Ох, нещо не можах да го направя като хората да се вижда в поста Но да така е както са го дали, 4 дена го гледах от отсрещните баири. В петък на 24 валя към 17-18 часа но стигна облака малко преди Кирилова поляна...още 8-9 км да се беше придвижил и щеше да свърши работа. На 26-неделя пак поваля около разклона за х. Македония по Илийна река. Сложно нещо е гасенето на такива пожари както се убедих от видяното. Хеликоптерите много точно изливаха водата.
Военното министерство по спешност ще ремонтира руските хеликоптери Ми 17, които са оборудвани и могат да бъдат използвани за гасенето на пожарите. Министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че в момента само една от машините има ресурс и екипажите се редуват на нея. Армията разполага с четири транспортни хеликоптера Ми 17. Според Ненчев ремонтът на една машина ще струва около 1 млн. лева, като се прави всичко възможно той да се извърши в ТЕРЕМ "Летец".
[...]
През април миналата година бе пусната обществена поръчка за удължаване на ресурса и резервни части за четири хеликоптера, като се очакваше стойността й да е около 20 млн. лева. Няколко месеца по-късно обаче поръчката бе спряна, тъй като за изпълнител бе избрана офшорната компания "Авионамс", а по закон фирми с подобна регистрация не могат да участват в подобни поръчки.
Така бе в петък отдолу. Аз не чух и не видях някой нещо да гаси.
а как би могъл да видиш и чуеш,глашатай не беше поръчан
dan написа:
След като подадох сигнала ,можеше екстремно да се създаде организация,независимо, че беше през нощта. Още през нощта можеше с челници лесничеи и пожарникари да отидат на мястото,а не да се чудят къде е точно. В 23.30 ч.огънят не беше голям .На другият ден чак след 9ч. започна да се прави нещо, т.е огледи от долу, но пламъците бяха обхванали вече по-голяма територия. Много мудна организация. Това е моето впечатление, защото бях точно там и видях всичко.Имам заснето на фотоапарата цялото развитие на пожара. ЖАЛКО ЗА ГОРАТА. Още първият ден предложихме да помагаме ,като доброволци,но ни се отговори ,че нямало смисъл, а военните дойдоха твърде късно. Интересите да се запали гората точно там са няколко и то икономически - според мен. В началото се прокрадна нотка на съмнение, че е от туристи, на което остро реагирах пред медиите- първо там няма туристическа пътека и второ туристът има култура на поведение в природата. Видяли някакво огнище ,ами това огнище може да е от 10 години там и кой ще е толкова сигурен,че огънят е тръгнал точно от там, като на сутринта стихията беше обхванала голяма територия и никой не можеше да влезе вътре. Смехотворно!
ти просто пишеш глупости
Сря Авг 19, 2015 12:27 am
аngel
Ще ме извините за малко острите думи, но те такъв точно с малоумни решения ни нанесе маса щети в работата.....
Файърмен, ясно е и за обикновените хора , че от бързия сигнал и реакция зависи потушаването на всеки пожар. Ако не знаете, па разходете се по второстепенните пътища още от границата - Нигрита , Сяр на тая скапана , в криза Гърция да видите как на всяка / повтарям всяка висока точка на 20 км една от друга/ едни истински пожарникари с бинокли по двойки следят и има ли дим се мятат на паркираните близо до тях Тойота Тундра да организират гасене за минути. Имат и едни боядисани в червено постове по тия височини, а понякога са и направо по пътищата на високи места, където съм ги виждал непрекъснато.
Но тук в БГ , е пълно с тези изживяващи се като вездесъщи богове държавни служители. Затова България е на това дередже - такива , дето с нашите пари/ данъци /сме им купили хеликоптери, пожарни.
Та при такива индивиди които са навсякъде и на всякакво ниво, съм забелязал, даже и да не ги критикуват, а въз основа на фактите представени тук в случая от различни и много хора , се вижда ясно - окакали сте се, вмесно да си и да се каже : Извинявайте тези, които ни плащате заплати и сте ни купили техниката , причините са /те всички ги знаем / : мързеше ни, колегите пиеха и играеха карти вечерта на работа и немогат да изляват навън ще ги видят ,имаме идиоти за началници, техниката ни не се поддържа и не ходи на учения и затова хеликоптера се върна-развален беше , или хеликоптера отиде, но чак там видя че е забравил муфата на щранга за вода и се върна до Крумово да я вземе / щото пак не се ходи на учения и няма готовност /или просто не сме много умни да ги загреем сами тия работи, благодаря че ни показахте нашите грешки , ще се мъчим да направим нещо другия път ,не...а ...защо как така чакай бе как така че ми каеш ти нешчо на мене бе , бе кой си ти кой съм аз бе......... и веднага се реве колко са тъпи тея дето ги критикуват.
Благодаря на доброволците по гасенето, те са герои ! Но платените организатори на гасенето явно , че чакаха нещо да стане от само себе си - или да няма вече какво да гори, или да завали дъжд.
България е бедна поради само една причина, казваше един голям българин , защото се пилеят пари от некадърници за некадърници.
Сря Авг 19, 2015 2:23 pm
fireman75
благодаря,и за даници и за заплатата ми и за пожарните от теб,благодаря и за оценката за работата ми,благодаря че благодарение на теб съм това което съм.ако работя в дома ти ще видиш към профи съм.иначе мнението ти е модулирано,тип лакърдия
Съб Авг 22, 2015 10:18 pm
Пчелата Жужа
fireman75 написа:
благодаря,и за даници и за заплатата ми и за пожарните от теб,благодаря и за оценката за работата ми,благодаря че благодарение на теб съм това което съм.ако работя в дома ти ще видиш към профи съм.иначе мнението ти е модулирано,тип лакърдия
Ако и работата ти е като правописа ти...
Нед Авг 23, 2015 10:34 am
dan
Прав е nabludatel50 . Аз съм свидетел на целия пожар ,особено от началото и имам снимки ,които ако ги дам на когото трябва ,глави ще хвърчат.Неможе да те изпратят да направиш оглед на мястото ,а ти да седнеш да си похапваш и да си приказвате сладко,сладко с още двама хубавци, при положение ,че около теб гори гората. А ТИ fireman75, постарай се малко по-грамотно да пишеш.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети