ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Заслон Ботев
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Заслон Ботев
Автор Съобщение
bluegod

Мнение Заслон Ботев Отговорете с цитат
Здравейте,искам да попитам знаещите за малко разяснение.
Решили сме да се качиме до връх Ботев но тъй като нямаше места на хижа Рай запазихме на заслон Ботев.Въпроса ми е пътеката от хижа Рай първо през заслона ли минава и после за върха,или пък трябва първо да се качиме на върха и после за заслона,защото сме запланували да преспиме на заслона и сутринта към върха.Също да попитам и за ориентировачно време от м.Паниците до заслона,защото сме отдалече и трябва добре да планираме времето.Поздрави.
Чет Авг 13, 2009 6:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
metro

Местожителство: с.Куртово

Мнение Отговорете с цитат
От х.Рай до заслона има две маркирани пътеки . Едната преминава през през върха ( по късата но за сметка на това по стръмна 4.часа ) А втората тръгва към х.Левски след около 3 .30 ч. се стига до разклона след което се поема на дясно (пътеката за вр. Ботев и х.Плевен)иза около 1.30 се стига до заслона .

Чет Авг 13, 2009 7:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
planinar

Паниците-Рай 3-4ч.
От Рай поемате към х.Левски.От руините на Баш Мандра тръгвате нагоре (в ляво) по дерето по немаркирана пътека и след 10-15 мин излизате на пьтеката Левски-Ботев. Така спестявате над час спрямо предложения от Метро вариант.
Пет Авг 14, 2009 2:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bluegod

Благодаря за отговорите.Въпреки всичко ние тръгнахме без никаква информация за заслона и за това за колко време се стига от хижа Рай до заслона.
И така в петък 14.08 в 15,30 тръгнахме от Паниците към х.Рай с мисълта да стигнеме максимално бързо до Рай и ако няма места там както ни бяха казали да продължиме за заслона.В 18,30 бяхме на х.Рай и като попитахме там има ли места на хижата ни казаха че няма.Тогава хижаря се сети че отвън пред хижата е сина на хижаря от заслон Ботев и той ще ни отведе до заслона.
Да е жив и здрав Мариан и брадовчед му Митко за това което направиха за нас но след като тръгнахме към 19,30 след уникално изтощително изкачване по Тарзановата пътека до вр.Ботев и след това до заслона-благополучно пристигнахме в 23.00 в неповторимия заслон Ботев.
Това е място което трудно би се обяснило с думи,само онзи който е имал щастието да посети това райско кътче знае за какво става въпрос.
Вальо-хижаря,Мария-хижарката,Мариан-син на Вальо,Митко -братовчед на Мариан и всички от заслона-това са едни невероятни хора които могат да накарат всеки човек да заобича планината и по специално Стара Планина.
Огромни благодарности мили хора и дано имаме възможност отново да ви посетиме за да видиме вече новата кухня,новата баня и да можем пак да посвириме и да попеем защото онази вечер не ни бяха останали никакви сили.Поклон.
Нед Авг 16, 2009 11:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Брех, трябва да сме се видяли, същата вечер и аз спах на заслона по същата причина. Хареса ли ви 8 часовия дъжд от сутринта?

Пон Авг 17, 2009 12:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
bluegod

Ами ние както казах пристигнахме към 23.00ч. на заслона и в едното спално кадето бяха мъжете доста хора спяха,може и да си бил някой от тях.Ние бяхме двете момчета от Радомир както и сина на хижаря.Сутринта тръгнахме към 9.00 след като почакахме половин-един час да спре дъжда но не се получи и тръгнахме към Ботев.А ти да не би да беше с групата от Варна или пък от двамата колездачи тръгнали от Ком за Емине?
Пон Авг 17, 2009 6:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Не, бях сам, вътре бях разбира се. Бъбрихме си с двамата от Варна, но не съм с тях. Сутринта тръгнах в 11 към Дюза, още си валеше...Колоездачите също тръгнаха в дъжда, по-рано.

Вто Авг 18, 2009 3:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Евгени

Местожителство: Варна

Хаха, лош късмет за всички, които бяха решили предния петък и събота да нощуват на х.Рай (пък и околните хижи). Туй варненеца е най-голямата напаст в планината. Трябва да сме се видели събота сутринта на заслон Ботев, но не се сещам кои сте. Аз съм единия от варненците, станах малко късно и изчакахме да поспре дъжда до към 10:30 може би.
Сря Авг 19, 2009 3:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mislesht

Много сте, направо съм изненадан. Обаче говедата, конете, овцете и кучетата за сега са повече от вас. Wink

Чет Авг 20, 2009 10:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Caka1ueB

мога да ви кажа че ако искате да се насладите на гостоприемството им, на вкусните гозби и райско местенце отидете там. Уникално добри хораа!

Последната промяна е направена от Caka1ueB на Чет Авг 11, 2011 7:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Сеп 03, 2009 10:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Евгени

Местожителство: Варна

Не знам от кога ти е информацията, но имаше някакви хижарски реорганизации и средата на предния месец Таня не беше на заслон Ботев. Не разбрах само за малко ли или за постоянно.
Пон Сеп 07, 2009 4:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
metro

Местожителство: с.Куртово

Мнение по Велик ден на заслон Ботев Отговорете с цитат
През почивните дни аз и приятели тръгнахме през х.Рай и вр.Ботев до заслона .Естествено предварително се бяхме свързали със собственика на заслон Ботев-Вальо.
заслона
http://www.album.bg/metro/images/22562721/130707/
http://www.album.bg/metro/images/22562475/130707/
Прекарахме си мнго яко
http://www.album.bg/metro/images/22562473/130707/
http://www.album.bg/metro/images/22562506/130707
имаше и хора изсвирени от домакина
http://www.album.bg/metro/images/22562515/130707
http://www.album.bg/metro/images/22562533/130707
Разбирасе не забравихме и традиционните свещи за празникаhttp://www.album.bg/metro/images/22562706/130707/

Вто Апр 06, 2010 11:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Balkandjiq

За теб полиция няма ли?
Досега не са ми скачали на бой по хижите.Повече скитам из района, а хората тук ме познават и знаят че не цепя басма никому и че съм малко луд с главата.Може би затова.Дано и не ми скачат.Щото като си знам нрава и кво става като ми падне пердето,вероятно няма да се размине само с бой-за добро или за лошо отсрещната страна вероятно ще иде при Св.Петър,а аз в дранголника.Много хора са се жалвали от подобни случки-де да знам-може би пък трябва да има повече хора като мене,та да се очисти изметта по хижите... Laughing
Нед Апр 11, 2010 4:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mincov

Местожителство: Русе

trix написа:
Тоя заслон преди 8-9 години беше някаква абсолютна мизерия,та имаше там някакви найлонови чували,взех два и ги напълних с боклуци и ги изхвърлих в първото село от южната страна в един гюм.Това е моят малък принос.След това имах едно минаване през хижа Рай от Карлово на север и на хижата настояваха да седна на тях на масата след което пихме и ракия и ме пребиха от бойBoxing хижаря и още един,та единия ме хапеше по носа(странно),а другия и нож извади,аз се бях свил на земята и се молих да не използва ножа.После ми заповядаха да се кача горе и да лягам да спя,на сутринта си измих кръвта от лицето,взех личната си карта от едната жена(първо не искаше да ми я даде и настояваше че съм болен),онези ги нямаше и забързах на север да се прибирам Home Sweet Home(като си мислех дали хижаря няма да се качи на ранената си кобила да ме настигне).Голям страх брах тогава

Що за глупости!Кога е станало това?/ако въобще се е случило/Защо не си се обадил в полицията?Кой е бил хижаря?Изобщо цялата история нещо не ми се вижда читава.....
Нед Апр 18, 2010 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Nick_sun

На мен също не ми звучи правдоподобно цялата тая история. Познавам предишния хижар Чочо от многобройните си ходения до хижата и колкото и да беше чепат и странен понякога, не би извършил такова нещо без основателна причина. За сегашните хижари пък само хубави неща мога да кажа, така че съвсем изключвам такъв инцидент с тяхно участие.
Пон Апр 19, 2010 3:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.