Автор |
Съобщение |
Mariana1000
|
|
|
И аз това питам?
Между другото и трите пъти като съм говорила с Йорданов, той беше изключително любезен и ми оказа съдействие. И табелки ми даде. Ако бях отишла след това отново, със сигурност щях да изкопча още нещо. Така че може, разбира се нещата няма да се променят лесно, но нищо хубаво не става изведнъж. Просто и на мен не ми се разправя, а това е грешка. Точно заради това свършихме работата в неделя вечерта и не ми остана време за плаж
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Вто Сеп 01, 2015 12:13 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
Каква носталгия, аз съм прекалено млада за да си спомням времената, когато БТС е било фактор, хижите са били пълни, в тях е имало от пиле мляко, а маркировката е била перфектна |
Знам че си млада. И без вече БТС да е фактор хижите са пълни и маркировката може да стане достатъчно добра. Като има такива като теб ще стане работата. БТС може да няма вече но фактори в планинския туризъм има. Значи нещата ще се случат. Някак си. С най добри чувства. Лека нощ. Аз отивам да сънувам как прокарване задружно новата магистрала по Бяла река и Джендема към Ботев
|
|
|
Вто Сеп 01, 2015 12:26 am |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Аз не искам да съм краен като Димо, но:
Добрият вариант:
Човек, който сам не може да вземе някакво решение е ти се е зарадвал и е искал да подкрепи ентусиазна ти.
Лошият вариант:
Искал е да не го занимаваш с глупости и да те разкара по-бързо ти е хвърлил няколко табели(които и без това събират прах в склада), две- три мили думи и е продължил да си гледа глобалните проблеми.
Като са радетели защо не хванах членовете си (които плащат пенсионерска такса, вместо редовна), да ги организират, да им подсигурят прехрана и спане със същите такси да маркират някоя и друга пътека? Държавната субсидия да ходи за административни дейности.
Няма аз да им правя бюджета де.
Радвам ви се. Разбира се от мен не сте видели някаква помощ, но аз съм избрал къде да помагам. Моите сили са насочени на друго място.
Всъщност исках да кажа, че не е толкова сложно. БТС сами си го усложняват и за това не правят нищо по въпроса.
П.С. Димо побързайте, да сте готови до към Юли 2016-та.
Ща държа отговорен!
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Вто Сеп 01, 2015 12:42 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
|
|
Като са радетели защо не хванах членовете си (които плащат пенсионерска такса, вместо редовна), да ги организират, да им подсигурят прехрана и спане със същите такси да маркират някоя и друга пътека? Държавната субсидия да ходи за административни дейности.
Няма аз да им правя бюджета де.
|
Защото насила хубост не става. Наскоро си говорехме, че може негативното отношение към доброволческия труд да е последица от Ленинските съботници. Не си ги спомням и тях, но са ми разказвали за какво става въпрос. Та може би от тогава повечето хора гледат с отвращение на това да работят безплатно. И се предава на следващите поколения.
Не е основната причина в БТС, а в нежеланието на хората да работят. Нима туристическите дружества не могат също да организират?
Между другото хижарят на хижа Попови ливади, съвместно с този на хижа Малина искат да се оправи пътеката между двете хижи. Подсигуряват храна и спане, както и джип. Е, колко хора ще отидат? БТС ли пак ще е виновно?
|
|
Вто Сеп 01, 2015 12:53 am |
|
|
didogen
|
|
|
И това къде го има? Аз сега разбирам.
|
|
Вто Сеп 01, 2015 12:56 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Ами като не ходиш по Е-4...
|
|
Вто Сеп 01, 2015 1:01 am |
|
|
didogen
|
|
|
Ти заяждаш ли се?
|
|
Вто Сеп 01, 2015 1:17 am |
|
|
Rincewind
|
|
|
|
Някой има ли идея какво в крайна сметка стана с това:
|
|
Наливат 12 млн. лв. за легла от Ком до Емине
С близо 12 млн. лв. от ОП „Регионално развитие” ще бъдат потегнати близо 33 хижи, които се намират по билото на Стара планина. Проектите са на Българския туристически съюз и до средата на септември трябва да бъдат подадени за одобрение в Министерството на икономиката и туризма. Според Венцислав Удев, изп. секретар на съюза, маршрутът Ком-Емине по билото съвпада и с международния Е3. Ако искаме да развиваме международен туризъм, трябва да подобрим състоянието на хижите. Част от тях са в лошо състояние, покривите им текат, нямат електричество и липсват локални пречиствателни станции, показва анализът на БТС. Едновременно с ремонтите те ще бъдат снабдени с различни алтернативни източници на енергия, соларни панели или ветрени генератори, съобразени обаче с екологичното законодателство, обещават от БТС. |
Натисни тук
_________________ Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago) |
|
|
Вто Сеп 01, 2015 8:33 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Ми какво да е станало налели са ги тези 12 мил. ама къде не е ясно.
|
|
|
Вто Сеп 01, 2015 8:57 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Ники това е било 2011. За четири години нещата се амортизират. Догодина може пак да ги оправят - нали е част от международното Е3. Не бива да се излагаме пред чужденците.
Как мразя да бъда краен. И как ме карат зорлян да го правя. Яни казваш, че не трябва с лошо винаги да се подхожда с тях. Ама нали знаеш, че като откриеш такава тема убаво няма да видиш. Освен от някой по-зрял от нас турист, който помни другите времена.
|
|
|
Вто Сеп 01, 2015 9:12 am |
|
|
Rincewind
|
|
|
Вто Сеп 01, 2015 9:13 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Почнах работа и нямам вече много време, но днес успях да ида до БТС. Много ме е яд, изобщо не ми съдействат да си защитавам тезата пред Димо
Утре ще пиша, като звънна на още две места, че е свързано
С две думи - Йорданов се е пенсионирал, няма назначен на негово място, вече никой не се занимава с маркировката, няма такъв отдел, никой нищо не знае и всеки се спасява поединично.
Ще действам по друга линия, но чак другата седмица, тази просто ми е физически невъзможно да насмогна
Тъпа и упорита
|
|
Пет Сеп 11, 2015 8:45 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
Почнах работа и нямам вече много време, но днес успях да ида до БТС. Много ме е яд, изобщо не ми съдействат да си защитавам тезата пред Димо
Утре ще пиша, като звънна на още две места, че е свързано
|
Не разбрах каква теза имаш да защитаваш пред този Димо? ...............
Мезду другото тази седмица може би ще ме представят пред председателя на БТС тавариш Алексей Стоев. Ако се залюбим може и да излезе нещо. Аз съм отворен към новите запознанства.
Мисля си заедно с него да свършим една работа другия месец. С малко пари под сурдинка
|
|
|
Пон Сеп 14, 2015 11:44 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Очевидно никаква
Този Димо твърдеше, че БТС е мъртвец и надежда за съживяване няма. И докато се опитвах да го убедя, че не е така, той да вземе да се запознава с главата на трупа, че и залюбване, и даже работа ще вършат
Та останах без теза за защитаване
|
|
Вто Сеп 15, 2015 9:51 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Така те искам. Без доказателства е по-добре. Пък ако човека въпреки моите словоизлеяния по адрес на трупа вземе че все пак си заслужава да се запознаем мога и за вашето дело да опитам да изкрънкам малко помощ. Поне по една почетна значка
|
|
|
Вто Сеп 15, 2015 10:16 am |
|
|
|