ТРЪПНЕМ........
Сря Авг 12, 2015 3:12 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
EXIIIT написа:
ТРЪПНЕМ........
Кольо, не тръпни, а трепери! Щот, ако Дизел пауър подобри рекорда на Божо, то ще трябва и аз да подобрявам, таман три рекорда през октомври, два от които от тази година... Ама ще те взема и теб и 5 дена яко пиене по маршрута... Може да се барикадираме на Орлово гнездо, само пейсъри да си намерим, да ни качват изотонична бира и калорични кюфтаци, с въглехидратни кебапи. Белтъчините ще ги набавяме от омлета основно! Само тва агне не разбрах какво ще го правим.
Иначе успех на всички - и "охлюви" като повечето тук, и спортисти като Божидар и Кирил.
Ако някой има коментари по маршрута, ще се радвам да ги сподели
Единствено акъл мога да дам за Централна Стара планина.
1. Подсичането на Вълчата глава (Куртбашица) преди х. Мазалат е по-добре от север. От юг е много обрасло на места. А от север пътеката е широка и се следва по-лесно.
2. Защо след Червената локва трака тръгва по пътя към Лъга, а не си кара по пътеката която подсича вр. Мали Бухал. Няма смисъл от такова нещо. Това сигурно е грешка.
3. Преди х. Партизанска песен е Равната гора. Преди нея има една полянка, от която може да се излезе на пътя към Осеникова поляна. Това не съкращава нищо, но ако е кално е много по-добър вариант.
4. Дали неминаването през Узана е по-добър вариант. Пътят повечко обикаля от север. А има само едно качване преди Малуша. Не ми се мерят разстоянията но явно сте ги гледали. А това между другото не е вариант на трасето на Ком-Емине. Старата подсичаща пътека е минавала от юг, но сега е доста обрасла на места.
5. Варианта през р. Габрищица е по-удачно а и пътеката е идеална. Нито е обрасла, нито трудно проследима. А и качването е много кратко. По билото се обикаля повече.
От мен толкова. Централната част е най-лесна от към маркировка и няма голяма алтернатива за промяна на маршрута. Огледайте добре изтока. Тук има големи специалисти в буквалния смисъл на думата.
Абе Яни другата седмица като маркираме дали да не променим леко в страни края на пътеката и хоп не на Емине ами на Слънчев бряг да излиза.
Сря Авг 19, 2015 4:07 pm
DHG
Ако някой има коментари по маршрута, ще се радвам да ги сподели
1. След като се подсече вр. Козя стена е по-добре да не се кара по билото, а по подсичащата от север пътека. Ясно личаща, маркирана и спестява време.
2. Качването на вр. Гердектепе е и излишно. Има подсичаща пътека, покрай заслона - следва се лесно.
3. Както Димо вече каза - подсичането на вр. Вълчата глава преди х. Мазалат е по-добро от север. Пътеката е добра и се следва.
4. За слизането към Котел - това което Ви е като вариат през Околческа поляна е по-добро. А още по-бързо се слиза в Котел през вр. Разбойна. Самия разклон е малко не личим, но след това е много добре маркирана пътека.
5. Между Върбишки и Ришки проход след Голямата нива е по-добре да се мине по билото - вижте темата за приятелите, левурдата и анасолийката в Доброволчески дейности - на пролет се маркираше и разчистваше този район.
6. Тези прави черти по Ришки проход - не ги разбирам. Но като се излезе на асфалта, почти веднага в дясно има пряка пътека която води до Крумовия мост. И от там по пътя покрай реката.
Сря Авг 19, 2015 7:37 pm
Mariana1000
От Кашана нагоре защо е по пътя? Вярно, че в началото пътеката е обрасла, а по пътя е по-удобно, но така или иначе после трака подсича Курдуна, защо направо не се подсече и Капалу? Пътеката е обрасла само първите метри в гората, после на откритото е ОК.
Подкрепям Димо за Узана - не съм минавала по пътя, виждала съм само снимки от MTB пътеписите, защото от там минават колоездачите. По пътеката е стръмно само в гората преди (там и пътя е гадно изровен) и след Шадраваните, после става равно било. Има наскоро подновена, идеална маркировка.
За преди Котел - не минавайте през Зелениче, Сухойка и пътя за Кипилово - това не е вариант на Ком - Емине. Прекалено голямо отклонение от Пътеката, като ще правите рекорд, нека да е както трябва.
За след Котел по асфалта през Трите вятъра ли ще се качвате нагоре? И това не е по маркировката, разузнали ли сте там, че е много проблемно място?
След Дъскотна гледам трака не е през Читаковата чешма и оная шарената чешма с еленчето (не си спомням името), а по билото на Мандра баир. За първия вариант знам, че има маркировка, има ли и по вашия? Каква е причината да се мине от там?
Много ми е интересно да видя какъв ще е избора на Поморийски проход - по асфалта или по Дращела...
Пожелавам успех!
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Сря Авг 19, 2015 9:39 pm
Тодор (Тошко)
Преди Котел да не се минава по билото, а по трака както е даден, по Котленска река и се излиза на музея, а не на гробищата.
След река Елешница на Голямата нива е по-добре да се мине по билото.
Преди Поморийския проход има маркировка на югоизток.
Някой е махнал лентите и на повечето дървета е остъгана маркировката, но се следи.
Сря Авг 19, 2015 10:31 pm
Mariana1000
Тодор (Тошко) написа:
Преди Поморийския проход има маркировка на югоизток.
Ако Дизела ще тича, за какво му е да се завира в дерето, по асфалта сигурно ще бъде по-бърз.
Чет Авг 20, 2015 10:35 am
jimmy
Благодаря много за информацията. Фокуса и тази година беше на "изток" и неща като Централен Балкан, които уж са "ясни" си крият разните му врътки. Като цяло с трака има три случая, които отговарят на повечето коментари:
- варианти които са по-добре бегово, но изглеждат странно от гледна точка на пешеходец
- грешки и пропуски в нашето разбиране за трасето
- техническа грешка в трака, където е събиран или gps-е загубил обхват (примерно правите на Крумов мост).
Ще прегледаме всичко внимателно и вероятно ще има нова версия. Иначе по основните въпроси:
- Кашан, Узана и другите от Централен ще проверим внимателно всичко.
- Котел - историята е следната (от преди няколко дни) - Разбойна - приемайки, че това класиката по К-Е - ОК, но в момента трасето там е много зле - паднали дървета, няма следа изобщо на места и т.н. Другите варианти - Сухойка - супер е, очевидно обикаля Разбойна. Околческа поляна - също обикаля Разбойна, на не много по-малко разстояние и с не кой знае каква по-голяма логика, по-дълго е от Сухойка, обрасло е с коприви, има паднали дървета. Като цяло Сухойка е по-кратко и най-бързо от трите. Споровете по въпроса продължават и в екипа
- След Котел по асфалта - бягано е два пъти, никакви проблеми, път си е.
- След Дъскотна - било, път и маркировка. Мисля, че е ок - но ще проверя пак.
- За финалната отсечка след Поморийски. Варианта на ЮИ - минуси: по-дълго е, по-обрасло е, има повече денивилация, т.е. по-бавно е. Плюса е, че се избягват отчасти проблемите с трафика по пътя, които са опасност за екипа, отделно миналата година направихме ужасно задръстване на пътя. Т.е. на място ще решим според часа на денонощието. Ако е пиков час - ще се мине по варианта.
Чет Авг 20, 2015 12:24 pm
Mariana1000
jimmy написа:
- След Дъскотна - било, път и маркировка. Мисля, че е ок - но ще проверя пак.
Ще ти бъда благодарна, ако след проверката споделиш наистина ли има маркировка и по билото.
Чет Авг 20, 2015 1:09 pm
EXIIIT
Чета и немога да повярвам на ушите си:
Адмираций: явно можело да се води ползотворен диалог и всеки да споделя гледни точки и да се търсят бързи, разумни и правилни решения...........ба си това не е истина.Като си спомня след първият опит на Дизела какви коментари имаше тук и не само тук.....явно има разум все още останал в хората. Кефя се....
Джими ти израстваш човече...
Съгласен съм с Димо Колев и с Руми Христова по техните точки 1,2,3 - напълно, за останалото не давам мнение, не ми е толкова добре познато.
Последната промяна е направена от EXIIIT на Чет Авг 20, 2015 1:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Авг 20, 2015 1:30 pm
jimmy
На картография не е по билото, не дадено и като вариант - сега погледнах. Като го видя на място, вероятно по време на самото бягане ще пиша.
Чета и немога да повярвам на ушите си:
Адмираций: явно можело да се води ползотворен диалог и всеки да споделя гледни точки и да се търсят бързи, разумни и правилни решения...........ба си това не е истина.Като си спомня след първият опит на Дизела какви коментари имаше тук и не само тук.....явно има разум все още останал в хората. Кефя се....
Джими ти израстваш човече...
Съгласен съм с Димо Колев и с Руми Христова по техните точки 1,2,3 - напълно, за останалото не давам мнение, не ми е толкова добре познато.
И аз се опулих.
Но може, всичко може, стига да има желание за диалог.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 17, 18, 19Следваща
Страница 1 от 19
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети