ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Свищиплаз - х.Бенковски
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
х.Свищиплаз - х.Бенковски
Автор Съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
Ако имаш въпроси за маршрута х.Бенковски -вр.Братаница -вр.Вежен, моля не се притеснявай да питаш Very Happy
Чет Юли 23, 2015 12:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Местожителство: Пловдив

krasy написа:
Ако имаш въпроси за маршрута х.Бенковски -вр.Братаница -вр.Вежен, моля не се притеснявай да питаш Very Happy

Най-вече ме интересува как е маркировката, за да не се залутам нанякъде Very Happy , после преди вр.Братаница виждам, че се разделят зимната и лятната маркировка. Как е по-удачно да се мине-по зимната, която сигурно е доста стръмна но се излиза на върха, или да го заобикоря по лятната и оттам за вр.Вежен.
Предполагам, че и двете пътеки - лятна и зимна, все стигнат до водата преди вр.Вежен?
Чет Юли 23, 2015 1:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Имам програмата (даже ти "ме светна" за това, като нямам GPS, да ползвам компютъра), но е на другия компютър, пък той нещо взе много да бави... Явно ще трябва да кача програмата и на този, ама пусти мързел...

Аз като писах за разделянето на лятната и зимната маркировка, имах впредвид точно преди билото на вр. Братаница.

Ще видя какво ще излезе, след като принтирам само местата на които ще ходя от програмата-така е по-идейно, за да не мъкна цялата карта.
Чет Юли 23, 2015 1:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Планинец написа:
krasy написа:

Най-вече ме интересува как е маркировката, за да не се залутам нанякъде Very Happy , после преди вр.Братаница виждам, че се разделят зимната и лятната маркировка. Как е по-удачно да се мине-по зимната, която сигурно е доста стръмна но се излиза на върха, или да го заобикоря по лятната и оттам за вр.Вежен.
Предполагам, че и двете пътеки - лятна и зимна, все стигнат до водата преди вр.Вежен?

Според мен от Бенковски към Братаница си карай по зимната/ марката е бяло червено бяло/ че по- кратка и преди братаница в ляво по подсичащата да не драпаш по коловете негоре и следващото връхче и Пъпа имат подсичащи пътеки от /грубо/ север или твое ляво като се движиш към Вежен няма как да пропуснеш водата преди Вежен вижда се от пътеката в ляво в едно деренце.Водата след Вежен като почне спускането ЗЕЦЕТО ти е написал къде е.Но ти като напълниш преди Вежен следващата няма какво да я търсиштя е на 2км. максимум
Чет Юли 23, 2015 1:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

EXIIIT написа:
Планинец написа:
krasy написа:

Според мен от Бенковски към Братаница си карай по зимната/ марката е бяло червено бяло/ че по- кратка и преди братаница в ляво по подсичащата да не драпаш по коловете негоре и следващото връхче и Пъпа имат подсичащи пътеки от /грубо/ север или твое ляво като се движиш към Вежен няма как да пропуснеш водата преди Вежен вижда се от пътеката в ляво в едно деренце.Водата след Вежен като почне спускането ЗЕЦЕТО ти е написал къде е.Но ти като напълниш преди Вежен следващата няма какво да я търсиштя е на 2км. максимум

Благодаря, така и ще направя!
Чет Юли 23, 2015 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

ZCEZBPM написа:
Планинец написа:

Само относно водата - тази чешма на х.Планински извори тече ли в момента, както и чешмата Петте чучура? Изобщо от х.Свищиплаз има ли вода преди х.Планински извори?

След Свищиплаз като се качиш на билото ...

Един тъп, тъп, ама много тъп въпрос: как да се кача от х.Свищиплаз до билото-на картата пътеката тръгва на североизток, но това е лятната пътека, а за да се кача на билото, трябва да се върна до седловината Гроба-това ли е начина?
Чет Юли 23, 2015 5:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Да, значи трябва да се върна до седл. Гроба-като гледам, качването е плавно. Но наистина ще питам в хижата!
Чет Юли 23, 2015 6:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Като тръгнеш от Свищиплаз няма да се връщаш никъде, а поемаш на изток (грубо казано) като придържаш леко в ляво.Така искаш или не ще излезеш на билото.Ако имаш ГПС , мога да ти дам трак до Момина поляна.Ако нямаш , пак мога да ти дам трак и да го качиш на компа да го разгледаш.За Бенковски просто продължаваш от Картала по билото и си там.
Чет Юли 23, 2015 6:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

НИКОЛАЙ Т. написа:
Като тръгнеш от Свищиплаз няма да се връщаш никъде, а поемаш на изток (грубо казано) като придържаш леко в ляво.Така искаш или не ще излезеш на билото.Ако имаш ГПС , мога да ти дам трак до Момина поляна.Ако нямаш , пак мога да ти дам трак и да го качиш на компа да го разгледаш.За Бенковски просто продължаваш от Картала по билото и си там.

Много ще съм ти благодарен за трака-ще го видя на компютъра!
Чет Юли 23, 2015 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Планинец изпрати ми на ЛС имейл и ще ти го пратя.
Чет Юли 23, 2015 7:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar

Местожителство: Велико Търново

Мнение Сопот-Дерменка-Ехо-Бенковски-Свищи плаз-Златица Отговорете с цитат
В тон с основната тема, ще отбележа тук и моята проява в този район. На шести Септември, с надежда за хубаво време и пълна раница слязох от влака в Карлово с плана по описания в заглавието маршрут. Началото на пешеходенето бе поставено с пристигането с такси до Сопот. От там - четири дни по билото на Стара планина, при хубаво време с променлива облачност. Последният ден подсичайки в.Миаля, с няколко серпентини слязох до х.Свищи плаз и поради лошата прогноза за следващите дни си хванах пътя за Златица. Най-интересното от преживяното не може да се опише, малка част може да се види в снимките, които направих: https://plus.google.com/u/0/photos/111406724198802896435/albums/6193563585242393793#photos/111406724198802896435/albums/6193563585242393793
Нед Сеп 13, 2015 8:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Планинец

Мнение Re: Сопот-Дерменка-Ехо-Бенковски-Свищи плаз-Златица Отговорете с цитат
Whitestar написа:
В тон с основната тема, ще отбележа тук и моята проява в този район. На шести Септември, с надежда за хубаво време и пълна раница слязох от влака в Карлово с плана по описания в заглавието маршрут. Началото на пешеходенето бе поставено с пристигането с такси до Сопот. От там - четири дни по билото на Стара планина, при хубаво време с променлива облачност. Последният ден подсичайки в.Миаля, с няколко серпентини слязох до х.Свищи плаз и поради лошата прогноза за следващите дни си хванах пътя за Златица. Най-интересното от преживяното не може да се опише, малка част може да се види в снимките, които направих: https://plus.google.com/u/0/photos/111406724198802896435/albums/6193563585242393793#photos/111406724198802896435/albums/6193563585242393793

Браво за хубавия преход!
Всъщност аз видоизмених запланувания от мен в тази тема преход и го направих по начина, описан в тази тема: От х.Кашана до вр.Вежен през х.Бенковски
За този месец съм запланувал Беклемето - х.Добрила, от твоя маршрут (с посещение на Крали Марковата дупка, пък нататък не съм го измислил още).
Бих ти предложил да минеш и по-нататък от х.Свищиплаз - през върха, Кашана и т.н., ако не си ги минавал де.
Нед Сеп 13, 2015 9:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Whitestar

Местожителство: Велико Търново

Почти на всякъде, вкл. от х.Дерменка на запад, съм вървял по маркировката на Е-3. Ако прогнозата не беше за разваляне на времето, щях да продължа още ден-два и сигурно щях да стигна до г.Лакатник или г.Бов, но планът ми бе съобразно възможността за дъжд.

Цитат:
как да се кача от х.Свищиплаз до билото-на картата пътеката тръгва на североизток, но това е лятната пътека, а за да се кача на билото, трябва да се върна до седловината Гроба-това ли е начина?

Погледнах и предложението на Иво. Има стара зелена маркировка, тръгваща по пътека, от черния път пред хижата, в посока североизток, но липсва табела. Ако следваш нея се излиза на по-горен черен път. От там с измично вървене може да се достигне билото и без пътека. Но в крайна сметка наистина най-добре е да се питат хижарите и местните хора, познаващи района.
Пон Сеп 14, 2015 3:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Планинец

Whitestar написа:

Цитат:
как да се кача от х.Свищиплаз до билото-на картата пътеката тръгва на североизток, но това е лятната пътека, а за да се кача на билото, трябва да се върна до седловината Гроба-това ли е начина?

Погледнах и предложението на Иво. Има стара зелена маркировка, тръгваща по пътека, от черния път пред хижата, в посока североизток, но липсва табела. Ако следваш нея се излиза на по-горен черен път. От там с измично вървене може да се достигне билото и без пътека. Но в крайна сметка наистина най-добре е да се питат хижарите и местните хора, познаващи района.

Всъщност аз минах от х.Кашана по билото до вр.Вежен и така не се наложи ходенето до х.Свищи плаз, а оттам и до билото без пътека.
Пон Сеп 14, 2015 5:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.