|
|
|
|
 |
 |
И затова не му викат калай, а консистенция. |
Композиция му викат - калаено-оловна композиция или по-просто припой. Обикновено Sn60Pb40, но има и 63/37.
|
|
|
Пон Фев 13, 2023 1:21 pm |
|
 |
Трифон П.Трифонов
Регистриран на: 03 Яну 2023 Мнения: 117 Местожителство: Аксаково |
|
|
|
Ей сега се притесних от железните окиси, които се полепват по храната ми.
Шегувам се.
Почти всичко е с такива щети, но вече 60 години!!!
Само по едната тенджера забелязвам, че след миене избива ръжда на отлюпените места.
Ще се разделяме, но не се знае кой кого ще изостави.
|
|
|
Пон Фев 13, 2023 1:24 pm |
|
 |
Сотиров
Регистриран на: 28 Юли 2008 Мнения: 3360 Местожителство: София |
|
|
|
Верно бе, Николай! Композиция! Помня, че беше нещо чужбинско и много научно. Явно побелял ми е задникът от прекалено седене пред компютъра. 
|
|
|
Пон Фев 13, 2023 1:33 pm |
|
 |
Трифон П.Трифонов
Регистриран на: 03 Яну 2023 Мнения: 117 Местожителство: Аксаково |
|
|
|
Ами shake that ass, раздвижи го, докарай си храната от далеч, ама умната, като чукчите!
Ето, пресен пример от мен.
В 9.00, на -2 градуса, запалих шосейката и отскочих до Града да напазаря и да свърша някоя работа.
Прибрах се в 11.00, на +2 градуса, вдигнал налягане и ободрен.
Изминал съм само 18км, за 1ч и 8м, а Гармина ми казва че това е поддържаща тренировка. Нищо особено демек.
Да, ама по добре от нищо, нали?!
пп. Обещавам да спра, след само още едно парченце Roshen Dark BUBBLE!
|
|
|
Пон Фев 13, 2023 2:00 pm |
|
 |
Трифон П.Трифонов
Регистриран на: 03 Яну 2023 Мнения: 117 Местожителство: Аксаково |
|
|
|
Чувал съм за суровоядството, като се замисля, практикувал съм го инцидентно, а днес го откривам или преоткривам.
Отдавна си правя сушени мезета- подобия на филе Елена, пастърми и пр. чуждоземни рецепти.
Днес, поради вино-лозарският празник, свалих едно филенце от простора, съвсем незасъхнало.
Потресен съм.
https://photos.app.goo.gl/V79KSP1vNpz8xg6J7
|
|
|
Вто Фев 14, 2023 10:42 pm |
|
 |
аngel
Регистриран на: 02 Юни 2015 Мнения: 1989
|
|
|
Сря Фев 15, 2023 10:36 am |
|
 |
Митак
Регистриран на: 04 Мар 2014 Мнения: 590
|
|
|
|
Ама е избързал с винцето преди да замези и му се губи фокуса 
|
|
|
Сря Фев 15, 2023 10:50 am |
|
 |
Сотиров
Регистриран на: 28 Юли 2008 Мнения: 3360 Местожителство: София |
|
|
|
Пръв път чувам суровото месо (сушено, солено и пр.) да се включва към суровоядството, но пък е вкусно! 
|
|
|
Сря Фев 15, 2023 11:12 am |
|
 |
Трифон П.Трифонов
Регистриран на: 03 Яну 2023 Мнения: 117 Местожителство: Аксаково |
|
|
|
 |
 |
Пръв път чувам суровото месо (сушено, солено и пр.) да се включва към суровоядството, но пък е вкусно!  |
Скоро провесено, още неизсъхнало, но денят предполагаше, та опитах. За мен си беше направо сурово. Вярно, минало през марината.
Съжалявам за лошия фокус.
|
|
|
Сря Фев 15, 2023 12:17 pm |
|
 |
Сотиров
Регистриран на: 28 Юли 2008 Мнения: 3360 Местожителство: София |
|
|
|
Фокусирал си се върху ножа, което крие своя смисъл.
|
|
|
Сря Фев 15, 2023 12:35 pm |
|
 |
kaloyanv
Регистриран на: 22 Авг 2018 Мнения: 2708
|
|
|
Сря Фев 22, 2023 1:06 pm |
|
 |
Yan4o
Регистриран на: 29 Юни 2011 Мнения: 434 Местожителство: Варна |
|
|
|
Тя май идеята да съществува тази фирма е - да поддържа и търгува с бактерията, ако не се лъжа. От там май е и основния приход, другото е съпътстваща дейност...
|
|
|
Сря Фев 22, 2023 1:11 pm |
|
 |
kaloyanv
Регистриран на: 22 Авг 2018 Мнения: 2708
|
|
|
|
 |
 |
Тя май идеята да съществува тази фирма е - да поддържа и търгува с бактерията, ако не се лъжа. От там май е и основния приход, другото е съпътстваща дейност... |
Нищо подобно, това е позната търговска марка ... Която е на пазара и то и в големите вериги от много време .. Ние сме страната на чудесата. Сега ако някой се разрови, ако има отчети какви пари са и къде отиват и дали се субсидира. То страшно много въпроси повдигат, ще падна ....
Но иначе да, прав си. Едно време така се създаде, ама имаме кратка памет. И после ни го начукват отвсякъде. Така в момента минават и законите за горите и за парковете, лека полека ...Малко по малко, никой да не види ..
|
|
|
Сря Фев 22, 2023 1:13 pm |
|
 |
vladofff
Регистриран на: 26 Апр 2011 Мнения: 3145
|
|
|
|
 |
 |
лека полека ...Малко по малко, никой да не види .. |
Някъде бях писал за Прозореца на Овертон. Точно така става - лека полека, малко по малко, но за сметка на това особено явно и пред очите на всички...
|
|
|
Сря Фев 22, 2023 3:32 pm |
|
 |
kaloyanv
Регистриран на: 22 Авг 2018 Мнения: 2708
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
лека полека ...Малко по малко, никой да не види .. |
Някъде бях писал за Прозореца на Овертон. Точно така става - лека полека, малко по малко, но за сметка на това особено явно и пред очите на всички... |
Всъщност изразих се неправилно. Точно така е както казваш. Прави се направо пред очите на всички.
|
|
|
Сря Фев 22, 2023 3:53 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|