Това, че Сивричал може да се качи по това ребро, радва Притесняваше ме това първото по-височко в началото над вертикалната скаличка, но щом сте го минавали и в дъжд, значи е ОК.
А снимките са бозави много, но в тези неподходящи за снимане часове така се получава - по-скоро документални, отколкото с някакъв "момент".
Чет Ное 22, 2012 4:25 pm
Todor
Petya написа:
Това, че Сивричал може да се качи по това ребро, радва Притесняваше ме това първото по-височко в началото над вертикалната скаличка, но щом сте го минавали и в дъжд, значи е ОК.
А снимките са бозави много, но в тези неподходящи за снимане часове така се получава - по-скоро документални, отколкото с някакъв "момент".
Ако става въпрос за "зъбчето", което е обрасло с клек - спокойно се подсича през лятото, като ние го правим отляво, а гледам, че в картите има дадена пътека отдясно. След това наистина има 1 скаличка около 1,2 - 1,5м., която може да направи малко страх, но ако някой те подбутне или ти протегне ръка отгоре - никакъв проблем. Има 1-2 по-тесни места дето се вижда едновременно на ляво и на дясно пропастите, но не е много страшно - лесно е. Като ви гледам албумите - за вас е като разходка в парка
тук има снимки, а в други албуми има и зимни снимани от Белмекен - просто документални
Пет Ное 23, 2012 9:46 am
Plamen К
Re: Белмекен, Равния чал и Ортачал ІІ
Petya написа:
Сори, че се намъквам така в чужда тема, но не ми се отваря нова за почти същото място, а и заглавието ме кефи.
Поздравления за хубавите снимки!
Пет Ное 23, 2012 11:36 am
Petya
Todor написа:
Ако става въпрос за "зъбчето", което е обрасло с клек - спокойно се подсича през лятото, като ние го правим отляво, а гледам, че в картите има дадена пътека отдясно. След това наистина има 1 скаличка около 1,2 - 1,5м., която може да направи малко страх, но ако някой те подбутне или ти протегне ръка отгоре - никакъв проблем.
Мерси за линка със снимките
Ето го тука кропнат участъка, който малко ме смущава:
Пет Ное 23, 2012 11:51 am
alexvan
Петя аз го слизаха оттук миналата седмица.
3-4 м са по-гаднички - като се внимава, се минава лесно.
Пет Ное 23, 2012 9:51 pm
Todor
Добра идея ми дадохте - днес и ние се "отърчахме" до Сивричал по източното ребро. За жалост нямахме перфектно време, но каквото такова - вятър и мъгла
Ето тук заснех скаличката, за която писах. Даже не прави страх, ако не гледаш в ляво и дясно На следващата снимка е моята трътка на скалата.
Съб Ное 24, 2012 9:37 pm
Petya
Eee, браво, мили хора! Грабнахте си и отидохте да проверите...
Изглеждаше ми, че скаличката е гладка, а тя била със стъпалца и ниска. Супер. Много благодаря за нагледната информация!
Вто Ное 27, 2012 11:39 am
Petya
Е, най-накрая се наканихме да го проверим и ние източното ребро на Сивричал, дето си го бях харесала есента. Наистина нищо притеснително няма.
Много приятна кратка разходчица се получи и удоволствие ми достави не само минаването на ръбчето, но и вглеждането в редица други малки нещица, които обикновено пропускаме, забързани да стигнем някъде...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети