Моля да ме ориентирате за маршрута хижа Безбог -връх Джано (Орловец). В пътеводителя, който закупих пише, че има пътека, но не е маркирана. Лесно откриваема ли е, продължителност и изобщо всякаква информация е добре дошла. В района съм била само до Попово езеро...За връх Джано оттам ли се минава? Благодаря предварително.
Евентуално - ще бъда благодарна и за друга информация за еднодневни (и по възможност- панорамни) маршрути в района. Отсядаме на хижа Безбог, двама възрастни, средно ниво на физическа подготовка.
Желая един хубав август на всички
Моля да ме ориентирате за маршрута хижа Безбог -връх Джано (Орловец). В пътеводителя, който закупих пише, че има пътека, но не е маркирана. Лесно откриваема ли е, продължителност и изобщо всякаква информация е добре дошла. В района съм била само до Попово езеро...За връх Джано оттам ли се минава?
Има няколко варианта, най-лесния и кратък от всички е този по маркираните пътеки:
-- от х. Безбог до разклона за Джангалска порта: жълто-зелена маркировка;
-- от разклона за Джангалска порта (х. Демяница), покрай Поповото езеро и към х. Пирин: зелена маркировка;
-- от горната част на Поповоезерния циркус, преди Демиркапийската порта, отбивка на ЮИ (вляво) в посока Джано и с. Брезница: синя маркировка.
Този маршрут в двете посоки е общо 12.2 км с 910 м изкачване и още толкова слизане.
Evajor написа:
Евентуално - ще бъда благодарна и за друга информация за еднодневни (и по възможност- панорамни) маршрути в района. Отсядаме на хижа Безбог, двама възрастни, средно ниво на физическа подготовка.
Един друг панорамен еднодневен маршрут е качване до Мангър тепе (Полежан) с евентуална отбивка и до вр. Безбог (отиване и връщане общо 7.1 км, изкачване 671 м и още толкова слизане).
Вто Авг 04, 2015 4:11 pm
аngel
Здравейте, вижте и какво сме си писали с едни хора в темата малко по-надолу :Леки маршрути за пишман туристи с деца, изх.т. Добринище , има и карти
Вто Авг 04, 2015 4:14 pm
Evajor
Благодаря ви.
Сря Авг 05, 2015 7:56 am
dandan
Ако искате пишете на ЛС - ще ви изпратя трак от миналата година.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети