Изтрих по-горе двете си съобщения, защото прочетох материала на Ив. Динков за албанското момиче (не бях го чела) и нещата придобиха по-друг смисъл. Сори, майна!
Пон Окт 05, 2020 7:53 pm
Ivan`Dinkov
Аз ли съм майната?
P.S. Тъй като виждам, че правите времеви сравнения, и тъй като не съм датирал цитатите във втория пътепис - коректно е да знаете, че по-голямата част от тях са отпреди времето, описано в първия.
Лека.
Пон Окт 05, 2020 8:57 pm
Пчелата Жужа
Ivan`Dinkov написа:
Аз ли съм майната?
P.S. Тъй като виждам, че правите времеви сравнения, и тъй като не съм датирал цитатите във втория пътепис - коректно е да знаете, че по-голямата част от тях са отпреди времето, описано в първия.
Лека.
Единият майна си ти, защото изтриването стана в твоята тема, а другият е ray, защото той писа под мен и постът му изгуби всякакъв смисъл.
Сигурно си се досетил, че съм от Пловдив.
Що се отнася до времевите сравнения, да, наясно съм.
Пон Окт 05, 2020 9:15 pm
Ivan`Dinkov
Пчелата Жужа написа:
Единият майна си ти, защото изтриването стана в твоята тема...
Няма лошо, че сте от Пловдив - всеки е отнякъде.
Просто не разбирам за какво и защо съжалявате (демек "сори"), както и що съм "майна" като съм от София?
Както и каква е връзката между двата пътеписа освен, че в първия има един топъл абзац за лирическата героиня от втория?
Ей, само някой да е казал лоша дума за Опел Корса!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Окт 06, 2020 1:58 pm
Ivan`Dinkov
mislesht написа:
Ако искаш, като я купя за 300-400 лв, колкото струва наистина, а това ще е скоро - па ми дойде времето да се спра с планината - и това май ще е скоро - да ти я подаря, ако си мющерия?
Ако искаш, като я купя за 300-400 лв, колкото струва наистина, а това ще е скоро - па ми дойде времето да се спра с планината - и това май ще е скоро - да ти я подаря, ако си мющерия?
Не, аз си харесвам моята, за сега бръмчи.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Окт 07, 2020 11:05 am
ray
До човека от Мая Йезерце
Още не съм го чел. Но се изкуших да зачета няколко реда...
...
Прочетох първия параграф. Благодаря ти. Има един филм, Юг, мисля от края на 80-те, аржентински. За него си мислех като четях този параграф. Гледай го, ако не си и ако някога имаш възможност. Интересното е, че и той, и стиховете на баща ти - не помня нищо детайлно и същевременно като усещане, атмосфера са съвсем ясни, завладяващи и усилващи се във времето. Честно казано - мога, но не искам да го обяснявам по-добре.
А баща ти е един от малкото български поети. А що нашите поети са малко - ами отговорът е много лесен, ясен и прост.
Пет Окт 09, 2020 10:06 pm
Ivan`Dinkov
Благодаря,
ще потърся филма.
А що се отнася до баща ми, мога да кажа само едно - децата не трябва да са нито рентиери на паметта на родителите си, нито длъжници на същата памет. Така че няма да бъда нито адвокат на живота и стиха му, нито прокурор на същите, камо ли съдник, какъвто е само Бог за делата му и хорската оценка за стиховете му.
Аз съм син на баща си - негова кръв. Нищо повече - нищо по-малко.
P. S. Все пак коректното е да прочетеш целия пътепис - може преценката ти да мръдне към по-лошо, например да не виждаш паралел между мен и баща ми. В крайна сметка дотук, на 45 години, моите житейски грешки са много повече от неговите, а талантът ми, ако въобще за нещо имам такъв, е несъмнено по-малък. Всъщност, аз "десятка в мишената" на живота нямам. За щастие баща ми има и други деца, т.е. и други наследници. На мен това право ми е отречено - от неговата съпруга и моя майка.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети