ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Неделно до Налбант и Грънчар през езерата
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Неделно до Налбант и Грънчар през езерата
Автор Съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

Мнение Отговорете с цитат
horseman написа:
Привет, да не отварям нова тема, бих искал някой да помогне с идеи. Планирам едно ходене на Грънчар с тръгване от Радуил. Проблема е, че не можахме да осовбодим три дни и първоначалните планове трябва да се променят, та трябва ми помощ за втория ден от прехода - накъде от Грънчар? Така както виждам нещата аз, вариант е към Мусала и слизане на Боровец. През Рибни до Кирилова поляна за един ден ми се струва като доста тегаво. В посока Семково не знам дали има възможност да се слезе за един ден, там не съм ходил, та ако може някой запознат да помогне с идеи накъде да се запътим от Грънчар. Групата е стабилна, опитни туристи, с GPS и т.н.

През Мусала е добър вариант , билен , обзорен с преминаване през няколко от най-високите рилски върхове , около 7 ч. до кабинката или около 9 ч пеша до Боровец .
По Кайзеровият път през Заврачица и Чакър войвода до Боровец е около 7 ч. Имате и вариант за минаване през Маришки чал и Манчо за Заврачица , Чакър войвода и Боровец тръгвайки по пътеката за Мусала и отбивайки към Маришкия чал .
Към Рибни вариантът също е добър , и има какво да се види , там досадно е ходенето от Тиха Рила до Кирилова поляна по оная каменно-трошена настилка , ще ви отнеме общо около 9 ч.
Най лесният вариант е към Семково , след Нехтеница има отбивка за Семково по черен път (не съм минавал по него) , около 4-5 ч. ще да е по този маршрут , но няма да има гледки .
Варианти бол - както го измислите Very Happy

Ристо Туристо написа:
Браво на вас - мислех, че сте се отказали. Понякога първопричината помага Very Happy

Макар и редуцирана само до двама , групата не се отказа Laughing
Вто Юни 30, 2015 1:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
horseman

От Рибни до Кирилова поляна колко се връзва ходенето, така както казваш 9 часа, Грънчар - Рибни езера към 6 часа ли го даваш?

Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it
Чет Юли 02, 2015 10:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Грънчар - Рибни - 6-7 часа и Рибни - Кирилова поляна 3,5 - 4 часа . Значи общо , даже към 10 часа .
Чет Юли 02, 2015 10:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
horseman

Благодаря, а някаква идея черния път след Кирилова поляна в какво състояние и дали може да се продължи известно разстояние по него с автомобил. Преди 2 години ми се стори добре, но ние се отклонихме нагоре към вр. Баба и нагоре не знам как е.

Careful what you wish
Careful what you say
Чет Юли 02, 2015 11:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Ако си с джип или с висока кола , няма да имаш проблеми , ако ти е ниска колата - няма да стане , че е много камънака и на места ще опира отдолу колата .
Чет Юли 02, 2015 12:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
horseman

Мерси и така като съм почнал с въпросите, от разклона за Заврачица, като се тръгне директно по прекия път за Грънчар, за колко време се стига до хижата?

Careful what you wish
Careful what you say
Сря Юли 08, 2015 1:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hsray2000

Местожителство: Варна

Цитат:
Мерси и така като съм почнал с въпросите, от разклона за Заврачица, като се тръгне директно по прекия път за Грънчар, за колко време се стига до хижата?

От Разклона по лятната пътека 2ч.50мин. до х.Грънчар от преди месец. Това със заобикаляне на снега на места, биене на стъпки и прочие неприятни изпълнения, щото сняг имаше много, а котки нямах...Имаше следи от паднали лавини и доста надвиснал връз пътеката клек дето няма да се хареса на колоездачите. Друго като време: х.Грънчар - х.Семково = 5 часа, пак с газене на сняг, спускането към Семково маркирано, пътеката тук там не личи, пирамидките помагат много. Семково - Белица = 16км, аз хваанх асфалта и стоп, има и пътека.
Сря Юли 08, 2015 8:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.