Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Отдавна не нося никакви десерти на преход. Ядреното гориво е по-добро поне за мен. Не че понякога не хапвам вафла или друго, но ги избягвам.
Ти си магаренце, Яни. Не ти трябва храна, а някой да те води. Това е майтап, да не се разсърдиш.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Чет Сеп 03, 2015 5:12 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
tzezko написа:
Йосарян написа:
............. + сухо мляко ....................
Това горното, брат, стои в Менделеевата таблица , а не в наръчника за хранене на вегетарианеца.
Подпис : / Бивш ГОЛЯМ вносител на сухи млека/.
Изобщо не ме интересува какво пише в наръчника на вегетарианеца, освен може би някоя рецепта за нещо вкусно.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Цецко има какво да каже, изчакайте да пише. От мляко до мляко има огромна разлика. Отдавна чакам някой запознат да се намери и да даде малко вътрешна информация.
И аз ще добавя след това, подреждам се на опашката просветители, колегата беше пръв
Чет Сеп 03, 2015 10:01 pm
DHG
Ристо Туристо написа:
tzezko написа:
Йосарян написа:
............. + сухо мляко ....................
Това горното, брат, стои в Менделеевата таблица , а не в наръчника за хранене на вегетарианеца.
Подпис : / Бивш ГОЛЯМ вносител на сухи млека/.
Имаш ли ли инфо NIDO на NESTLE дали е читаво? Че на вкус го докарват?
Всеизвестно е, че всички продукти на Нестле са отрови и трябва да бъдат избягвани, както впрочем и продуктите на всички световни хранителни продукти. Или поне да не се прекалява с консумацията на такива.
Не е така. Има боклуци и на големи фирми, и на малки. Но големите като правят и хубаво и лошо, все един продукт е лош и се казва, че Нестле прави онова лошото мляко. Което е истина, но се пропускат добрите продукти, когато ги има.
Най-добро е млякото на... моята крава.
Даже млякото на комшийската крава не ми харесва, защото не зная къде я пасе, дали не я пасе там, където вчера пръскаха с отрови. Не зная колко му чист агрегата за доене, маркучите, гюмовете...
Не зная изми ли си ръцете, вимето на кравата, дали ги подсуши добре и още колкото искате въпроси.
Казах го за млякото, но това се отнася за всичко, с което се храним.
Ще кажете, тогава какво да ядем, като не можем да си произвеждаме всичко сами. Ами каквото ям и аз, искам-не искам, купувам.
Ето, затова не разбирам, здравословното хранене. Нали не си произвеждаш, а купуваш?
Последната промяна е направена от meco puh на Пет Сеп 04, 2015 11:21 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Сеп 04, 2015 11:20 am
ieronimus
Скоро прочетох книгата "Да бягаш с кенийците" .
Та...който има интерес може да я прочете и види какво ядат "африканските неграмотници".
На последното световно по лека атлетика се видя как бягат ..и не само там.
Пет Сеп 04, 2015 11:20 am
dido
ieronimus написа:
Та...който има интерес може да я прочете и види какво ядат "африканските неграмотници".
Въпрос на предпочитание каква посока на еволюцията искаш да поемеш. Знаеш, в Серенгети трябва да бягаш бързо, за да оцелееш
Аз лично предпочитам в посока Чърчил, да речем ...
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Сеп 04, 2015 12:13 pm
ieronimus
dido написа:
ieronimus написа:
Въпрос на предпочитание каква посока на еволюцията искаш да поемеш. Знаеш, в Серенгети трябва да бягаш бързо, за да оцелееш
Аз лично предпочитам в посока Чърчил, да речем ...
Именно, де .
За голяма част от тях, явно бягането е пътят към Обетованата земя .
И бягство от Серенгети .
Храненето им е интересно - царевично брашно от което приготвят нещо, като качамак, зеленчуци и плодове .
Детайлите са описани донякъде в книгата.
Пет Сеп 04, 2015 12:48 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
ieronimus написа:
А защо не споделиш какво ядат кенийските бегачи?
Нали се досещаш, че над 99 процента няма да прочетат книгата "Да бягаш с кенийците".
Не заради друго, а защото 99 процента не искат да бягат с кенийците.
DHG написа:
...
Всеизвестно е, че всички продукти на Нестле са отрови и трябва да бъдат избягвани, както впрочем и продуктите на всички световни хранителни продукти. Или поне да не се прекалява с консумацията на такива.
За сухото мляко и твърдението, че било отрова - и как по-точно сухото мляко отравя организма на човек? Какви поражения предизвиква? За колко време? С колко години съкращава живота консумацията от 3 пъти седмично например? Води ли до фатален край?
Лично аз съм се удивлявал на твърденията на здравословно хранещите се, че ако консумират нездравословна (според тях) храна в продължение на 1 месец или дори в рамките на 1 седмица и са щели да си натровят организма и да го увредят непоправимо. Ако наистина здравословното (според тях) хранене е толкова добро, то не би следвало здравият им (според тях) организъм да се справи с нездравословната (според тях) храна без особени проблеми. Както по-здравото тяло се справя по-добре с настинката от по-нездравото. А то какво излиза - нездравословно хранещите се могат да се справят с всякаква храна, а здравословно хранещите се се разболяват и излизат от строя едва ли не щом изядат няколко вафли и малко наденица.
Йосарян написа:
...
Аз заменям сладките неща с тахан + мед + сухо мляко + начупени сурови орехи ("ядрено гориво") и нито брат ти, нито Тодор могат да ме стигнат на баира , Янице.
Живко (Йосарян), изпадаш в парадокса "липса на база за сравнение".
Нека да е ясно, че нестигането на баира не се дължи на "ядреното гориво", което ти ползваш.
По-вероятно причината е фактът, че аз съм по-бавен на изкачване, но на слизане нещата се обръщат.
Ако аз изям СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО "ядрено гориво" като тебе - най-вероятно ПАК няма да мога да те стигна по баира.
Ако аз изям "ядрено гориво", а ти НЕ УПОТРЕБИШ "ядрено гориво" - най-вероятно ОТНОВО няма да мога да те стигна по баира.
От което следва да се направи изводът, че такива разсъждения НЕ ВОДЯТ до ПРАВИЛНИ изводи - поради липса на база за сравнение.
Правилната насока би била да се сравнява ТИ как качваш баира - СЪС и БЕЗ ядрено гориво.
Както и да сравниш своите собствени ходения ПРЕДИ и СЛЕД като си станал вегетарианец.
Сега по-лесно ли качваш баирите? А по надолнището? А с дългите преходи как се справяш?
Защото съм забелязал, че при краткотрайните преходи вегетарианците се справят отлично, но за по-дълго време ходене и се изморяват повече, и нямат сили да продължат. Точно за това стана въпрос и в настоящата тема - здравословно хранещият се Мавруд мисли, че не може да направи Ком-Емине на един път, защото "не искам да издевателствам над тялото си".
Което ми напомни на прословутото първо изкачване на Еверест от веган - по-голяма антиреклама на веганството не би могло да има - хиляди да са качили Еверест, а само един веган.
П.П. То и думата веган ми я подчертава с червено като грешно изписана, така че Ристо Туристо май е прав - частни случаи и малцинство са веганите и вегетарианците.
Пет Сеп 04, 2015 12:48 pm
ieronimus
stefan_iliev38 за да отговоря на въпроса ти се зарових в книгата за да намеря точните описания и... на стр.139 чета - "Комбинацията от кръв (от врата на кравата) и mursik (ферментирала млечна напитка) ги правела силни" , та...при тез стада, особено в района на централен балкан , храната е пред очите ни .
Представи си, как туристи гонят некой бик в района на "Смесите" да му източат кръвта .
Горното е майтап, а сега сериозно - сух хляб, манго, банани, зеленчуци и любимата им храна (според автора, който изследва факторите, правещи кенийците непобедими бегачи на дълги разстояния) - угали - царевично брашно с вода, което се вари до получаване на бяло лепкаво тесто (стр.30).
Естествено, автора сочи и още много предпоставки - детство, надморска височина и т.н. който се интересува, знае къде да прочете.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 3 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети