Браво на Божо.
Вто Авг 11, 2015 12:27 pm
Остап Бендер
Браво! Поздравления за Божо!
HHristov написа:
Понеже на два пъти по-нагоре се спомена рекорда на Райко, искам да напомня, че той беше подобрен в началото на Август 2014 г. от Борислав Йорданов - 5 дни и 4 часа с велосипед.
Прав си по принцип, но според мен в колоездачните времена за преминаване на К-Е има известна условност поради големите вариации в използваните маршрути. На практика почти всеки, който го е преминал с велосипед, на едно или друго място има значителни отклонения от маркирания билен маршрут. Доколкото помня от разказа на Райко, той се е придържал доста стриктно към маркировката с изключение на няколкото участъка, които по традиция се използват от колоездачите и се отклоняват от маркировката. Така например, използването на различни варианти на участъка Върбишки - Ришки проход може да доведе до много сериозни разлики във времето за преминаване, например ако се напусне билния път и се мине през населените места от север на билото.
Исках само да напомня, че текущият рекорд за преминаване не е на Райко Стефанов, а на Борислав Йорданов, а не да сравнявам преминаването на велосипед с такова пеша. Аз също съм ходил и карал велосипед по Пътеката и знам, че са несравними.
думи на Божидар Антонов:
Трябва да го правим с чест и да се забавляваме. В противен случай гониш някакъв резултат, но изпускаш преживяването
Чет Авг 13, 2015 8:48 pm
Николай
krasy написа:
думи на Божидар Антонов:
Трябва да го правим с чест и да се забавляваме. В противен случай гониш някакъв резултат, но изпускаш преживяването
Съгласен съм че да си скромен е винаги добра идея 5 дни са много време за нещо непредвидено да се случи, и незнайните в балкана са много повече от един маратон да кажем.
Не съм съгласен със мнението и коментарите че като гониш резултат не преживяваш прехода, и нямаш време да оцениш красотите около теб.
Персонално, всичките ми ултра бягания и коло преходи, независимо състезания или тренировки, няколко часа или няколко дена, като ги сравня със туристически преходи и уикендни излети до близката планина, забавлението ми е било не по малко.
Голяма част от провличането към ултра бяганията е "загубването" в природата.
Чет Авг 13, 2015 9:36 pm
NIKIBO
Регистриран на: 10 Юли 2013 Мнения: 23 Местожителство: Велико Търново
Здравейте и от мен.
Браво на момчето не го познавам но наистина ВПЕЧЕТЛЯВАЩО.
Но да си кажа и аз-има едно НО нали всеки луд с мнението си - моето скромно мнение е че Ком -Емине - тръгваш с раничката -храна вода дрехи палатки и т.н. и разчиташ на главата двата си крака тук там ръцете и най вече духа без подпомагане от други - сам или с някое другарче в необятното и тогава да говорим за постижения времена и други човешки суетни. Сам срещу природата и стихиите й -а не с екип пейсмейкъри пиари мажоретки и логистични групи - туй от мен.
Айде със здраве на всички.
Чет Авг 13, 2015 10:51 pm
Mariana1000
КОМ-ЕМИНЕ
2015
Разказ на Бориc Димитров
за cкороcтното преминаване от Божидар Антонов на 600 –километровия маршрут oт
връх Ком до ноc Емине по билото на Cтара планина.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети