Автор |
Съобщение |
W_sjankata
|
Мъгливо по Пирин |
|
Перфектен повод за тръгване беше обаждането на SPI с предложение за ходене. И макар да не се засякохме горе, успяхме да се поразходим от х. Безбог до х. Вихрен. Маршрута е тривиален и няма нищо за споделяне. Но не мога да не отбележа, че промяната на Тевно ме впечатли- както каза Иван сам е успял да изгради и оборудва пристройка със нови, просторни и страхотно чисти спални помещения. Труда за това е бил къртовски. Евала и поклон за което. Посрещането и храната са както е последните години откакто са с Валя горе и е на супер ниво. Тевно си е най- хубавото място на Пирин!
Малко "документчета":http://picasaweb.google.bg/njamatakyv/BezbogTipici08090809#
Поздрави!
|
|
|
Пон Авг 10, 2009 9:30 pm |
|
|
lubitel
|
|
|
Хубава разходка сте си направили, независимо от мъгливото време! И аз се каня да стигна до Тевното от х. Безбог и затова особено внимателно разглеждах снимките...Благодаря!
Последният път, когато се качих на Тевното езеро, един момък лъскаше кръста, който си снимал, ама не ми беше удобно да го разпитвам....Ако знаеш, сподели нещичко!
|
|
|
Пон Авг 10, 2009 9:59 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Оохх, че мъглица....
|
|
Но не мога да не отбележа, че промяната на Тевно ме впечатли- както каза Иван сам е успял да изгради и оборудва пристройка със нови, просторни и страхотно чисти спални помещения. Труда за това е бил къртовски. Евала и поклон за което |
Да, и мен ме впечатли.
|
|
|
Вто Авг 11, 2009 12:10 am |
|
|
bitterman
Регистриран на: 29 Юли 2009 Мнения: 280 Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ |
|
|
|
Много мъгливо беше днеска в пирин и ас бях от хижа вихрен на в.вихрен и много мъгла и една студена дори косата ми замръзна.
_________________ Пирин планина номер 1 |
|
|
Вто Авг 11, 2009 12:24 am |
|
|
elena
|
Мъгливо по Пирин |
|
Наистина, мъгливо беше и в неделя, но само при добър късмет можеш да покориш височини на чисто, както бе за нас на вр. Вихрен, но оттам нататък ...
в " памук".Но въпреки това си има красота във вашето ходене.Снимките от вътрешноста на заслона ме изненадват с нови легла.Само новата част ли е с такова оборудване или изцяло е променено ?Никога не ми е било приятно спането на онзи таван , където фобията за пространство се засилва.В неделя ми предстои маршрут през Тевно езеро и се заинтригувах да видя новото на заслона.Само се молим за хубаво време, че как я подкарахме в м. август... все изненади за туристи.
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА. |
|
|
Вто Авг 11, 2009 10:45 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
Мъгливо е тия дни из Пирин (и аз да зачекна темата с мъглата)
Но съм съгласна с теб, че мястото дето е езерото и заслона на Белемето е много, много хубаво. В каквото и да е време.
Палатка разпъва ли, че видях на едно - две места по снимките? За да я опънеш пита ли или направо опъна?
Поздрави!
Вто Авг 11, 2009 5:57 pm |
|
|
dido
|
|
Re: Мъгливо по Пирин |
|
|
|
...В неделя ми предстои маршрут през Тевно езеро и се заинтригувах да видя новото на заслона.Само се молим за хубаво време, че как я подкарахме в м. август... все изненади за туристи. |
Хаха, има няма след 20 дена иде първи сняг
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Авг 11, 2009 10:51 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
нда, мъгливо
и дъждовно
ама си е хубаво горе
|
|
|
Сря Авг 12, 2009 10:10 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
Хаха, има няма след 20 дена иде първи сняг |
Говорят ли се такива неща бе - че земе верно да завали, както е тръгнало
Не, че не сме подготвени, де
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Авг 12, 2009 10:14 am |
|
|
elena
|
|
|
|
|
|
...В неделя ми предстои маршрут през Тевно езеро и се заинтригувах да видя новото на заслона.Само се молим за хубаво време, че как я подкарахме в м. август... все изненади за туристи. |
Хаха, има няма след 20 дена иде първи сняг |
Първото ми изкачване на вр. Вихрен бе преди около 10 години на 30.08 /с Ники сме били заедно и той помни/ и ме валя сняг.Таka че без да си го пожелаваме може да се случи.И тогава ... довиждане на високопланинския туризъм , освен за тези, които си могат non-stop.
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА. |
|
|
Сря Авг 12, 2009 10:43 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
.И тогава ... довиждане на високопланинския туризъм , освен за тези, които си могат non-stop. |
Ти пък - миналата година, ако помниш първия сериозен сняг /40 см. на Тевно/ беше на 05.10. След това настана най-хубавото време за расодки горе на високото. Стопи го за 2 дена.
И биде рахат до края на ноември.
|
|
Сря Авг 12, 2009 11:00 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
|
Първото ми изкачване на вр. Вихрен бе преди около 10 години на 30.08 /с Ники сме били заедно и той помни/ и ме валя сняг.Таka че без да си го пожелаваме може да се случи.И тогава ... довиждане на високопланинския туризъм , освен за тези, които си могат non-stop. |
Тъй като някои работи се забравят, аз си записвам. Въпросното качване е било на 31 август 1997 г.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Сря Авг 12, 2009 12:38 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
Тъй като някои работи се забравят, аз си записвам. Въпросното качване е било на 31 август 1997 г. |
Ехеее - тва миналия век, бе. Върха и тогава ли е бил толкова висок?
|
|
Сря Авг 12, 2009 12:48 pm |
|
|
Друм
|
|
|
|
Проверих в архивите и се оказа, че през 97г. август е бил доста суров. В осем дни от този месец е валяло сняг на Мусала като три от тях са били със снежна покривка. На Черни връх също е валяло сняг, но е имало един ден със снежна покривка. Изобщо целия този месец е бил студен, мъглив, дъждовен и снеговит.
|
|
|
Сря Авг 12, 2009 12:58 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
|
|
|
Тъй като някои работи се забравят, аз си записвам. Въпросното качване е било на 31 август 1997 г. |
Ехеее - тва миналия век, бе. Върха и тогава ли е бил толкова висок? |
Да, миналия век беше. Върха расте с 4 мм годишно заради позитивните колебателни движения, така съм чел и съм гледал една карта на издиганията, ама както и да е.
Спомням си че това металното, решетесто нещо, на което сега е закачена табелата в. Вихрен 2914 м, тогава не беше пълно с камъни като сега. Нямаше ни един.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Сря Авг 12, 2009 8:49 pm |
|
|
|