Преди 2 години, почти по същото време ходих в този район( http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=5849&sid=133ff6800139535c8fa49466cb97d75f ) и не знаех нищо. Този път реших да комбинирам познатото с непознато за мен. Имах намерение от с. Долнослав да отида до Лястовичи вир, след което да изкача Рупска черква и да сляза в съседното с. Тополово. Горе-долу това и направих.
Утрото започва с дърво в небето:
След 40 мин. слизам към реката след яз. Сушица:
Продължавам по реката до водопада. Ето го и него Лястовичи вир:
Продължих нагоре по реката, но по някое време реших да съкратя излизането към пътищата и до тук беше познатото. Заизкачвах се без пътека нагоре в гората, до засичане на черните пътища.
В ляво вр. Рупска черква:
Имах някаква надежда, че ще се разхладя, като видях чешма от далече, но тук вода няма...
...защото може би е „прибрана” там:
Извървях набелязания черен път докрай, докато стигне до нищото, но 50 м преди това се отделя пътека по склона на Рупска черква. Захванах нагоре, и къде по пътеки, къде без изкачих билото. Бях по-високо от Рупска черква и на юг от седловината. Поглед от склона далече към отсрещния, с.Орешец:
Седловината е единственото открито място, дълга пъстра поляна:
Междувременно намерих пътечка, която слизаше на запад към черния път и реших, че съм до тук с изкачването за днес. Скоро се спуснах на пътя, който трябваше да ме заведе към Тополово. Някъде от пътя, долу - с.Тополово, далеч на заден план - Драгойна:
Гледки:
и билки:
Улисан в снимане, пропуснах отбивка на пътя(или пътека), но продължих по този, по който вървях и той ме отведе до панорамно място високо над селото. Голям кръст, нова чешма, навес, маса с пейки и трима, които пиеха и говореха на висок глас(и градус). Разменихме няколко думи, пробвах водата и поех по пътеката надолу. В Горния край на селото, между къщите има хубава чешма с пейка и сянка, там „разпрегнах магарето” и поседях, преди да потърся спирката на автобусите. Това е надписа на чешмата:
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
ами принципно този уикенд смятам семейно да ходя някъде т.е. с две малки деца.
За по самостоятелно ходене имам планове това лято за Вихрен, Беласица и Голяма Сютка, че последната само тя ми остана от основните две хилядници на Родопите.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети