Премаркиране на Дъскотна - Козичино - Емине
Преди пет години в този форум започна нещо много хубаво - премаркиране и разчистване на проблемните места по Пътеката в Западна и Източна Стара планина. Макар и да не сме свършили всичко, не е ли време за черешката на тортата - последната част до Емине?
Предлагам последната седмица на август - от 24-ти до 30-ти да премаркираме участъка от Дъскотна до Козичино. Идеята е отсечката от Поморийския проход до Емине да се остави за събота, за да може да участват повече хора и да се съберем в събота вечерта на Емине.
Засега сме двама човека - аз и Стефан, но се надявам да има още желаещи, ако има от София ще оптимизираме разходите по пътуването.
Планът е следния - стигаме с колата докъдето можем, после минаваме в едната посока, разузнаваме, а на връщане маркираме. Спането ще бъде на спални чували и палатки, а в Дъскотна ще използваме спалнята на Ральо. Мисля, че имаме туристически душ, макар че хигиената е враг на туриста. Храна знаете че в тази отсечка има, селата са начесто, както и достатъчно дърва за огън вечерта.
Надявам се да има време и за посещение на някой плаж .
Светозар обеща да направи табелки от ламарина, ще ги боядисаме в жълто, пазя шаблона на Дидо и ще ги напръскаме с надписа Ком - Емине. Не знам колко боя ще отиде, може би 7-8 кутии бяла и 4 кутии червена. Имам три кутии бяла и една кутия червена, но като гледам как изглежда маркираното предишни години, май най-добре засега стои автоемайл лака, дето го слагахме в началото от Лескова до Мургаш. Та се чудя дали пак да не купим такъв, пък другата боя да остане за друго място, например за Витиня или Кашана?
Ами това е - който иска и може нека да помогне. Приемам пари, боя, труд, акъл, съвети, компания изобщо кой каквото даде
Ако някой се сеща за конкретно място, където трябва да се постави табелка - да казва.
Ако някой дойде само за компания, а не иска да маркира, ще е повече от добре дошъл, стига да носи шалте и добро настроение
В общи линии това е, което ми хрумва засега. Казвайте какво мислите по въпроса
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Аз желая да се включа.
Надявам се дотогава да съм се възстановил достатъчно за такава задача,това ми е едиствената пречка към момента.
В случай, че съм ще мога да помогна с транспорт(Пловдив) ,някави парични средства.Ако състоянието ми позволява ще участвам и на терен с удоволствие
пп За съжаление отпуската отдавна свърши,в най-добрия случай от мен петък и събота.
Пон Юли 27, 2015 5:19 pm
joy_boy
на мен пък тазгодишната отпуска си ми стои :Р
да видим как ще се развият нещата
Пон Юли 27, 2015 8:04 pm
Mariana1000
Agos, добре ще си дошъл, дори да е само за два дена
Дидо, като пишех съобщението баш за теб си мислех и то не само заради шаблона
Разчитам и на другите ком-еминейци от Източна България, знам че отпуските са свършили в края на лятото, но като е близо може и само за събота и неделя да дойдете
Agos, добре ще си дошъл, дори да е само за два дена
Разчитам и на другите ком-еминейци от Източна България, знам че отпуските са свършили в края на лятото, но като е близо може и само за събота и неделя да дойдете
Ще се опитам да се включа.
Отпуска си ми стои непокътнат, разрешение имам да ползвам колкото желая.
Ще бъда с колата, от Русе или Шумен могат да се присъединят.
ами то се очертава в края на Авг да ми идва на гости един приятел, който живее в чужбина. По традиция с него ходим на планина, ама той пък не може само да идва и да ходи на готово по маркираните пътеки, ше взема да го изгърча тоя път и той да помаркира малко
Вто Юли 28, 2015 6:34 pm
Mariana1000
Дидо, не само го доведи, ами му вземи и пари за това, че ще маркира. Щом има селски туризъм, защо да няма и маркиращ туризъм. Хем засега сме монополисти в тоя бизнес и можем да надуем цените
Услугата е ол инклузив, в хотел 4500 звезди, с камина във всеки апартамент
ами за ред не знам, ама има хора от сливен дето не съм виждал скоро, та ако още някой се включи
Сря Юли 29, 2015 11:43 pm
ogobogo
аз не обещавам нищо, защото може и да не съм си на село
ама ако съм слободен ще дойда-поне за някой друг ден
Пет Юли 31, 2015 3:11 pm
sbalkan
Аз бих участвал и с пари, и с труд, и с пържоли, само ако е възможно да го изтеглим с няколко дни, че на 24-ти летим за чужбина.
_________________ "Трудните неща изискват много време, невъзможните малко повече" - сенсей Георги Иванов.
Съб Авг 01, 2015 8:53 am
Mariana1000
Няма как да се изтегли датата, ние не можем по-рано.
Събитието си остава, въпреки че в темата не се пише, но на Е-4 обсъждахме със Стефан и Тошко, и подготовката тече.
Другата седмица Светльо ще пробва как ще станат табелките и колко ще може да направи.
Един голям проблем има само - пробив в екипировката! Скарата ни е отпътувала в неизвестна посока! Не знам как стои въпроса с щипките, но имам лошо предчуствие и за тях
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 1 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети