Горско Стопанство Елешница - 14,18 часа.
Интересно сега откъде ще мине - през Дебелците или с.Бяла Река
Пресече река Япъдере, ще мине през Дебелците - 14,27 ч.
Мина Голямата Нива - 15,03 часа.
Екип от Планинската спасителна служба (ПСС) е оказал помощ на мъж, извършващ преход с велосипед по старопланинския маршрут от връх Ком до нос Емине.
В района на планинското село Нейково мъжът, чието име не се съобщава, бил принуден да преустанови прехода си, защото колелото му се счупило. Негови близки, които следели движението му по GPS, като установили, че той от четири часа е на едно място, се разтревожили и се обадили чрез тел. 112 до началника на ПСС към БЧК-Сливен евентуално за изгубен и пострадал мъж.
След сигнала е сформиран екип от отряда от шестима души: Петър Койнов, д-р Евгени Тенчев, Иван Черкезов, Андон Димов, Стоян Ангелов и Пенко Райков, които се отправили към местонахождението му, заедно с представители на РС "ПБЗН" – Сливен.
В 13.00 ч., около два часа след получаването на сигнала, спасителите открили пострадалия. Той бил в добро психическо състояние, но имал травми по краката.
На място д-р Евгени Тенчев направил преглед на планинаря-велосипедист, оказал му необходимата помощ, след което той бил транспортиран до Сливен.
След заслона на Казим горския също е трудно за каране в продължение на 3-4 километра. Обаче като гледам каква воля има, това не е проблем за него. След това наистина е вятър в косите.
След заслона на Казим горския също е трудно за каране в продължение на 3-4 километра. Обаче като гледам каква воля има, това не е проблем за него. След това наистина е вятър в косите.
Я му казах - септембър морнинг
Ристо, два пъти стана го казваш, ама аз с английския съм като в тъмна стая със затворени очи.
Какво означава?
Ристо, два пъти стана го казваш, ама аз с английския съм като в тъмна стая със затворени очи.
Какво означава?
Какво означава?
Z написа:
В 13.00 ч., около два часа след получаването на сигнала, спасителите открили пострадалия. Той бил в добро психическо състояние, но имал травми по краката.
Големи глупости се пишат по тези новинарски сайтове. Първо - няма ком-еминеец без травми по краката и второ - няма ком-еминеец в добро психическо състояние . Пък и пострадал е не Николай, а колелото. В две изречения са натворили толкова грешки, че повече няма накъде...
Мина Върбиш - Риш, браво. Някой по-назад беше писал, че маркировката е слагана изключително малоумно там. Ами слагана е, защото когато чистим идват едни и същи шепа хора и все не достига времето да се направят нещата както трябва. Ние чистим, природата събаря всяка зима. Ако тази пролет горките велосипедисти, дето пътеката не е добре за тях, бяха дошли да чистят, щяха да си почистят пътя, по който оригинално минава маркировката под Малък Дебелец и нямаше да се налага да катерят стръмния вариант-пътека, който направихме, защото не успяхме да изчистим дерето както трябва, въпреки че се помъчихме.
Също така можеше да се изчистят и падналите дървета под връх Голям Карък след Ришски проход... няма да продължавам с миналото свършено, защото няма смисъл. Просто искам да кажа, че два дена работа в приятна компания пролетта, осигуряват едно по-безпрепятствено Ком-Емине през лятото.
Ето Николай Начев използва минаването си за да събере някой лев за каузата:
https://www.youcaring.com/kom-emine-hiking-trail-413042
Но парите не могат да чистят дървета, така че аз се надявам да се намерят доброволци, които с тези пари да направят Пътеката един приятен за минаване маршрут и за пешаците, и за велосипедистите
Много се радвам, че успяхме да маркираме последните километри преди Николай да мине, дано да сме си свършили работата добре и да финишира бързо и безпроблемно!
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Авг 31, 2015 7:31 pm
Станислав
Не се засягай за шепата хора, дошли да помогнат за премаркирането. Той Димо затова негодува и бълва "гущери" срещу БТС. Бива ли коскоджамити организация, честваща 120 год. от организираното туристическо движение в България, цветя се поднасят пред Народния театър, организират се мероприятия за честването и да не подемеш една инициатива за премаркиране и опресняване на маркировките! Иначе отчитат, че без маркировка се предава планината в ръцете на съдбата, но не забравят да добавят, че за същата тази маркировка се грижела БТС. Много ми е интересно какво толкова са се погрижили през 2015 год. например? Аз лично от сайта им не успях да разбера колко км са премаркирали и опреснили тази година. Може и да не съм достатъчно интелигентен и да не знам къде да търся. Но ми стана интересно от чисто статистическа гледна точка да разбера какво са свършили в тази посока. Не успях да намеря нищо по отношение на маркировъчната им програма и изпълнение.
Та за това което правите заслужавате дълбок поклон.
И накрая една малка закачка, с добро чувство, не с лошо:
Цитат:
Много се радвам, че успяхме да маркираме последните километри преди Николай да мине, дано да сме си свършили работата добре и да финишира бързо и безпроблемно!
Ама преди Николай комай Дизела мина по прясно маркираното. Той затова Димо в събота вечер на х.Триглав само за Маркировачите с главно "М" говореше и тостове вдигаше. Вика, ей, евала! Удариха едно рамо на Дизела. Друго си е да имаш подкрепа по трасето!
Пон Авг 31, 2015 8:33 pm
Mariana1000
Когато мина Дизела не бяхме завършили маркирането. Понеже изчистихме клоните след Каръка, което не беше предвидено, целият план се измести и не успяхме да приключим в събота, както го мислех.
Та вчера като довършвахме, все се оглеждахме дали няма да долети Николай, не знаехме за проблема с колелото и че се е забавил толкова.
На Дизела колко да сме помогнали... той си има пейсъри с джипиеси, познават маршрута, едва ли са гледали точно нашите марки. Допринесли са доста хората, които всяка година чистят Върбиш - Риш и няма да се уморя да ги хваля тези хора, спестили са му ценни минути за прескачане на дърветата или обикаляне.
Мислех си дали да не купим една форумна резачка, ако се съберат достатъчно пари
Така че горното го написах не защото съм засегната, а по-скоро като идея какво могат да направят недоволните от състоянието на Пътеката Използвам всяка възможност, защото мислим вече да се пенсионираме, та търсим кой да ни замести
Хм, нещо калпави са ви били тостовете дето сте ги вдигали за наше здраве, щото не се размина без болки, травми и рани. Другия път да се постараете повече
Пон Авг 31, 2015 8:57 pm
dido
Mariana1000 написа:
...Мислех си дали да не купим една форумна резачка, ако се съберат достатъчно пари ...
Предлагам 3-4 бройки бахго-та клекоубийци и 1 моторна.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Авг 31, 2015 9:05 pm
Mariana1000
Дидо (joy_boy) правеше чудеса с едно мачете. Бих се отказала от триончето, за сметка на мачете, но не съм Дидо... демек съм сигурна, че клоните няма да мога да отрежа, но някой крак със сигурност
Пон Авг 31, 2015 9:16 pm
Станислав
Mariana1000 написа:
Така че горното го написах не защото съм засегната, а по-скоро като идея какво могат да направят недоволните от състоянието на Пътеката Използвам всяка възможност, защото мислим вече да се пенсионираме, та търсим кой да ни замести
Сакън! Недей! Никакво пенсиониране. Сега като ти набутаме една форумна резачка в ръцете и ще видиш ти пенсиониране през крив макарон
Mariana1000 написа:
Хм, нещо калпави са ви били тостовете дето сте ги вдигали за наше здраве, щото не се размина без болки, травми и рани. Другия път да се постараете повече
Аз съм бил причината да знаеш. И Димо и Митко (mikesli) носеха и предлагаха от хубави по-хубави ракии, ама на мен нали ми е слаб коловоза и не носи, та се давих цяла вечер с Ариана. От бирата ще да е било да знаеш. Другия път ще се напъна да скоча на по-висок октан
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети