Автор |
Съобщение |
iv4oo
|
Състояние на заслон "Маринка" |
|
Здравейте, нуждая се от информация за заслон Маринка, в какво състояние е и дали може да се разчита на него за пренощуване.
Благодаря предварително !
|
|
|
Вто Юли 07, 2015 7:58 pm |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Преди месец или някъде там заслона беше в много лошо състояние. Може да се ползва при аварийна ситуация, но вътре е изтърбушен.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Вто Юли 07, 2015 9:51 pm |
|
|
iv4oo
|
|
|
Йосарян, Благодаря за отговора. Малко разваля предварителния план, ще трябва да предвидя друг за нощувка и този да го използвам за краен вариант. Като мина по край него ще го снимам и кача снимките, като актуална ( визуална ) информация.
Поздрави.
|
|
|
Вто Юли 07, 2015 10:00 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
Много е зле положението.
Прозорецът е счупен и всичко е изтърбушено вътре.
Мръсно е и според мен не става за нищо.
|
|
|
Вто Юли 07, 2015 11:00 pm |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Много е зле,но зимата в някоя виелица можеш да се скриеш за почивка от вятъра.Лятото бих влязъл само при гръмотевична буря.Носи си малка лека палатка и си спи където ти е удобно.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 8:42 am |
|
|
planinar
|
|
|
|
Мизерия голяма и пълна драма.
Преди месец спахме там. Единия приятел се престраши да спи вътре. Правил си е компания с мишките.
Аз не посмях и си метнах шалтето и чувала под звездите, до пейките. Нямах никакви грижи. Сутринта от топлия чувал се радвах на прекрасен изгрев над Мара Гидик.
Наоколо се мотат доста говеда, но през нощта слизат да нощуват от южната страна, така че нямаше проблеми.
Все пак е по-добре с палатка, че неизбежно на това място си подухва, дори и при най-доброто време.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 11:09 am |
|
|
tzezko
|
дайте да дадем |
|
`aйде да го поправиме.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 11:46 am |
|
|
dido
|
|
Re: дайте да дадем |
|
|
|
`aйде да го поправиме. |
За кеф на конярите ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Юли 08, 2015 11:52 am |
|
|
planinar
|
|
Re: дайте да дадем |
|
|
|
`aйде да го поправиме. |
Най- належащо е да се направи хидроизолация на покрива. Това е бетонна плоча, която е станала на прах и ако в най-скоро време не се оправи, направо нова ще трябва.
Огромното количество боклуци вътре с по-добра организация лесно ще се почисти.
После няколко нови ПВС прозореца ще трябва да се сложат.
Вратата също не се затваря добре.
Дървените нарове вътре са ползвани за отопление (печка има). Може би нови ще трябва да се направят (ЖЕЛЕЗНИ задължително).
Накрая мерки срещу мишките, че каквото и да прави човек, тия гадини всичко офекалват.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 1:35 pm |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
На някои места самите коняри правят/поправят заслони, любопитно тук защо не го правят.
Честно казано като го видях заслона и аз си помислих: "дали няма да можем да дадем всички ние от планинарският форум и да го поправим и поддържаме?".
Така си и остана без отговор.
А най-добре е да дадем както на Горски рай дадохме. Там свършихме много добра работа без да си мръднем пръста.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Сря Юли 08, 2015 2:35 pm |
|
|
iv4oo
|
|
|
Здравейте, аз съм навит да се създаде Бригада и за няколко дена да се стегне или както е казал Мечо Пух: " Колкото повече,толкова повече". Сигурен съм че ще има достатъчно кандидати. Заслона е на удобно място и както все по често няма място на заслон Ботев, заслон Маринка се оказва доста значим.
Йосарян, би ли могъл да разкажеш накратко това което е станало като организация с Горски рай.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 4:10 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Сря Юли 08, 2015 7:40 pm |
|
|
iv4oo
|
|
|
Да видим колко човека можем да се съберем и да направим организацията. Ако някой има готовност аз цялата друга седмица съм свободен. Предполагам ако пуснем тема в offroad форума предполагам, че ще ни окажат съдействие за качването на багаж и каквото е необходимо като материали. Може и друга дата, въпроса е да се организираме.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 8:02 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Няма да е лесна работата по оправянето, защото е голяма кочина там. А и се оправят места, за които после ще има после кой да се грижи. То не е само да идеш, да метнеш пари и материали и да спиш после спокойно. Всяко направено нещо трябва да се поддържа, иначе бързо се връща в първоначалното лошо състояние, а ми се струва че там има кой да съсипе отново направеното.
Та трябва дългосрочен ентусиазъм. А, да, и някакви (всъщност немалко) пари в началото, докато се задвижат нещата със събирането на основната сума.
И разрешение от НП, но там може Димо да се разправя, той се е специализирал
iv4oo, първо се прави организацията и после се събират хората. В тази последователност дето си я написал трудно ще събереш бригада. Намираш транспорт, осигуряваш му достъп в рамките на парка, казваш една дата, която не е точно в най-натовареното откъм планове време и сме по морета и Е-та, разучаваш какви материали трябва да се купят и нещата се случват. Тук има хора, които наистина ще ти свършат добра работа, не само на думи, действай с тях.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Сря Юли 08, 2015 9:29 pm |
|
|
iv4oo
|
|
|
Благодаря за съвета, признавам доста прибързано започнах нещата. Започнах да преглеждам темите в "Доброволчески дейности" за да видя по какъв план и организация са стягани такива заслони. Хубаво е ако се намеси някой който вече го е минал този път и да поеме организацията. Приемам критиката, може би темата вече отива за друг раздел.
|
|
|
Сря Юли 08, 2015 10:34 pm |
|
|
|