Тъй като Тодор не вярва ще взема да пусна некоя снимка...и кратък отчет.
Безкрайно пътуване-кола+автобус+такси+самолет+микробус-общо към 24ч.И пристигаме в Чегет-х.Лагуна
Поспахме,хапнахме шашлъци в кръчмата...
На другия ден аклиматизация до вр.Чегет и пик Академия-около 3700м.
Имаше разни скалички по едно ръбче до което походихме част от групата-някой вързани,други-не бяхме....
На следващия ден се изнесохме на преден базов лагер-Бочките3700м.
И аклиматизацията продължи до скалите а Пастухов-4700м.
(последните скалички,които се виждат под южния връх)
Следваше почивен ден в който само аз от групата реших да не е чак толкоз свободен и се разходих до х.Дизел на 4100м. Изградена на мястото на бившия Приют на 11-те.
Деня на изкачването-ставане в 1ч.,тръгване в 2ч. извозване с трак до скалите на Пастухов(който може да си го позволи има възможност за още толкова пари-500$-да го изкарат още толкова нагоре-на 5100м.).Трака се счупи и чакахме половин час в студа,вятъра при -10гр. другия да се върне и да ни закара....
Пешеходен старт към 3.15 драпанье нагоре(подминахме хора с лоша климатизация-аз не мислех че е чак толкова важна докато не видяхме някои на колене и доста следи от повръщано около пътеката).
След Косая Полка, която е много стръмна и вървяхме във френски свръзки баира поолекна, развързахме се и в 8.30 бях на върха.Другите дойдоха след няколко минути
Слизане надолу(12ч. бях на Бочките) спане пак там,слизане към хотела,на др ден разглеждне на Галубиье озера и Налчик, познатото досадно пътуване и-велкоме ту Булгаристан
Всички сними http://fena73.snimka.bg/mountain/elbrus.874517
Пет Юли 24, 2015 1:53 pm
Пчелата Жужа
Поздравления! Поздравления! Поздравления! Възхитително!
Ама много малко текст... Поне малко поезия няма ли?
Ами тя поезията идва по-късно(ако въобще дойде) -така че-всички очакваме включване
А за черпенето-ше черпя-само да измислим нещо заедно-то и ти имаш да се фалиш и да черпиш
Ами тя поезията идва по-късно(ако въобще дойде) -така че-всички очакваме включване
А за черпенето-ше черпя-само да измислим нещо заедно-то и ти имаш да се фалиш и да черпиш
Да....съгласен , ти измисли къде да се видим ...от мен бирата и скарата , от теб високия градус...
Значи сте успели да го качите - поздравления! Аз съм от другата българска група,която видяхте на Бочките.Ние качвахме Елбрус два дена по рано.Мисля че дадохме котки на ваш човек.Още ме трета емоциите от Кавказ
Съб Юли 25, 2015 3:15 pm
igurbev
Re: Елбрус-една мечта по-малко
fena73 написа:
След Косая Полка, която е много стръмна и вървяхме във френски свръзки баира поолекна, развързахме се и в 8.30 бях на върха.Другите дойдоха след няколко минути
Мда-човека с котките на заем така и не успя да се качи
А за Доломитите,,ако знаеш как ме изкушаваш.... първо едно румънско ходене май ме чака и после-ще видим
а това беше посрещането
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети