|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Пчелата Жужа
|
|
|
|
Изтрих по-горе двете си съобщения, защото прочетох материала на Ив. Динков за албанското момиче (не бях го чела) и нещата придобиха по-друг смисъл. Сори, майна!
|
|
|
Пон Окт 05, 2020 7:53 pm |
|
 |
Ivan`Dinkov
|
|
|
Аз ли съм майната?
P.S. Тъй като виждам, че правите времеви сравнения, и тъй като не съм датирал цитатите във втория пътепис - коректно е да знаете, че по-голямата част от тях са отпреди времето, описано в първия.
Лека.
|
|
|
Пон Окт 05, 2020 8:57 pm |
|
 |
Пчелата Жужа
|
|
|
|
 |
 |
Аз ли съм майната?
P.S. Тъй като виждам, че правите времеви сравнения, и тъй като не съм датирал цитатите във втория пътепис - коректно е да знаете, че по-голямата част от тях са отпреди времето, описано в първия.
Лека. |
Единият майна си ти, защото изтриването стана в твоята тема, а другият е ray, защото той писа под мен и постът му изгуби всякакъв смисъл.
Сигурно си се досетил, че съм от Пловдив.
Що се отнася до времевите сравнения, да, наясно съм.
|
|
|
Пон Окт 05, 2020 9:15 pm |
|
 |
Ivan`Dinkov
|
|
|
 |
 |
Единият майна си ти, защото изтриването стана в твоята тема... |
Няма лошо, че сте от Пловдив - всеки е отнякъде.
Просто не разбирам за какво и защо съжалявате (демек "сори"), както и що съм "майна" като съм от София?
Както и каква е връзката между двата пътеписа освен, че в първия има един топъл абзац за лирическата героиня от втория?
|
|
|
Вто Окт 06, 2020 10:12 am |
|
 |
mislesht
|
|
|
Ей, само някой да е казал лоша дума за Опел Корса! 
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Окт 06, 2020 1:58 pm |
 |
 |
Ivan`Dinkov
|
|
|
 |
 |
Ей, само някой да е казал лоша дума за Опел Корса!  |
Ако искаш, като я купя за 300-400 лв, колкото струва наистина, а това ще е скоро - па ми дойде времето да се спра с планината - и това май ще е скоро - да ти я подаря, ако си мющерия?
|
|
|
Вто Окт 06, 2020 7:53 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Ей, само някой да е казал лоша дума за Опел Корса!  |
Ако искаш, като я купя за 300-400 лв, колкото струва наистина, а това ще е скоро - па ми дойде времето да се спра с планината - и това май ще е скоро - да ти я подаря, ако си мющерия? |
Не, аз си харесвам моята, за сега бръмчи.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Окт 07, 2020 11:05 am |
 |
 |
ray
|
|
До човека от Мая Йезерце |
|
Още не съм го чел. Но се изкуших да зачета няколко реда...
...
Прочетох първия параграф. Благодаря ти. Има един филм, Юг, мисля от края на 80-те, аржентински. За него си мислех като четях този параграф. Гледай го, ако не си и ако някога имаш възможност. Интересното е, че и той, и стиховете на баща ти - не помня нищо детайлно и същевременно като усещане, атмосфера са съвсем ясни, завладяващи и усилващи се във времето. Честно казано - мога, но не искам да го обяснявам по-добре.
А баща ти е един от малкото български поети. А що нашите поети са малко - ами отговорът е много лесен, ясен и прост.
|
|
|
Пет Окт 09, 2020 10:06 pm |
|
 |
Ivan`Dinkov
|
|
|
Благодаря,
ще потърся филма.
А що се отнася до баща ми, мога да кажа само едно - децата не трябва да са нито рентиери на паметта на родителите си, нито длъжници на същата памет. Така че няма да бъда нито адвокат на живота и стиха му, нито прокурор на същите, камо ли съдник, какъвто е само Бог за делата му и хорската оценка за стиховете му.
Аз съм син на баща си - негова кръв. Нищо повече - нищо по-малко.
P. S. Все пак коректното е да прочетеш целия пътепис - може преценката ти да мръдне към по-лошо, например да не виждаш паралел между мен и баща ми. В крайна сметка дотук, на 45 години, моите житейски грешки са много повече от неговите, а талантът ми, ако въобще за нещо имам такъв, е несъмнено по-малък. Всъщност, аз "десятка в мишената" на живота нямам. За щастие баща ми има и други деца, т.е. и други наследници. На мен това право ми е отречено - от неговата съпруга и моя майка.
|
|
|
Съб Окт 10, 2020 11:03 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|