Автор |
Съобщение |
pana
|
|
Преход Столетов ,Узана ,Мазалат, Тъжа, вр.Ботев ,Х Левски. |
|
Здравейте! Искаме от неделя за походим малко с моя приятел по този маршут. Преди две години го минахме обратно помня го добре но имам два въпроса към колегите от форума.
1. Пътуването ще е от Пловдив до Казанлък с влак . Който по разписание трябва да бъде в Казанлък в 11,15ч .А от автогарата има автобус до връх Шипка в 11.30 .Въпроса ми е близко ли са в Казанлък автогарата и гарата . Следващия автобус е с час по късно.
2. Разбрах че имало от Столетов до Узана и друга пътека тази по която дойдохме миналия път свършваше на един паркинг .Може ли някой дададе някаква информация за състоянието на пътеката и маркировката до там.
|
|
|
Сря Юли 15, 2015 11:28 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Ако може да вярваме на Гугъла, автогарата и гарата в Казанлък трябва да са на срещуположни адреси на една и съща улица...
Относно Столетов-Узана, то много варианти няма откъде и да ги измислиш, през Малуша си има нещо като черен път, единствено може би някой е имал предвид, за разновидности из пущинаците между западния склон на Малуша и Марков стол, защото след това си вече на узанската поляна.
|
|
|
Сря Юли 15, 2015 11:47 am |
|
|
iv4oo
|
|
|
Автогарата и ЖП Гарата са едно срещу друго в Казанлък. От Шипка към Узана едната пътека е Е3-Ком-Емине, която от Шипка посока Узана излиза на Марков стол. Другата пътека е вело-пътеката от Шипка върви заедно с Е3 след известно време има разклонение на дясно ( има маркировка ) тази пътека е доста по лека като натоварване, тя излиза на хотел Балканци м-ст Узана. http://www.sports-tracker.com/workout/pifcho_gb/5527fc1de4b007382bf22a53 тук можеш да погледнеш и да се ориентираш, като маршрут. Ние го минавахме в доста сняг и беше тегаво. Ако намеря вело- картата на ПП 'Българка" ще я снимам и кача.
|
|
|
Сря Юли 15, 2015 12:42 pm |
|
|
pana
|
|
|
|
Благодаря на всички за информацията . И така остава в неделя влака и ако не закъснее ще имаме късмет да хванем рейса . Там на място ще се ориентираме .Прогнозите за времето поне до вторник са превъзходни . Денят е дълъг и да се надяваме че проблеми няма да имаме . Нарочно тръгваме в последния почивен ден да избегнем проблема със спането. Последния път когато бяхме на Мазалат с моя приятел бяхме единствените посетители . А по другите нямаше проблеми.
|
|
|
Чет Юли 16, 2015 9:09 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Здрасти и от мен
Не се занимавай с тази пътека за която ти казва iv4oo. Това е черен път, който много обикаля, върви се само в гора и нищо не виждаш. А като излезеш на Малуша гледките са супер.
Преди много години е имало подсичаща маркирана пътека от юг. Старите планинари още си я ползват. Тя тръгва от Малуша, слиза към рида Беклемето, после подсича от юг и излиза на р. Голяма Варовита. Половината я видах преди месец - бива. Другата половина обаче не успях да я хвана. Пък и смисъл няма ми се струва. Трудното качване е в обратна посока към Малуша. Така че действайте като истински Ком-Еминейци
Ж.п-то и автото са едно срещу друго. За 23 лв. качват и с такси до паркинга на Шипка. Става най-бързо и удобно
Поздрави
|
|
|
Чет Юли 16, 2015 10:26 am |
|
|
pana
|
|
|
|
Благодаря ще се оправяме на място . Виж цената на влака от Пловдив до Казанлък е 8 лева а за мен е 4 лева. За 23 лева както предлагаш да дадем за такси твърдо няма да стане. Това е горе долу сумата за две нощувки. Не е за пенсионери.
|
|
|
Чет Юли 16, 2015 2:40 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
Благодаря ще се оправяме на място . Виж цената на влака от Пловдив до Казанлък е 8 лева а за мен е 4 лева. За 23 лева както предлагаш да дадем за такси твърдо няма да стане. Това е горе долу сумата за две нощувки. Не е за пенсионери. |
|
|
|
Пет Юли 17, 2015 9:45 am |
|
|
pana
|
|
|
|
Благодаря на всички участници в темата .За мое щастие сина ми със съпругата му също пожелаха да дойдат до Узана .И така с автомобила му пристигнахме навреме и без излишни проблеми. Похода мина в чудно време от Тъжа през върха слязохме на х Левски . Отам в Карлово хванахме влака и за 2 лева в Пловдив .
photo hosting
|
|
|
Пет Юли 31, 2015 8:00 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Този оранжев самар........ носталгия
|
|
|
Пет Юли 31, 2015 8:06 am |
|
|
pana
|
|
|
|
Да наистина е носталгия но при мен положението е съвсем друго . Вече съм на 67,5 год .И тази година без мъка го качих всяка година все си викам тази е последна . И все си мисля за кога ли да я купувам. Миналата година си купих едни чепици от интернета на скромна цена 50 лева . Сега ги пробвах бижу са спокойно мога да кажа че залепваха по камъните и нанадолнището .Лекички и много удобни. През целия си живот колко баири съм пребродил такива обувки не съм носил.
|
|
|
Пет Юли 31, 2015 10:36 am |
|
|
|