Ей сега се притесних от железните окиси, които се полепват по храната ми.
Шегувам се.
Почти всичко е с такива щети, но вече 60 години!!!
Само по едната тенджера забелязвам, че след миене избива ръжда на отлюпените места.
Ще се разделяме, но не се знае кой кого ще изостави.
Пон Фев 13, 2023 1:24 pm
Сотиров
Верно бе, Николай! Композиция! Помня, че беше нещо чужбинско и много научно. Явно побелял ми е задникът от прекалено седене пред компютъра.
Ами shake that ass, раздвижи го, докарай си храната от далеч, ама умната, като чукчите!
Ето, пресен пример от мен.
В 9.00, на -2 градуса, запалих шосейката и отскочих до Града да напазаря и да свърша някоя работа.
Прибрах се в 11.00, на +2 градуса, вдигнал налягане и ободрен.
Изминал съм само 18км, за 1ч и 8м, а Гармина ми казва че това е поддържаща тренировка. Нищо особено демек.
Да, ама по добре от нищо, нали?!
пп. Обещавам да спра, след само още едно парченце Roshen Dark BUBBLE!
Чувал съм за суровоядството, като се замисля, практикувал съм го инцидентно, а днес го откривам или преоткривам.
Отдавна си правя сушени мезета- подобия на филе Елена, пастърми и пр. чуждоземни рецепти.
Днес, поради вино-лозарският празник, свалих едно филенце от простора, съвсем незасъхнало.
Потресен съм.
https://photos.app.goo.gl/V79KSP1vNpz8xg6J7
Пръв път чувам суровото месо (сушено, солено и пр.) да се включва към суровоядството, но пък е вкусно!
Скоро провесено, още неизсъхнало, но денят предполагаше, та опитах. За мен си беше направо сурово. Вярно, минало през марината.
Съжалявам за лошия фокус.
Сря Фев 15, 2023 12:17 pm
Сотиров
Фокусирал си се върху ножа, което крие своя смисъл.
Сря Фев 15, 2023 12:35 pm
kaloyanv
Не мога да повярвам че Елби Бугарикум е държавна фирма, ще падна. Откъде накъде държавна фирма, напълно изненадан съм.
За какъв .............. ще правиш държавна млекопреработвателна фирма, а фермерите особено тези които даваха мляко от години са до стената и голям процент, спряха да дават мляко. Разбирам да им изкупуваха на хората мляко и да правят нещо, а то нищо.
Тя май идеята да съществува тази фирма е - да поддържа и търгува с бактерията, ако не се лъжа. От там май е и основния приход, другото е съпътстваща дейност...
Сря Фев 22, 2023 1:11 pm
kaloyanv
Yan4o написа:
Тя май идеята да съществува тази фирма е - да поддържа и търгува с бактерията, ако не се лъжа. От там май е и основния приход, другото е съпътстваща дейност...
Нищо подобно, това е позната търговска марка ... Която е на пазара и то и в големите вериги от много време .. Ние сме страната на чудесата. Сега ако някой се разрови, ако има отчети какви пари са и къде отиват и дали се субсидира. То страшно много въпроси повдигат, ще падна ....
Но иначе да, прав си. Едно време така се създаде, ама имаме кратка памет. И после ни го начукват отвсякъде. Така в момента минават и законите за горите и за парковете, лека полека ...Малко по малко, никой да не види ..
Сря Фев 22, 2023 1:13 pm
vladofff
kaloyanv написа:
лека полека ...Малко по малко, никой да не види ..
Някъде бях писал за Прозореца на Овертон. Точно така става - лека полека, малко по малко, но за сметка на това особено явно и пред очите на всички...
Сря Фев 22, 2023 3:32 pm
kaloyanv
vladofff написа:
kaloyanv написа:
лека полека ...Малко по малко, никой да не види ..
Някъде бях писал за Прозореца на Овертон. Точно така става - лека полека, малко по малко, но за сметка на това особено явно и пред очите на всички...
Всъщност изразих се неправилно. Точно така е както казваш. Прави се направо пред очите на всички.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети