ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
"Отърчахме се" до Белмекен.
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
"Отърчахме се" до Белмекен.
Автор Съобщение
Petya

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат

Това, че Сивричал може да се качи по това ребро, радва Smile Притесняваше ме това първото по-височко в началото над вертикалната скаличка, но щом сте го минавали и в дъжд, значи е ОК.

А снимките са бозави много, но в тези неподходящи за снимане часове така се получава - по-скоро документални, отколкото с някакъв "момент". Smile
Чет Ное 22, 2012 4:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Petya написа:

Това, че Сивричал може да се качи по това ребро, радва Smile Притесняваше ме това първото по-височко в началото над вертикалната скаличка, но щом сте го минавали и в дъжд, значи е ОК.

А снимките са бозави много, но в тези неподходящи за снимане часове така се получава - по-скоро документални, отколкото с някакъв "момент". Smile

Ако става въпрос за "зъбчето", което е обрасло с клек - спокойно се подсича през лятото, като ние го правим отляво, а гледам, че в картите има дадена пътека отдясно. След това наистина има 1 скаличка около 1,2 - 1,5м., която може да направи малко страх, но ако някой те подбутне или ти протегне ръка отгоре - никакъв проблем. Има 1-2 по-тесни места дето се вижда едновременно на ляво и на дясно пропастите, но не е много страшно - лесно е. Като ви гледам албумите - за вас е като разходка в парка Smile
тук има снимки, а в други албуми има и зимни снимани от Белмекен - просто документални Smile
Пет Ное 23, 2012 9:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Re: Белмекен, Равния чал и Ортачал ІІ Отговорете с цитат
Petya написа:
Сори, че се намъквам така в чужда тема, но не ми се отваря нова за почти същото място, а и заглавието ме кефи. Wink

Поздравления за хубавите снимки! Smile
Пет Ное 23, 2012 11:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Petya

Todor написа:

Ако става въпрос за "зъбчето", което е обрасло с клек - спокойно се подсича през лятото, като ние го правим отляво, а гледам, че в картите има дадена пътека отдясно. След това наистина има 1 скаличка около 1,2 - 1,5м., която може да направи малко страх, но ако някой те подбутне или ти протегне ръка отгоре - никакъв проблем.

Мерси за линка със снимките Smile
Ето го тука кропнат участъка, който малко ме смущава:

Пет Ное 23, 2012 11:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexvan

Местожителство: България

Петя аз го слизаха оттук миналата седмица.

3-4 м са по-гаднички - като се внимава, се минава лесно.
Пет Ное 23, 2012 9:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Добра идея ми дадохте - днес и ние се "отърчахме" до Сивричал по източното ребро. За жалост нямахме перфектно време, но каквото такова - вятър и мъгла Smile
Ето тук заснех скаличката, за която писах. Даже не прави страх, ако не гледаш в ляво и дясно Smile На следващата снимка е моята трътка на скалата.
Съб Ное 24, 2012 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Petya

Eee, браво, мили хора! Грабнахте си и отидохте да проверите...
Изглеждаше ми, че скаличката е гладка, а тя била със стъпалца и ниска. Smile Супер. Много благодаря за нагледната информация!
Вто Ное 27, 2012 11:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Petya

Е, най-накрая се наканихме да го проверим и ние източното ребро на Сивричал, дето си го бях харесала есента. Наистина нищо притеснително няма.
Много приятна кратка разходчица се получи и удоволствие ми достави не само минаването на ръбчето, но и вглеждането в редица други малки нещица, които обикновено пропускаме, забързани да стигнем някъде...

Всички снимки със субтитри.

Пет Авг 23, 2013 9:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.