|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dobrifin
|
|
|
 |
 |
Привет, да не отварям нова тема, бих искал някой да помогне с идеи. Планирам едно ходене на Грънчар с тръгване от Радуил. Проблема е, че не можахме да осовбодим три дни и първоначалните планове трябва да се променят, та трябва ми помощ за втория ден от прехода - накъде от Грънчар? Така както виждам нещата аз, вариант е към Мусала и слизане на Боровец. През Рибни до Кирилова поляна за един ден ми се струва като доста тегаво. В посока Семково не знам дали има възможност да се слезе за един ден, там не съм ходил, та ако може някой запознат да помогне с идеи накъде да се запътим от Грънчар. Групата е стабилна, опитни туристи, с GPS и т.н. |
През Мусала е добър вариант , билен , обзорен с преминаване през няколко от най-високите рилски върхове , около 7 ч. до кабинката или около 9 ч пеша до Боровец .
По Кайзеровият път през Заврачица и Чакър войвода до Боровец е около 7 ч. Имате и вариант за минаване през Маришки чал и Манчо за Заврачица , Чакър войвода и Боровец тръгвайки по пътеката за Мусала и отбивайки към Маришкия чал .
Към Рибни вариантът също е добър , и има какво да се види , там досадно е ходенето от Тиха Рила до Кирилова поляна по оная каменно-трошена настилка , ще ви отнеме общо около 9 ч.
Най лесният вариант е към Семково , след Нехтеница има отбивка за Семково по черен път (не съм минавал по него) , около 4-5 ч. ще да е по този маршрут , но няма да има гледки .
Варианти бол - както го измислите
 |
 |
Браво на вас - мислех, че сте се отказали. Понякога първопричината помага  |
Макар и редуцирана само до двама , групата не се отказа 
|
|
|
Вто Юни 30, 2015 1:35 pm |
|
 |
horseman
|
|
|
|
От Рибни до Кирилова поляна колко се връзва ходенето, така както казваш 9 часа, Грънчар - Рибни езера към 6 часа ли го даваш?
_________________ I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how
Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it |
|
|
Чет Юли 02, 2015 10:30 am |
|
 |
dobrifin
|
|
|
Грънчар - Рибни - 6-7 часа и Рибни - Кирилова поляна 3,5 - 4 часа . Значи общо , даже към 10 часа .
|
|
|
Чет Юли 02, 2015 10:45 am |
|
 |
horseman
|
|
|
|
Благодаря, а някаква идея черния път след Кирилова поляна в какво състояние и дали може да се продължи известно разстояние по него с автомобил. Преди 2 години ми се стори добре, но ние се отклонихме нагоре към вр. Баба и нагоре не знам как е.
Careful what you wish
Careful what you say
|
|
Чет Юли 02, 2015 11:46 am |
|
 |
dobrifin
|
|
|
Ако си с джип или с висока кола , няма да имаш проблеми , ако ти е ниска колата - няма да стане , че е много камънака и на места ще опира отдолу колата .
|
|
|
Чет Юли 02, 2015 12:28 pm |
|
 |
horseman
|
|
|
|
Мерси и така като съм почнал с въпросите, от разклона за Заврачица, като се тръгне директно по прекия път за Грънчар, за колко време се стига до хижата?
Careful what you wish
Careful what you say
|
|
Сря Юли 08, 2015 1:39 pm |
|
 |
hsray2000
|
|
|
 |
 |
Мерси и така като съм почнал с въпросите, от разклона за Заврачица, като се тръгне директно по прекия път за Грънчар, за колко време се стига до хижата? |
От Разклона по лятната пътека 2ч.50мин. до х.Грънчар от преди месец. Това със заобикаляне на снега на места, биене на стъпки и прочие неприятни изпълнения, щото сняг имаше много, а котки нямах...Имаше следи от паднали лавини и доста надвиснал връз пътеката клек дето няма да се хареса на колоездачите. Друго като време: х.Грънчар - х.Семково = 5 часа, пак с газене на сняг, спускането към Семково маркирано, пътеката тук там не личи, пирамидките помагат много. Семково - Белица = 16км, аз хваанх асфалта и стоп, има и пътека.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 8:43 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|